Našlės dalią sunkina pribloškiantis abejingumas | KaunoDiena.lt

NAŠLĖS DALIĄ SUNKINA PRIBLOŠKIANTIS ABEJINGUMAS

Su netektimi negalinti susitaikyti kaunietė Rūta Andriukaitienė vyro mirties aplinkybes susidėliojo pagal dukros ir liudininkų pasakojimus. Ramybės neduoda mintis, kad sutuoktinio sveikatai tiesioginę įtaką turėjo jo mirties išvakarėse įvykęs konfliktas.

Lemtingas susirėmimas

"Skamba banaliai, bet, manau, kad jie galėjo paskambinti ir nors kažką pasakyti. Aišku, tai nebūtų nieko pakeitę", – apie lemtingą spalio 25 d. įvykusio konflikto kaltininkus šiandien sako R.Andriukaitienė.

Net ir greitosios pagalbos medikai atkreipė dėmesį, kad antrą dieną iš eilės atvyksta padėti tam pačiam žmogui. "Čia visiškas atsitiktinumas. Medikai ėmė kalbėti apie tai, kad mato tą patį žmogų, kuris nukentėjo iš vakaro. Dvi gelbėtojų komandos gaivino mano vyrą, bet viskas perniek. Medikai ir iškvietė kriminalistus", – skaudžius gyvenimo smūgius dėliojo R.Andriukaitienė.

Pirmą kartą padėti Andriui Andriukaičiui Greitosios medicinos pagalbos medikai skubėjo į Jonavos gatvę. Pasak R.Andriukaitienės čia ir įvyko konfliktas su patalpas nuomojusia ir įsiskolinusia Neringa Juozaityte-Dambrauskiene ir jos sutuoktiniu.

Į patalpas Jonavos gatvėje A.Andriukaitis atvyko su dukra. Abu pamatė, kaip nuomininkai iš nuomojamų patalpų nešėsi daiktus. Abu suprato ir tai, kad įsiskolinę nuomininkai ketina išsivežti inventorių, kuris buvo paskutinis garantas bent daliai skolos padengti.

Ne kartą pati girdėjau, kaip ta moteris prašė Andriaus atidėti nuomos mokėjimą. Jis atidėdavo, tačiau kiek galima taip žaisti.

A.Andriukaitis siekė sukliudyti išsivežti inventorių, norėjo užrakinti patalpų duris. Pasak R.Andriukaitienės, patalpas sporto klubui nuomojusios moters vyras čiupo jos sutuoktiniui už rankos ir užlaužė ją, mėgino atimti raktus. A.Andriukaičio sprendimas paskambinti policijai taip pat baigėsi šeimininko pralaimėjimu. Nuomininkai atėmė ir į šipulius sudaužė A.Andriukaičio telefoną.

Kai išgirdusi pagalbos šauksmą į patalpas nuskubėjo A.Andriukaičio dukra, tėtis gulėjo ant grindų. Į pagalbą subėgo kiti pastate patalpas nuomoję žmonės. Jie iškvietė policiją, pastaroji pasirūpino, kad atvyktų greitoji medicinos pagalba. Skolininkai iš įvykio vietos jau buvo pasišalinę.

Pastūmėjo nebūtin?

"Tuo metu, kai viskas vyko, aš keliavau. Regėjau labai keistą sapną: visa šeima sėdėjome prie stalo. Buvo ir Andrius. Ir taip visiems besėdint, jo vaizdas tiesiog išnyko, o man lyg kas būtų pasakęs, kad jo nėra. Mus su vyru siejo stiprus ryšys. Rytą po šio sapno jis mirė", – pauzės tarp renkamų žodžių buvo iškalbingesnės nei ašaros.

Po incidento su įsiskolinusiais nuomininkais A.Andriukaitis buvo nuvežtas į ligoninę. Medikai atidžiai tyrė jo sveikatą. Rankos plaštaka buvo įdėta į langetę, tikrinti kojų sąnariai. Vyras nebuvo stiprios sveikatos – infarktas, du insultai buvo palikę savo pėdsakus. Jam buvo nustatytas mažesnis darbingumas. Vyras sunkiai vaikščiojo dėl vienos trumpesnės kojos.

"Nepaisant jo nekokios sveikatos, jis buvo labai gyvybingas, energingas. Jis buvo labai geras, tokių vyrų dabar nėra. Ir, matyt, ta vidinė energija suteikė jam begalę jėgų, jis turėjo labai didelių planų", – prisiminimais apie vyrą dalijosi R.Andriukaitienė.

Iš ligoninės po incidento su nuomininkais parvežtas vyras mirė kitą dieną. Po skrodimo nustatyta A.Andriukaičio mirties priežastis – vidinis nukraujavimas, plyšus aortos aneurizmai.

"Tas pastūmimas, susinervinimas tikrai turėjo įtakos. Andrius sunkiai vaikščiojo, tai buvo matoma akivaizdžiai ir žinoma visiems, kas su juo bendravo, taip pat ir patalpas nuomojusiai N.Juozaitytei-Dambrauskienei bei jos sutuoktiniui. Šie asmenys turėjo suprasti, kad ligoto asmens stumdymas, juo labiau pargriovimas, galėjo baigtis sunkia trauma, tačiau nepaisė nieko", – nuomininkų elgesiu stebėjosi vyrą palaidojusi moteris.

Patvirtintas įsiskolinimas

Sutartį dėl patalpų nuomos Jonavos gatvėje N.Juozaitytės-Dambrauskienės vadovaujama bendrovė sporto klubas "Sau" ir A.Andriukaičio vadovaujamas "Intermaks salonas" pasirašė dar 2014 m. Anot A.Andriukaičio žmonos, sutarties sąlygose numatytus nuomos įsipareigojimus sporto klubo vadovai ne visada vykdė.

"Ne kartą pati girdėjau, kaip ta moteris prašė Andriaus atidėti nuomos mokėjimą. Jis atidėdavo, tačiau kiek galima taip žaisti. Įsiskolinimas už nuomą pasiekė beveik 4 tūkst. eurų. Tai kiek laiko reikėjo nemokėti", – stebėjosi R.Andriukaitienė.

Sporto klubo įsiskolinimas patvirtintas ir Kauno apylinkės teismo sprendimu. Šių metų rugsėjį civilinėje byloje už akių buvo priimtas sprendimas A.Andriukaičio bendrovės naudai priteisti 3939,46 euro skolos ir 6 proc. metinių palūkanų nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo, t.y. visiško atsiskaitymo su kreditoriumi.

Teismo sprendimas yra įsiteisėjęs, tačiau sporto klubo "Sau" direktorė, anot R.Andriukaitienės, skolos taip ir nesumokėjo. Kadaise moteris sportuoti į Jonavos gatvę kvietęs klubas išsikraustė iš nuomojamų per 100 kv.m patalpų, tačiau buvo palikęs daiktus.

Siekiant išsivežti paliktus daiktus ir įvyko konfliktas su patalpų savininku A.Andriukaičiu. R.Andriukaitienei dėliojasi itin prastas nuomininkų paveikslas. Juk konflikto tarp jos vyro ir nuomininkų galėjo ir nebūti, jei nuomininkai būtų laikęsi sutartyje numatytų įsipareigojimų, kuriuos patys patvirtino savo parašais.

Pasak našlės, juk gyvas būdamas sutuoktinis sutikdavo atidėti mokėjimus, suprasdavo nepastovią nuomininkų bendrovės finansinę situaciją, pagailėjo į verslą besikabinančių žmonių. Gal todėl R.Andriukaitienei dar sunkiau susitaikyti, kad, patys būdami neteisūs, žmonės šitaip pasielgė su nuolaidas jiems dariusiu jos sutuoktiniu.

Filmavimo kamerų nebuvo

R.Andriukaitienė dėl sutuoktinio mirčiai galbūt turėjusio įtakos konflikto kreipėsi į policiją. "Nesu piktas, kerštingas žmogus, bet šitaip nesielgiama. Andrius galėjo anksčiau nutraukti sutartį ir jie būtų turėję išeiti, bet leido jiems vystyti savo veiklą, įsivažiuoti", – iki šiol nedalyvavusi vyro versle moteris bando suprasti sutuoktinio sprendimus, kurie jam, deja, neatnešė nieko gero.

Konflikte minima sporto klubo "Sau" direktorė N.Juozaitytė-Dambrauskienė neslėpė žinanti, kad patalpas bendrovei nuomojęs A.Andriukaitis po susitikimo Jonavos gatvėje esančiose patalpose mirė.

"Mes jokios įtakos neturėjome. Atvažiavome pasiimti savo turto, o ne jo patalpų. Pats žmogus išprovokavo tokią situaciją", – poziciją dėstė N.Juozaitytė-Dambrauskienė.

Patalpų nuomininkė aiškina, kad konflikto dieną salėje buvo tik ji, jos sutuoktinis, trenerė ir A.Andriukaitis. Pasak N.Juozaitytės-Dambrauskienės, trenerė nieko nematė, nes vedė treniruotę. "Kalbėjomės pakeltu tonu. Jokių stumdymųsi nebuvo. Niekas nematė, filmavimo kamerų taip pat nebuvo", – pareiškė konflikto dalyvė.

N.Juozaitytė-Dambrauskienė neigė ir buvus kokiems nors įsiskolinimams už patalpų nuomą. Nuomininkė tikino, esą A.Andriukaitis skolas išsigalvojo pats. Esą vyras jau nuo birželio grasino teismais. Žinia apie Kauno apylinkės teismo sprendimą pripažinti beveik 4 tūkst. eurų skolą N.Juozaitytei-Dambrauskienei buvo netikėta.

"Koks teismo sprendimas? Mes nieko nežinome. Jūs nejuokaukite. Mes jokio šaukimo nesame gavę ir jokio teismo sprendimo. Mes būtume ėję sau atstovauti, – nuostabos neslėpė N.Juozaitytė-Dambrauskienė. – Tai ką, po dešimties metų pas mane ateis antstoliai", – perspektyvas nusipiešė moteris.

Šiemet rugsėjo 18 d. priimtą Kauno apylinkės teismo sprendimą atsakovai turėjo laiko skųsti 30 dienų, tačiau jokio skundo per tą laiką teismas nesulaukė.


Komentaras

Laima Bereikaitė

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė

Spalio 26 d. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Šiaurės pr., medikai konstatavo vyro, gimusio 1957 m., mirtį. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Buvo apklaustas Teismo medicinos ekspertas. Jis nurodė, kad per konfliktą patirtas rankos sužalojimas įtakos mirčiai neturėjo. Asmuo mirė dėl ligos.

Remiantis šia specialisto išvada, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.

GALERIJA

  • Ryšys: R.Andriukaitienė tikina, kad nors buvo už daugybės kilometrų, jautė, kad jos sutuoktiniui kažkas negerai.
  • Kibirkštis: tragedija pasibaigęs konfliktas kilo dėl patalpų Jonavos gatvėje.
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kaimynas

Nuoširdi užuojauta Rūtai,tik dabar buvo galimybė sužinoti apie nelaimę.

Komentaras

Nelinkek kitam blogo, ko nenoretum pats patirti.Patyrė. Prisisauke zmogelis nelaime.Tampa klasika, kada zmogus del pinigu tampa zombiu. Nera ko kaltinti, nebent straipsnio autore, kuri neblogai raso, bet straipsnis savo neisgrynintom replikom skaitytoju nedziugina.

indijana ksatuckiene

Puikiai pazinojau a.a Andriu.Geresnio vyro,tevo ,zmogaus kaip ir sako zmona Ruta,sunku berasti.Is kur patalpos klausiat?Arkit,kaip Andrius are,ir turesit.Galva ir sirdi jis turejo auksine!Mes,visi,kaimynai(Andrius is Palangos)labia liudim ....Netikim ne vienu nuomininkes N.juozaitytes-Dambrauskienes zodziu.Andrius nebuvo materialistas.Jam svetimu pinigu nereikejo.Tikim,kad likimasN.atseikes.Dievas yra!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS