Vandentiekio avarija atskleidė neįgalios mažametės nepriežiūrą? | KaunoDiena.lt

VANDENTIEKIO AVARIJA ATSKLEIDĖ NEĮGALIOS MAŽAMETĖS NEPRIEŽIŪRĄ?

  • 84

Naktį iš pirmadienio į antradienį viename Dainavos mikrorajono daugiabutyje Kauno specialiosios tarnybos aptiko vieną namuosę raudančią nuo vaikystės neįgalią aštuonerių metų mergaitę. Jos motinai tąnakt nustatytas beveik 3 prom. girtumas. Apie šią socialinę dramą sužinota iš kaimynų, kuriuos naktį užpylė vanduo.

Kauno ugniagesių gelbėtojų paros įvykių suvestinėje rašoma, kad šiek tiek po pirmos nakties jų pagalbos prireikė viename  Kovo 11-osios gatvės daugiabutyje. 

Prieš tai vieno šio namo buto gyventojai išsikvietė pagalbon policiją. Jie skundėsi, kad iš kaimynų buto bėga vanduo, o šie neatidaro durų.

Niekas neatidarė šio buto durų ir policijai. Tačiau tada už jų pasigirdo vaiko verksmas.

Ugniagesiams gelbėtojams išlaužus šio buto duris, jame policija rado vieną paliktą neįgalią aštuonmetę, kuri buvo labai išsigandusi. Greitosios medikams nusprendus dėl viso pikto nuvežti ją apžiūrai į Klinikas, pirmiausiai pavyko rasti mergaitės močiutę. Po to surasta ir aštuonmetės motina, kuriai nustatytas sunkus - 2,99 prom. girtumas. 

Tolesnis neįgalios mažametės likimas – Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos rankose. O jos motinai, kurios nuspręsta nesulaikyti, po to, kai išsiblaivys, ketinama surašyti administracinio nusižengimo protokolą dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams. Už tai, jeigu tai – pirmas toks nusižengimas per metus, gresia įspėjimas. Jeigu ne pirmas – bauda nuo 10 iki 100 eurų. 

Ar aštuonmetės motina jau buvo jiems žinoma ir iki šio įvykio, Kauno policijos atstovai atsakyti negalėjo.

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus laikinai vedėjos pareigas einanti Andželika Vežbavičiūtė patvirtino, kad naktį Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistai (budėtojai) paėmė vaiką iš nesaugios aplinkos ir apgyvendino artimųjų giminaičių šeimoje.

"Skyriaus duomenimis, įvykis nutiko dėl motinos aplaidumo. Skyrius kreipėsi į atvejo vadybininką, kuris skubos tvarka organizuoja atvejo vadybos posėdį", - paaiškino A.Vežbatavičiūtė.

Pasak vedėjos, bus sudarytas pagalbos planas šeimai, sprendžiama dėl vaiko grąžinimo arba laikinosios globos vaikui nustatymo. Bet kokiu atveju šeimai bus teikiamos socialinės paslaugos.

A.Vežbatavičiūtė neneigė, kad pirmieji signalai dėl galimos vaiko nepriežiūros skyrių pasiekė praėjusių metų gruodžio pabaigoje.

Buvo rengiamas pagalbos šeimai planas, tačiau pastarasis įvykis kitaip pagreitino atvejo vertinimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (84)

Pinar Dako

Sustabdykite išsiskyrimą, skyrybas ar meilužių atstūmimą... Net jei jūsų padėtis atrodo beviltiška! Susisiekiau su tikru burtininku, kuris man padėjo pakeisti savo vyro širdį, kad vėl mylėtų ir norėtų manęs. Jei turite problemų santuokoje ar santykiuose, Dr Ilekhojie padės atkurti meilę ir įsipareigojimą jūsų namuose. Jo burtų galia yra tokia veiksminga ir gali suvienyti iširusią santuoką ir santykius. Susisiekite su juo šiandien ir padėkokite man vėliau. Susisiekite +2348147400259

Ieva Romajas

Tai nuostabu! Pagaliau mano vyras grįžta pas mane su tokia meile ir pagarba, nei aš kada nors tikėjausi. Padedamas daktaro Ilekhojie ir jo protėvių susitaikymo ritualo, mano vyras grįžo po tiek mėnesių prašymo skirtis. Iš pradžių, kai mano draugas liepė man kreiptis pagalbos į daktarą Ilekhojie, maniau, kad viskas gerai nesibaigs, nes niekada netikėjau, kad jis gali padėti, kai prarado pinigus dėl ankstesnių. Jis man aiškiai paaiškino, taip pat užtikrino, kad viskas būtų atlikta taikiai ir skubiai. Praėjus lygiai 3 dienoms po susitaikymo ritualo, mano vyras, kuris mėnesius neatsiliepia į mano telefono skambučius, atėjo į namus ir paprašė atšaukti skyrybų planus ir vėl būti laiminga šeima. Jau praėjo 2 mėnesiai ir viskas gerėja su diena. Dėkojame dr Ilekhojie už jūsų pagalbą. Su juo taip pat galite gauti pagalbos. Telefono numeris / Whatsapp +2348147400259

Karena Pelosi

Viskas klostosi ne tik tol, kol nepadarysite teisingo pasirinkimo savo gyvenime. Savo gyvenime aš pasirinkau teisingai, kai susisiekiau su daktaru Ilekhojie, žmogumi, kuris specializuojasi nutrūkusių santykių ir santuokų atstatyme. Esu iš Albany Niujorko, JAV ir šiame tinklaraštyje noriu padėkoti dr. Ilekhojie už gerai atliktą darbą. Jis įsitikino, kad mano vyras po kelių mėnesių nutraukė skyrybų planus ir paprašė susitikti su tarybos nariu ir išspręsti nesutarimus. Šiandien nebūčiau turėjusi savo šeimos be dr. Ilekhojie pagalbos, todėl palieku jo el. pašto adresą gethelp05 @ gmail com, kad atkurčiau jūsų iširusią santuoką ar santykius, taip pat galite jam paskambinti arba Whatsapp telefonu +2348147400259
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS