Sujudimas Panemunėje: dingęs kaimynas rastas negyvas | KaunoDiena.lt

SUJUDIMAS PANEMUNĖJE: DINGĘS KAIMYNAS RASTAS NEGYVAS

  • 0

Antradienio pavakarę Kaune vėl buvo užregistruotas nieko gero nežadantis pranešimas, kurio patikrinti skubėjo visos specialiosios tarnybos. Sujudimo rezultatas - rastas, kaip įtariama, ne vieną parą viename Plento gatvės daugiabutyje pragulėjęs lavonas.

Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėje rašoma, kad tądien, apie 16.30 val., buvo gautas pranešimas, jog reikalinga pagalba atidaryti vieno buto, esančio Plento gatvės 16-ąjį numerį turinčiame penkiaaukštyje, duris.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo šio daugiabučio gyventojai, specialiųjų tarnybų šauktasi beveik savaitę nematant šeštą dešimtį įpusėjusio kaimyno A.K., kuris po tėvų mirties pastaruoju metu gyveno vienas.

Savo nerimu su Bendruoju pagalbos centru pasidalijo artimiausia jo kaimynė, pas kurią A.K. užeidavo pasiguosti dėl prastos sveikatos. Patikrinti gauto pranešimo kartu su policija buvo atsiųsti ir ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios pagalbos medikai. 

Ugniagesiams gelbėtojams įlipus glaustinėmis kopėčiomis į pirmame aukšte esančio A.K. buto balkoną, jame rastas praviras langas. O patekus per jį  į vidų, lovoje aptiktas ir negyvas buto savininkas. Ugniagesių gelbėtojų, atrakinusių A.K. buto duris iš vidaus, įleistiems greitosios medikams beliko konstatuoti šio 1962 m. gimusio vyriškio mirtį. 

Anot velionio kaimynų, kažkas iš specialiųjų tarnybų atstovų jiems prasitarė, kad A.K. greičiausiai mirė prieš kelias dienas. Policija tradiciškai tokiais atvejais pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jo mirties priežasties nustatymo. Anot jos atstovų, pirminiais duomenimis, jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių ant velionio kūno nepastebėta.

Kaip jau rašyta, panašių į aprašytąjį atvejį pranešimų tikrinimas pastaruoju metu tapęs Kauno ugniagesių gelbėtojų kasdienybe. 2015-aisiais jų buvo užregistruota 165. Tada rasti 28 negyvi asmenys. 2016-aisiais jau teko tokiais atvejais skubėti į pagalbą greitosios medikams bei policijai 182 kartus. Tada aptiktas 31 miręs žmogus. 2017-aisiais tokių iškvietimų jau buvo 239. Tada 51 asmuo rastas nebegyvas, o 29 nukritę, tačiau jiems dar buvo galima padėti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS