Nejaugi prie profsąjungos lyderio namų tikrai nieko neįvyko? | KaunoDiena.lt

NEJAUGI PRIE PROFSĄJUNGOS LYDERIO NAMŲ TIKRAI NIEKO NEĮVYKO?

Kauno policija, tirianti incidentą, įvykusį prie profesinės sąjungos "Sandrauga" pirmininko Kęstučio Juknio namų, nusprendė ikiteisminio tyrimo nepradėti.

Nors to prašė ir K.Juknio apšaudytas jo namo fasadą atnaujinęs darbininkas, ir šį savavaldžiavimu bei šantažu kaltinantis pats šaulys.

Kaip jau rašyta, ši istorija iškilo viešumon, kai į "Kauno dieną" pagalbos kreipėsi K.Juknio namą renovavęs Marius Č.

Jis pasakojo atvykęs vasario 8-osios vakare prie esą skolos jam negrąžinančio "Sandraugos" pirmininko namo Marvelės gatvėje, nes šis ignoravo jo skambučius ir SMS. O skolingas jam K.Juknis apie 300 eurų – už kelis mėnesius trukusį savo namo fasado atnaujinimą.

"K.Juknis atsisakė iki galo atsiskaityti, motyvuodamas tuo, kad mes nebuvome pasirašę sutarties", – dėstė konflikto priešistorę Marius Č. Jis teigė atvykęs prie skolininko namų su žmona ir penkerių metų vaiku apie 20 val. Supratęs, kad K.Juknio namuose nėra, vėl bandė jam prisiskambinti, tačiau šis esą atmetęs skambučius ir nereagavęs į žinutę.

Buvo šūvių serija

Po kurio laiko pasirodė K.Juknio automobilis. Šiam įvažiavus į kiemą ir toliau ignoruojant jį šaukiantį Marių Č., pastarasis prisipažino iš nevilties uždėjęs savo pirštinę ant vartų judesio daviklio. Tačiau tikino į privačią K.Juknio valdą kojos nekėlęs.

"Jis šovė į mane gal apie dešimt kartų. Iš pradžių – iš 10–15 m atstumo, o po to jau būdamas prie pat", – pasakojo Marius Č.

Jam paskambinus telefonu 112, atskubėjo nemažos policijos pajėgos, kurios K.Juknį išsivežė. Tačiau, Mariui Č. atvykus paskui jį į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą rašyti pareiškimo, jo laukė naujos kliūtys.

"Mano pareiškimą priiminėjusi pareigūnė iš pradžių viską užrašė taip, kaip aš pasakojau. Jis baigėsi prašymu pripažinti mane nukentėjusiuoju ir pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau, kaip supratau, pamainos vyresnysis, vardu Tomas, netrukus pradėjo mano pareiškimą taisyti, dalį jo ištrindamas ir naujai įrašydamas, kad į mane pataikyta nebuvo ir kad aš tik prašau K.Juknį sudrausminti", – pasakojo Marius Č.

Akvilės Snarskienės nuotr.

Atakos telefonu

Mariaus Č. pasakojo nugirdęs, kad pamainos vyresniajam skambino – prisistatė "Sandraugos" pirmininko žmona.

Galiausiai vyrui buvo pasakyta, kad jo pareiškimas priimtas, tačiau ar pradėti ikiteisminį tyrimą, jau spręs teritorinis policijos komisariatas.

Marius Č. svarstė, kad šioje istorijoje įtakos gali turėti tai, jog K.Juknio vadovaujamai profsąjungai, kaip šis pats yra gyręsis, priklauso ir kai kurie Kauno policijos vadovai.

Kreipęsis pagalbos į žiniasklaidą, Marius Č. teigė sulaukęs K.Juknio skambučio. O neatsiliepęs, gavo iš jo SMS žinutę, kurioje kviestas atvykti pasikalbėti į "Sandraugą" ir viską užbaigti. "Nes bus blogai ir man, ir tau", – rašė K.Juknis.

Jis šovė į mane gal apie dešimt kartų. Iš pradžių – iš 10–15 m atstumo, o po to jau būdamas prie pat.

Geriausia gynyba puolant?

K.Juknis tada dienraščiui pareiškė, kad taip pat kreipsis į policiją, jog ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl esą Mariaus Č. savavaldžiavimo, chuliganizmo ir šantažo.

K.Juknis tikino, kad yra visiškai su pastaruoju atsiskaitęs, o esą jokios sutarties dėl jo namo fasado atnaujinimo darbų nereikėję, nes Marius Č. turi verslo liudijimą, todėl dėl atsiskaitymo už darbą ir buvo sutarta tik žodžiu. Į buvusio darbininko skambučius jis tą vakarą neatsiliepęs, nes esą, vairuodamas automobilį, niekada to nedaro.

Be to, K.Juknis buvo linkęs akcentuoti, kad gynėsi nuo Mariaus Č., kuris gadino jo turtą – buvo užrėmęs vartus ir brovėsi į jo privačią teritoriją, nes šio neatpažino. "Išsigandau, nes jis šaukė: "Atiduok pinigus!" Todėl ir pasiėmiau legaliai laikomą ginklą, kurį visada vežiojuosi savo automobilyje", – dėjo savus įvykio akcentus "Sandraugos" pirmininkas.

K.Juknis/Vytauto Liaudanskio nuotr.

Abu aptarnauti vienodai?

Kauno policija teigia priėmusi sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo nei dėl Mariaus Č., nei dėl K.Juknio pareiškimo, patikslinus juose nurodytas aplinkybes per įstatymų numatytas dešimt dienų.

Dėl Mariaus Č. pareiškimo ikiteisminis tyrimas nepradėtas, nes esą nuosavo namo kiemas negali būti traktuojamas kaip vieša vieta, o K.Juknio panaudotas ginklas nebuvo kovinis, o tik šratasvydžio žaidimuose naudojamas pistoletas, todėl jo grasinimas nebuvo realus.

Marius Č., pasakodamas apie incidentą, tikino tik stovėjęs prie vartų gatvėje ir pateikė policijai esą tai įrodyti turintį garso įrašą, kuriame tai akcentuoja ir šaudyti pradėjusiam "Sandraugos" pirmininkui. Be to, tai paliudijo ir į apklausą policijoje iškviesta jo žmona. Dėl to Marius Č. teigė kreipęsis pagalbos į prokuratūrą. Tačiau ši į jo skundą atsakė, kad, kol policija nepriėmė jokio sprendimo dėl jo pareiškimo, negali šiai nurodinėti, kaip elgtis.

Tokį atsakymą jis gavo, dar policijai sprendžiant, ką daryti su jo pareiškimu. Dabar, kai jau priimtas spendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo, prokuratūra galės jį peržiūrėti. Ir tam taip pat turi dešimt dienų.

Toks pats bus ir sprendimo nepradėti ikiteisminio tyrimo ir dėl K.Juknio pareiškimo likimas. Policija teigia neįžvelgusi nusikaltimo sudėties ir Mariaus Č. veiksmuose. Esą – daugiau civilinius sukonfliktavusių pusių santykius. Tačiau pareigūnai neatmeta galimybės, kad incidento dalyviai dar gali būti nubausti už padarytus administracinius nusižengimus. K.Juknis – už galimą viešosios tvarkos pažeidimą. Marius Č. – už galimą savavaldžiavimą, nes tokie konfliktai turi būti sprendžiami teismuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Persikraustė į ministeriją.

Tai kad šis ponas jau gyvena Švietimo ministerijoje.Jo veidelis aiškiai matomas tarp streikuojančių,kurie užėmę ministeriją.

Anonimas

Bilenko taip neeskaluotų.

Caritas

Šiaip Lietuvoje visi keliai veda į Seimą tik ne visi nuveda. Kiti per "Caritą" iki Seimo prieina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS