Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis | KaunoDiena.lt

PENKI KAUNIEČIAI LIKO BE NAMŲ: IŠ LIEPSNŲ BĖGO SU KOJINĖMIS AR ŠLEPETĖMIS

Praėjusį šeštadienį Vaišvydavoje, Garšvės gatvėje, supleškėjo vieno aukšto medinukas. Čia gyvenę penki kauniečiai po gaisro liko pliki basi ir dabar glaudžiasi pas gimines.

„Nelaimė palietė mūsų šeimą – sudegė tėvų namai, visi išbėgo taip, kaip stovi“, – apie pačius brangiausius žmones ištikusią nelaimę dar dabar sunkiai žodžius renka Aistė Volkavičienė. Iki šeštadienio 17 valandos medinuke gyveno jos tėvai, du – 12-likos ir 19-likos metų – broliai bei močiutė. Būtent senolė ir pastebėjo, kad namai dega.

„Namuose tuo metu buvo broliai ir močiutė, kuri praeidama pro koridorių jame lyg ir pamatė liepsnelę“, – nelaimės detales pasakoja A. Volkavičienė. Tačiau į namą buvo įsisukusi nemaža liepsna. 

„Pamačius liepsnelę, močiutė galvojo, kad namas dega tik iš vidaus. Bandė su vyresniu broliu gesinti. Jis sugalvojo išbėgti į lauką ir pamatė, kad jau dega namo stogas. Tada įbėgęs pašaukė mažąjį ir visi trys išbėgo į lauką. Močiutė ir vyresnysis brolis – su šlepetėmis, mažiukas tik su kojinėmis. Dvylikametis bėgdamas dar spėjo paskambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu“, – portalui kauno.diena.lt dėsto kaunietė.

Šiuo metu visi penki mediniame name gyvenę žmonės glaudžiasi pas gimines, nes per gaisrą sudegė visas jų turtas. Tačiau pas gimines amžinai juk negyvensi, tad pašnekovė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pagalbos prašymą – geraširdžių žmonių prašo nelaimės ištiktą šeimą paremti finansiškai.

„Namo atstatyti jau nelabai ir pavyktų, nebent viską statyti iš naujo. Kadangi namas buvo apdraustas, tikimės, kad draudimo bendrovė šiuo atveju rankų „nenusiplaus“. Tačiau dabar pinigai yra reikalingi būtiniausioms reikmėms – pradedant maistu ir baigiant apatiniais drabužiais. Tiesa, būtiniausius drabužius šiuo metu šeima jau susirinko, nusipirko spintą, kelias komodas. Daugiau daiktų nelabai ir turi kur padėti“, – A. Volkavičienė teigia, kad geriausia pagalba nelaimę išgyvenusiems jos artimiesiems dabar būtų geraširdžių žmonių paaukoti pinigai. Kol kas pagalbos ranką šeimai ištiesė artimieji ir žmonės, kurie juos pažinojo. 

Norintys paremti per gaisrą nukentėjusią šeimą tai gali padaryti šiais A. Volkavičienės mamos, sudegusio namo savininkės Solveigos Bubnelienės rekvizitais:

LT587044060005931380

Solveiga Bubnelienė

Mokėjimo paskirtyje rašyti: Parama

Vedantiems iš užsienio:

Bankas SEB, SWIFT kodas: CBVILT2X

Paypal: solvytes@gmail.com

Šeima visiems geradariams iš anksto dėkoja.

GALERIJA

  • Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis
  • Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis
  • Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis
  • Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis
  • Penki kauniečiai liko be namų: iš liepsnų bėgo su kojinėmis ar šlepetėmis
Aistės Volkavičienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Užjaučiu

Didelė nelaimė,yra daug negyvenamų namų,meras turėtų padėt,per seniūnijas susisiekti.Sėkmės ir stiprybės.

prof.

Taip galima padaryti ir kitiems.Nusipirkai pigiai lūšna,apdraugei didele suma ir padek po kiek laiko.Gausi draudimą,paaukos pinigų ir bus naujas gražus namas,neblogas išdurimas.

Xcfvg

Apdrausk savo lušna,paskiau kitų dar paaukotais pinigais , draudimo išmokėtais pinigais pastatyk nauja.Ir nereikes tureti daug pinigų , bus naujas , gražus namas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS