Nelaimė Šilainiuose: medikai gelbėjo mamą, ugniagesiai – šunį | KaunoDiena.lt

NELAIMĖ ŠILAINIUOSE: MEDIKAI GELBĖJO MAMĄ, UGNIAGESIAI – ŠUNĮ

  • 5

Pirmadienio vidurdienio sumaištis viename Kauno Baltų prospekto daugiaaukštyje – akivaizdus įrodymas, kad nelaimė viena nevaikšto.

Apie 12.30 val. sunerimę šio namo gyventojai pranešė apie laiptinėje tvyrantį dūmų kvapą. Netrukus apsižiūrėta, kad jie verčiasi per vienos septintojo aukšto virtuvės langą. Šio buto durų niekas neatidarė.

Pranešimą apie pavojingą situaciją daugiabutyje gavęs Bendrasis pagalbos centras pasiuntė įvykio vieton ugniagesius gelbėtojus. Pastarieji, nenorėdami laužti degančio buto šarvuotų durų, pasikėlė iki septintojo aukšto kopėčiomis. Nei virtuvėje, kurioje buvo gaisro židinys, nei kituose kambariuose žmonių nebuvo – tik vilkšunis. Jo gyvybė išgelbėta, skubiai nukėlus nuo viryklės ant jos paliktą verdantį puodą, kuris jau buvo išdegęs. Spėjo aprūkti visa virtuvė.

Padedant kaimynams, pavyko susisiekti ir su buto šeimininku. Tačiau jis buvo ne darbe, kaip manyta, o grįžtantis iš ligoninės. Kaip paaiškėjo, tądien šis pusamžis vyras turėjo nedarbingumo pažymėjimą. O vidurdienį sunegalavo ir kartu gyvenanti jo mama, kuriai teko skubiai kviesti greitąją. Atvykę medikai pareiškė, kad ją būtina vežti į ligoninę, dėl ko ją lydėjęs streso ištiktas sūnus ir pamiršo verdantį puodą. Jis grįžo į namus tik už dešimt minučių po gaisro užgesinimo. Anot ugniagesių gelbėtojų, per jas galėjo ne tik žūti šuo, bet ir užsidegti kiti kambariai.

Suradę buto šeimininką bei išvėdinę jo namus, ugniagesiai gelbėtojai, nenorėdami pridaryti daugiau nuostolių lauždami šarvuotas lauko duris, paliko įvykio vietą taip pat per langą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DARIUS

Kaip teisėjas prieš apklausą perspėja, kad - " viskas ką pasakysite gali būti panaudota prieš jus" , taip ir greitosios ekipažas prieš išveždamas ligonį galėtu priminti - "nukelkite verdančius puodus, išjunkite nereikalingus elektrinius prietaisus( pakrovėjus) Tokiu atveju daug ką gali pamiršti.

Rimas

Pagarba ugniagesiams!!! Gelbeja mus visus!

U

Pagarba!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS