Paskutinis vasaros pasispardymas – rajonuose virto medžiai, žaibas sukėlė gaisrą | KaunoDiena.lt

PASKUTINIS VASAROS PASISPARDYMAS – RAJONUOSE VIRTO MEDŽIAI, ŽAIBAS SUKĖLĖ GAISRĄ

  • 1

Praėjusi diena ir naktis buvo nerami. Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad Kaune audra prasiautė ne be pėdsakų, bet rajonuose ji buvo dar galingesnė.

Skalbusios liūtys su perkūnija vertė medžius, laužė šakas, o Prienų rajone po žaibo trenksmo užsidegė medis.

Antradienį 10.53 val. gautas pranešimas, kad Išlaužo seniūnijoje, Šaltiniškių kaime trenkė žaibas ir pleška medis. Ugnis įsimetė dešimties metrų aukštyje. Medis – pusantro metro skersmens. Gelbėtojai nusprendė, kad medį pjauti čia pat – pavojinga, nes viduje sutrūnijęs. Budėta, kol nudegs nudžiūvusios šakos.

Kaune, Ateities pl., ir Kauno rajone, Vandžiogalos sen., Vigių k., antradienį atitinkamai 14 ir 14.45 val. ugniagesiai gelbėtojai vyko šalinti ant važiuojamosios kelio dalies užkritusių šakų. Šakos buvo nupjautos ir patrauktos.

Kaune, Mosėdžio g., apie 18 val. gautas pranešimas, kad ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Medis patrauktas.

Trečiadienio rytą Šilavoto seniūnijoje, Jiestrakio kaime, Prienų rajone, 6.33 val. gautas pranešimas, kad ant kelio važiuojamosios dalies nuvirtę medžių. Atvykus ugniagesiams, medžiai jau buvo patraukti, pagalbos nereikėjo.

3.45 Šakių rajone Draugystės 1-oji g. kilo gaisras, kurio aplinkybės tiriamos. Atvykus ugniagesiams, ūkinis pastatas degė atvira liepsna. Sudegė lauko tualetas.

Vilkaviškio rajone S. Nėries g.  3.16 val. ugniagesių gelbėtojų pagalbos prireikė dėl ant kelio nuvirtusių medžių ir apšvietimo stulpo. Medis supjaustytas ir patrauktas, stulpas taip pat patrauktas. Įvykio vietoje laukti elektrikų liko policijos pareigūnai.


Naudinga informacija

Kauniečiai dėl avarinių situacijų mieste gali skambinti nemokamu tel. 8 800 20 000 ir pagal problemos pobūdį pasirinkti reikalingą numerį.

Norėdami susisiekti su savivaldybės įmonių avarinėmis tarnybomis, iš pradžių turite spausti 4 ir tuomet pasirinkti pageidaujamą avarinę tarnybą:

1 – Kauno miesto avarinė tarnyba (dažniausiai sulaukiama klausimų, kai reikia nukreipti arba peradresuoti į kitas įmones).

2 – „Kauno vandenys“.

3 – „Kauno švara“.

4 – Kauno butų ūkis.

Laukia dar galingesnė audra

Naktį  meteorologai užfiksavę beveik 10 tūkst. žaibų išlydžių, trečiadienį vakare įspėja Lietuvą apie trečiąją ir, gali būti jog stipriausia išeinančios vasaros audros bangą. Skaičiavimai rodo,  kad pavojingiausios orų sąlygos turėtų būti Rytų Lietuvoje.

Lietuvos meteorologai praneša, jog antradienį palijo beveik visoje šalyje Vietomis smarkiai. Aukščiausia oro temperatūra Pietų Lietuvoje siekė 23–28 °C. Karščiausia buvo Druskininkuose, čia temperatūra kilo iki 29 °C.

Naktį iš pietų per Lietuvą praslinko debesys su intensyviomis perkūnijomis. Užfiksuoti vėjo gūsiai siekė iki 15–17 m/s. Per naktį meteorologai užfiksavo beveik 10 tūkst. žaibų išlydžių. Daugiausia perkūnijų buvo Suvalkijoje, apie Jurbarką, į vakarus nuo Kauno ir Vidurio Lietuvoje.

Trečiadienį Lietuvoje sinoptikai žada audringus orus. Dieną numatomi trumpi lietūs, daug kur perkūnija, vietomis lis smarkiai, kai kur kris kruša. Vėjas pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–20 m/s, rytiniuose rajonuose kai kur iki 23 m/s.  Aukščiausia temperatūra Rytų Lietuvoje 26–31°C, Vakarų Lietuvoje 20–25 °C.

Ketvirtadienio naktį daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, kai kur smarkūs, vietomis perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, 5–10 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 14–19 °C. Dieną daug kur numatomas trumpas lietus, vietomis perkūnija. Vėjas pietvakarių, 5–10 m/s. Temperatūra 19–24 °C.

Penktadienį daug kur palis, dieną vyraus trumpi lietūs. Kai kur perkūnija. Vėjas pietvakarių, naktį 6–11 m/s, dieną 8–13 m/s, naktį pajūryje, dieną kai kur gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 11–16 °C, dieną 16–21 °C.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Smalsutis

Labai puiku su perkunija eiti miegot ! Saldziu griausmu !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS