Ne tik plėšė, bet ir prekiavo žmonėmis? | KaunoDiena.lt

NE TIK PLĖŠĖ, BET IR PREKIAVO ŽMONĖMIS?

  • 2

Šiandien į teismą perduodama byla dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje pradėto ikiteisminio tyrimo dėl vasario 6 d. įvykdyto plėšimo.

Vasario 6 d. apie 8 val. Kauno rajone, Rumšiškių seniūnijoje, į lauką išėjusiai 52 metų moteriai keletas kaukėtų asmenų sudavė į veidą, įsibrovė į namus, kur jai surišo rankas bei kojas.

Asmenys, demonstruodami peilį, grasino sudeginti namus. Sudavę moteriai kumščiu, pavogė namuose buvusius 297 eurus, įvairius auksinius juvelyrinius dirbinius ir 2 butelius putojančio vyno. Iš moters namų pasprukti buvo nuspręsta su kieme stovėjusiu automobiliu „Audi 80“, netoliese palikus nebe užsivedantį automobilį „Peugeot“, su kuriuo galimai ir buvo atvykta, rašoma Kauno policijos pranešime spaudai.

Suradus automobilio „Peugeot“ 24 metų savininką, nustatyta, kad tas pats asmuo ne tik vasario 6 d. galimai įvykdė plėšimą, bet ir prisidėjo ir prie kitų nusikalstamų veikų padarymo.

Atliekant procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, paaiškėjo, kad šis jaunas vyras galimai iš anksto susitaręs ir veikdamas kartu su dar dviem 27 ir 33 metų asmenimis, panaudodamas fizinį ir psichologinį smurtą, priverstiniam darbui ir nusikalstamų veikų darymui, privertė 33 metų vyrą vykti į Jungtinę Karalystę.

Kovo 30 d. apie 3.30 val. Kauno rajone, Ringaudų sen., Kauno apskr. VPK KP NNTV pareigūnai sustabdė mikroautobusą, vykstantį į Jungtinę Karalystę, bei netrukus sulaikė ir įtarimus pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 147 str. 1 d., dėl prekybos žmonėmis, pateikė 24, 27 ir 33 metų kauniečiams.

Pasirodo, prievarta į užsienį dirbti norėtą išvežti asmenį, buvo išnaudoję ir anksčiau – jis keletą dienų buvo verčiamas glaistyti sienas, klijuoti plyteles ir atlikti kitus vonios remonto darbus.

Nusikalstamų veikų padarymu įtariamiems vyrams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

Pritariu NA , NA ,geras pavyzdys , kai plešikavo apsimetę policininkais ,ir nieko

na ,..... na ir kas

garantuoju visi bandiugos arba bus paleisti susimokeje kysius teisejams ir advokatams ,....arba blogiausiu atveju ses cypen pusantru ..ar dviem meteliams , uz pusmecio iseis ir vel viskas is pradziu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS