Tėvo pagrobta mažylė rasta po kelių valandų | KaunoDiena.lt

TĖVO PAGROBTA MAŽYLĖ RASTA PO KELIŲ VALANDŲ

  • 4

Antradienio naktį Kauno policijai buvo pranešta apie pagrobtą dviejų metų mergaitę. Jos motina teigė, kad tai padarė neblaivus mažylės tėvas - buvęs jos sugyventinis, prieš tai sumušęs ją bei jos močiutę. 

Anot 20-metės pareiškėjos, dukra buvo pagrobta iš jos buto Savanorių prospekte. O jai bandant tam priešintis, buvęs sugyventinis spyrė jai į kaklą bei trenkė ranka į veidą ją ginti bandžiusiai jos 67 metų močiutei.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo, paaiškėjo, kad mažylės motina kreipėsi į policiją ne iš karto, o tik apie pusę trijų nakties. Ji teisinosi sutrikimu.

Patikrinus visus pareiškėjos nurodytus su jos buvusiu sugyventiniu susijusius adresus, šis 28-erių metų Kauno rajono gyventojas po kelių valandų buvo rastas savo brolio, gyvenančio Kaune, bute. Ten aptikta ir mažylė, kuri grąžinta motinai. 

Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, tačiau šiandien jį ketinama paleisti. Po kreipimosi į teismą, kad šis uždraustų jam artintis prie buvusios sugyventinės. 

Pirminiai mažylės tėvų parodymai nesutampa.

Įtariamasis teigia, kad buvusioji įsileido jį į savo butą pati. Tačiau po kurio laiko jie sukonfliktavo dėl to, kad ji nebeleidžia jam matytis su dukra.

Be to, įtariamasis tikina nesmurtavęs nei prieš buvusiąją, nei prieš jos močiutę. O pasiėmęs dukrą todėl, kad esą nenorėjo jos palikti su neblaivia motina. Ši, nors teigė, kad buvo apspardyta, vykti pas teismo medicinos ekspertus atsisakė. Nuvyko tik jos močiutė, ant kurios veido konstatuotos smurto žymės. Tačiau įtariamasis tikina, kad jos susijusios su šios moters gyvenimo būdu ir padarytos anksčiau.

Buvę sugyventiniai patenka į policijos akiratį ne pirmą kartą. Ankstesnis tyrimas, pradėtas pagal 20-metės pareiškimą dėl buvusio sugyventinio grasinimų, buvo nutrauktas.   

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomu

Jei motina buvo girta, tai kur tada promiles, kodel viskas yra nuslepta? Cia gaunasi jog sis vyras nekaltas, tai kodel nera parasyta jog vaika pati mama rado kuri dar lauke kol policija atvaziuos, ir mergaite buvo rasta su tevu girtu ir aosivartojusi narkotiku, kodel to neparasyta, kodel tik apie mama atsiliepta bligai, jei rasot rasykit viska istiesu, o ne melus kuriuos tas sugyventinis sukure..

Klausimas

Kodėl Kauno Vaiko teisių apsaugos skyrius nesidomi ar yra užtikrinamos vaiko teisės bei teisėti interesai, jei jau anksčiau buvo kreiptasi į policiją, kodėl nebendradarbiavo su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais. Kodėl iki šiol nėra priėmusi tinkamo sprendimo dėl vaiko buvimo nesaugioje aplinkoje (ir motina, ir tėvas buvo išgėrę), kodėl socialinių darbuotojų pagalba neugdomi šeimos socialiniai įgudžiai vaizdas toks, kad laukiama kol įvyks eilinė tragedija.

...

Kodėl preziumuojama tik motinų teisė į vaikus? - juk ir moterys savo vaiko labui gali mokėt alimentus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS