Pavogtas automobilis rastas sudegęs miške | KaunoDiena.lt

PAVOGTAS AUTOMOBILIS RASTAS SUDEGĘS MIŠKE

  • 0

Sekmadienį Kauno rajono miške aptiktas sudegęs automobilis, kuris prieš kelias dienas buvo pavogtas Kaune. Viena pagrindinių versijų – taip smaginasi daugiau kur išlieti energijos nerandantis Kauno jaunimėlis.

18 metų senumo "Audi A6“, rastas sudegęs miške ties Neveronių seniūnijos Pabiržio kaimu, liepos 20 d. dingo iš Pramonės pr. degalinės teritorijos. Anot teisėsaugininkų, joje savo pirkinius laiko Kauno automobilių turgaus klientai iš Azijos.

Panašu, kad taip pat elgėsi ir minėto "Audi A6" savininkas. Anot degalinės darbuotojų, šis automobilis stovėjo jų teritorijoje mažiausiai kelias dienas.

Dėl jo vagystės ir sudeginimo tiriamos kelios versijos. Dominuojanti – šią "Audi" pasivažinėjimui "pasiskolino" jaunuoliai, vėliau nusprendę mašiną sudeginti tiek dėl atrakcijos, tiek naikindami įkalčius.

Anot teisėsaugininkų, mažai tikėtina, kad už šį turbūt net dviejų tūkstančių eurų nekainuojantį automobilį buvo reikalaujama išpirkos, o jos negavus, jis sudegintas, kaip būdavo anksčiau.

Vieną panašią istoriją Kauno teisėsaugininkai neseniai išnarpliojo. Nustatyta, kad panašaus amžiaus "Audi", dingusią iš vieno Kauno garažo, buvo pavogęs jau pagyvenęs ilgapirštis, niekaip neatsikratantis nusikalstamo jaunystės pomėgio važinėtis nemokamai.

Lyginant su  praėjusiais metais, šiemet Kaune automobilių pavogta truputį mažiau. 2016-aisiais – apie 300. Per pirmąjį šių metų pusmetį – apie 100. Tradiciškai paklausiausi ne senesni kaip dvylikos metų "VW Golf", nes jų Kaune daugiausia, taigi paklausiausios ir jų detalės. Ilgapirščių taikiniu tampa ir "Audi". Dažniausiai apie automobilių vagystes pranešama po nakties. Dažniau jie dingsta iš miegamųjų rajonų – Kalniečių bei Šilainių.

Tačiau praėjusią savaitę buvo pranešta ir apie 2009 m. gamybos balto "BMW X5" vagystę iš vieno A.Baranausko gatvės kiemo. Jo savininkas, Kaune dirbantis medikas iš Latvijos, ilgapirščių grobį įkainavo 20 tūkst. eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS