Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas | KaunoDiena.lt

PO PAKAUNĖJE DEMASKUOTOS NETEISĖTOS PREKYBOS GINKLAIS PRIEŠ TEISMĄ STOS JŲ PARDAVĖJAI IR PIRKĖJAS

  • 9

Kauno teisėsaugininkai, susekę pakaunėje nelegalų trijų kovinių pistoletų „Glock“ pardavimo-įsigijimo sandėrį ir sulaikę visus jo dalyvius, artimiausiu metu Kauno apygardos teismui perduos dalį šios bylos. Iš kur buvo įsigyti šie ginklai, dar tiriama.

Kaip jau buvo pranešta, šiųmetę gegužės 19-ąją Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė tris asmenis bei per kratas su jais susijusiuose adresuose rado 25 pistoletus „Glock“, pistoletą-kulkosvaidį „Agram“ bei jam pritaikytą duslintuvą, karabiną, graižtvinį šautuvą bei didelį kiekį šovinių.

Taip buvo realizuota kurį laiką rinkta informacija, gavus duomenų apie galimą neteisėtą prekybą ginklais. Pavykus užfiksuoti minėtą sandėrį, skubėta sulaikyti ir jo dalyvius – kad įsigyti ginklai neplistų šalyje toliau.

Tris pistoletus „Glock“ neteisėtai įsigijęs 1976 m. gimęs kaunietis buvo sulaikytas, grįžtantis iš šio nusikalstamo sandėrio. Jo automobilyje buvo rastas ir nusikalstamas pirkinys.

Kauno policijos nuotr.

Sulaikyti po šio neteisėto sandėrio ir minėtus pistoletus pardavę 1963 m. gimęs kaunietis bei 1972 m. gimęs Kauno rajono gyventojas.

 

 

Sulaikytųjų su organizuoto nusikalstamumo pasauliu nėra siejami. Tačiau du iš jų – pirkėjas ir vienas iš pardavėjų – praeityje teisti. Vienas iš minėtų jų teistumų, kurie – jau išnykę, taip pat buvo dėl neteisėto disponavimo ginklais. Oficialiai jie visi užsiima individualia veikla.

Po šių sulaikymų buvo atliktos kratos daugiau kaip penkiuose adresuose. Dviejuose iš jų rasta ir daugiau neteisėtai laikomos ginkluotės. Pistoletai „Glock“ buvo rasti Kaune – viename privačiame name Aukštuosiuose Šančiuose, kuriame tuo metu niekas negyveno. Ir, panašu, kad vienas iš sulaikytųjų, kurio šeimos narių vardu registruotas šis nekilnojamasis turtas, nesitikėjo, kad pareigūnai gali apsilankyti šiame name, nes minėti pistoletai nebuvo laikomi kokioje nors ypatingoje slėptuvėje.

Visa kita neteisėtai laikoma ginkluotė, aptikta per minėtas kratas, buvo rasta sodyboje, esančioje Anykščių rajone.

Kauno policijos nuotr.

Nė vienas iš sulaikytųjų parodymų ikiteisminio tyrimo metu nedavė. Tačiau visiems trims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu (ne mažiau kaip trimis) šaunamaisiais ginklais ar šaudmenimis. Ekspertai, tyrę visą perimtą ginkluotę, konstatavo, kad visi ginklai ir šoviniai – koviniai, tačiau dar nepanaudoti, darant nusikaltimus.

Pagal pareikštus kaltinimus – neteisėtą tokios ginkluotės laikymą ir realizavimą organizuotoje grupėje bei įsigijimą, gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Teismo suimti laukia tik du iš kaltinamųjų. Bandant pratęsti suėmimą ir trečiajam, teismas jį paleido į laisvę, skirdamas intensyvią priežiūrą nešiojant apykoję.

Iš kur ir kokiomis aplinkybėmis įgyta ginkluotė, kuria neteisėtai prekiauta, dar tiriama. Pirminiais duomenimis, apie tai buvo galima sužinoti tik per pažįstamus.

GALERIJA

  • Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas
  • Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas
  • Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas
  • Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas
  • Po pakaunėje demaskuotos neteisėtos prekybos ginklais prieš teismą stos jų pardavėjai ir pirkėjas
Kauno apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

!=]

25 kaip Lietuvai daug ar mažai ?=]

??

Ar jie atsišaudė, grasino ginklu, kad begemotas lipo ant galvos? Ar dabar jau tokios normos, kad net bobutei liptų ant galvos, užuot įspėjus vykdyti reikalavimus ir, jei nesipriešina, nenaudoti perteklinių priemonių. Ne nuostabu, kad kai kurie pasipiktinę pasipriešina kad mažai nepasirodo

akcija

Tramdytojui tėvukui,- gausi baudžiaka jei ras 0,02 dulkele ir nekliedėk girtas, geriau pagooglink BK 259, BK 260 nerašinėdamas nesąmonių... Narkotikas narkotikui nelygus, žolė tikrai nėra pavojingiau nei alkoholis, baltų arklių, sudaužytų snukių, išprievartautų mergų nebūna po suktinės.. Bet pas mus norma, seneliai lakė, tevai lakė, ir mums norma prilakt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS