Pažintis su traktoriumi briedžiui baigėsi tragiškai | KaunoDiena.lt

PAŽINTIS SU TRAKTORIUMI BRIEDŽIUI BAIGĖSI TRAGIŠKAI

Antradienio ryte Kauno ugniagesiams gelbėtojams bei aplinkosaugininkams buvo pranešta apie Babtuose, ties Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto sodais, briedžių porai nutikusią nelaimę. Deja, išgelbėti patino nepavyko. Patelės likimas – neaiškus.

Apie tai, kad ką tik jo akyse vienas iš dviejų į sodų tvorą atsitrenkusių briedžių, kaip įtariama, susižalojo koją ir įkrito į vandens telkinį, apie 9 valandą pranešė iš žvejybos netoliese esančiuose tvenkiniuose grįžtantis vietinis gyventojas.

Gelbėti nelaimėlio išskubėjo Babtų ugniagesiai bei Šilainiuose įsikūrę Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) narai.

Atvykus briedis aptiktas pusiau paniręs į apie 50 cm gylio melioracijos griovį. Jis gulėjo ant šono ir dar rodė menkus gyvybės požymius. Patelės jau nesimatė.

Ugniagesiai gelbėtojai dar bandė rankomis laikyti virš vandens iškeltą nelaimėlio galvą. Tačiau jis geso akyse. Ir ištraukus gelbėjimo virve priekinę jo dalį, netrukus nugaišo.

Pasak Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiojo specialisto Dariaus Jurevičiaus, taip pat skubėjusio į įvykio vietą, žuvo greičiausiai apie dviejų metų, apie 150 kilogramų svėręs patinas. Kartu su juo buvusiai greičiausiai patelei tragiško likimo pavyko išvengti.

Neatmetama, kad minėta briedžių pora pastaruoju metu glaudėsi šiuose dideliuose sodų plotuose, kur apstu jiems maisto. Čia jie galėjo atklysti iš kitoje Nevėžio upėje, kurią perplaukė, esančio Padauguvos ar Naujatrobio miško. Tačiau tragedijos rytą juos galėjo išgąsdinti soduose žolę pradėjęs pjauti traktorius.

D.Jurevičiaus prielaidomis, briedis galėjo nugaišti dėl atsitrenkus į tvorą patirtų vidaus organų ar stuburo traumų. Jo palaikus į krantą traktoriumi ištraukė aplinkosaugininkai bei vietinio medžiotojų būrelio nariai.

„Per dvidešimt vienerius mano tarnybos metus gelbėti skęstančio briedžio dar nebuvo tekę, - portalui kauno.diena.lt teigė Kauno APGV 5-osios komandos, kurioje įsikūrę narai, viršininko pavaduotojas Nerijus Spancerna. - Dažniausiai tenka gelbėti į apledėjusių vandens telkinių spąstus patekusias stirnas.“   

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS