Pavojingasis kelių erelis nuteistas už akių | KaunoDiena.lt

PAVOJINGASIS KELIŲ ERELIS NUTEISTAS UŽ AKIŲ

Kauno apylinkės teismas skyrė realią laisvės atėmimo bausmę nauja tiksinčia bomba Kauno gatvėse tapusiam Vilijampolės gyventojui Aurimui Zaveckui, kuris atvykti į dar vieno nuosprendžio jam paskelbimą nesiteikė.

Rizikavo mažamečių gyvybėmis

"Kauno diena" rašė, kad šis neseniausiai Kaune įsikūręs buvęs Radviliškio gyventojas nieko nepasimokė iš ankstesnio savo teistumo, kai dėl jo kaltės vienas žmogus žuvo, kitas liko neįgalus, dar du sužeisti lengviau.

Prieš porą mėnesių – rugpjūčio 3-iosios vakare 31-erių A.Zaveckas buvo sulaikytas neblaivus prie BMW vairo Raudondvario plente. Tada jam konstatuotas sunkus – 3,08 prom. girtumas.

Apie tai, kad neblaivi pora prie parduotuvės "Aibė" su mažamečiais vaikais kraunasi į automobilį daiktus ir rengiasi važiuoti, policijai tada pranešė pilietiški asmenys. Pareigūnams suskubus laiku, A.Zaveckas tada prisipažino girtavęs su žmona, poilsiaudami su vaikais prie Lampėdžio ežero.

Po mėnesio – dar girtesnis

Sulaikius tada jo BMW 316 bei pradėjus ikiteisminį tyrimą, kurį vainikavo šiandienis nuosprendis, A.Zaveckas, kaip paaiškėjo, netrukus įsigijo naują automobilį – "Opel", prie kurio vairo buvo sulaikytas rugsėjo 19-osios naktį pačiame Kauno centre, Žemaičių gatvėje. Ir dar girtesnis – jau 4 prom. alkoholio.

Nors, kažin, ar reikia tuo stebėtis, turint galvoje pirmąjį A.Zavecko teistumą prieš devynerius metus. Tada Radviliškio, kuriame jis tuo metu gyveno, teismas skyrė A.Zaveckui penkerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už tragiškas pasekmes turėjusį eismo įvykį, kurį šis kelių chuliganas taip pat sukėlė, būdamas neblaivus. 2008-ųjų kovą jis atsitrenkė į kitą automobilį, kuris nuo gauto smūgio palindo po trečiuoju. Šio eismo įvykio metu vienas žmogus žuvo, kitas liko neįgalus, trečias sužalotas nesunkiai, ketvirtas – nežymiai.

Nesvetimas ir smurtas

Nepaisant minėtos tragedijos ir už ją skirtos bausmės, kurią A.Zaveckui apsiskundus Šiaulių apygardos teismui, šis ją sumažino iki pusketvirtų metų, jis ir toliau lakstė neblaivus gimtojo Radviliškio gatvėmis. Prieš metus vietinis teismas už tai, kad jis vairavo, būdamas girtesnis negu pusantros promilės alkoholio, skyrė A.Zaveckui daugiau kaip 2 200 eurų baudą ir atėmė trejiems metams teisę vairuoti bet kokią transporto priemonę.

Paskui jis jau pradėjo vaidentis Kaune. Pirmą kartą Kauno teisėsaugininkai susidūrė su A.Zavecku šiemet gegužę – dėl jo smurto prieš žmoną. Už tai jam buvo skirtas 45 parų areštas, kurį smurtautojo prašymu, jam leista atlikti poilsio dienomis. O paskui A.Zaveckas, nepaisant Radviliškio rajono teismo draudimo vairuoti, pradėjo važinėti neblaivus ir Kauno gatvėmis.

Dėjosi rūpestingu sutuoktiniu

Stojęs prieš teismą dėl to, kad buvo nutvertas rugpjūčio pradžioje neblaivus Raudondvario plente prie BMW vairo, neturėdamas teisės jo vairuoti, A.Zaveckas jau teisinosi esą turėjęs tada taip pasielgti sunegalavus žmonai. Ir vežęs ją miesto link, kur tikėjęsis greičiau sutikti greitosios automobilį.

Kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras Mindaugas Šukys siūlė A.Zaveckui, kuris, kaip paaiškėjo, jau dešimt kartų baustas ir už administracinius nusižengimus, pusės metų laisvės atėmimo bausmę, konfiskuojant ir nusikaltimo įrankiu tapusį BMW.

Už vairavimą esant girtesniam negu pusantros promilės alkoholio, gresia laisvės atėmimas tik iki vienų metų. Dėl ko siūlyti A.Zaveckui, pripažinusiam teisme savo kaltę ir tikinusiam, kad nuoširdžiai gailisi, didesnę bausmę už gresiančios vidurkį nebuvo galimybės.

Teis penktą kartą

Jau ketvirto savo biografijoje nuosprendžio A.Zaveckas laukė laisvėje ir į jo paskelbimą vakar atvykti nesiteikė.

Jo bylą nagrinėjęs teisėjas Vytautas Rimkevičius savo nuosprendį skelbė tik "Kauno dienos" žurnalistams. A.Zaveckui skirtas prokuroro siūlytas pusės metų laisvės atėmimas. Tačiau, atsižvelgus į prisipažinimą ir gailėjimąsi, ši bausmė sumažinta trečdaliu – iki keturių mėnesių nelaisvės. O šiuos subendrinus su jau minėtu gegužės mėnesio nuosprendžiu už smurtą artimoje aplinkoje, bausmės už kurį A.Zaveckas dar nėra visiškai atlikęs, galutine bausme tapo penkių mėnesių laisvės atėmimas, konfiskuojant ir nusikaltimo įrankiu tapusį BMW bei uždraudžiant trejus metus vairuoti bet kokią transporto priemonę.

A.Zaveckas dar turi teisę per 20 dienų šį nuosprendį apskųsti. Tačiau per tiek laiko Kauno apylinkės teismui planuojama perduoti dar vieną jo baudžiamąją bylą dėl jau opelio vairavimo sunkiai apgirtus (4 prom.) ir neturint tokios teisės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ar tikrai erelis?

Buvo pradėta vadinti tokius kelių gaideliais (ir labai teisingai). Tad neįžeidinėkime gražių kilmingų paukščių.

idiotiski

Istatymai-Lietuva -rojus banditams

Nežinau

Gal jam į snukį reiktų duot, nes matau kad "myža" visiems ant galvų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS