Policija: Kėdainiuose vaiką mirtinai sumušę sugyventiniai vartojo narkotikus | KaunoDiena.lt

POLICIJA: KĖDAINIUOSE VAIKĄ MIRTINAI SUMUŠĘ SUGYVENTINIAI VARTOJO NARKOTIKUS

Keturmetį kėdainiškį mirtinai sumušę įtariami jo mama bei šios sugyventinis vartojo narkotines medžiagas, pirmadienį pranešė teisėsauga.

„Yra gauti duomenys, kad įtariamųjų (...) šlapime rasta narkotinių medžiagų“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Nustatyta, kad jie galėjo vartoti metamfetamino. Nors patys įtariamieji linkę teigti, kad tai buvo "žolė". Per kratas narkotikų jų namuose nerasta.

Pasak Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, įtariama, kad jie galėjo būti apsvaigę ir nusikaltimo padarymo metu.

„Galimai nusikaltimo padarymo metu įtariamieji – tiek vaiko motina, tiek įtariamasis buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų“, – sakė jis.

Šiuo metu teisėsauga aiškinasi, iš kur atsirado kraujo pėdsakų ant buto, kuriame smurtauta prieš vaiką, sienų ir grindų. Jie rasti atliekant buto apžiūrą.

Taip pat pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas dėl galimo sugyventinio smurto prieš berniuko mamą. Tačiau psichiatrui bus parodyti jie abu. Ar skirti sugyventiniams ambulatorines psichiatrines ekspertizes, bus aišku tik po minėto specialisto konsultacijos, kuri įvyks dar šią savaitę.

Pasak pareigūnų, paaiškėjo kad vaiko mamos sugyventinis Gediminas Kontenis ieškomas dėl apiplėšimo užsienyje. Tarptautinė paieška dėl šio nusikaltimo nebuvo paskelbta, todėl policija šių duomenų anksčiau neturėjo.

Pasak D.Valkavičiaus, teisėsauga beveik neturi abejonių, kad prieš mažametį smurtavo būtent jis. Kaip jau skelbė žiniasklaida, G.Kontenis prisipažino galimai sudavęs mirtiną smūgį vonios patalpoje, nuo kurio keturmetis trenkėsi galva į radiatorių. Nustatyta, kad jis mirė dėl galvos sumušimo, išsiliejus kraujui po kietuoju smegenų apdangalu.

„Mes turime duomenų, kad vaikas buvo mušamas į įvairias kūno vietas ir rankomis, ir diržu. Kalbant apie įtariamųjų poziciją, problemų dėl to, kas ir kaip mušė, mums šiandien nėra, tyrimas yra pakankamai aiškus ir judame pakankamai sparčiai į priekį“, – sakė vyriausiasis prokuroras.

Ketverių metų berniukas namuose Kėdainiuose žiauriai sumuštas sausio pabaigoje, po kelių dienų jis nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė. Įtarimus bendrininkavus tyčia nužudant vaiką teisėsauga yra pateikusi mažamečio mamai Monikai Kaziukaitytei ir jos sugyventiniui.

Pasak D.Valkavičiaus, kokia apimtimi kiekvienam iš jų bus pateikti įtarimai, spręs prokuroras, baigęs tirti visus duomenis. Kol kas M.Kaziukaitytė pripažįsta ne visus savo sugyventinio, teigiančio, kad prieš sūnų smurtavo ir ji, parodymus.

Šiame ikiteisminiame tyrime jau apklausta daugiau kaip 150 asmenų. Teisėsauga ragina asmenis, kurie dar nebuvo apklausti, tačiau turi informacijos apie nusikaltimą, kreiptis į policiją.

(Nuotraukoje – į teismą vedama M. Kaziukaitytė)

Atliekant šį tyrimą paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš šį berniuką buvo pradėtas ir pernai, tuomet jo patėvis apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau ikiteisminį tyrimą nuspręsta nutraukti, nesurinkus pakankamai duomenų, kad prieš berniuką iš tiesų buvo smurtauta.

Dėl tarnybos pareigų neatlikimo tiriant informaciją apie smurtą prieš mažametį Kauno apygardos prokuratūra taip pat atlieka tyrimą. Jame specialiąja liudytoja apie galimai savo padarytą nusikaltimą jau apklausta buvusi Kėdainių vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) vedėja. Jau apklausti ir visi buvę jos pavaldiniai. Nustatyta, kad dar gruodžio 1-ąją Kėdainių VTAT surašė pranešimą Kėdainių socialinių paslaugų centrui, kad keturmečio motina su sugyventiniu būtų įtraukta į socialinės rizikos sąrašą. Tačiau šis pranešimas adresato nepasiekė, nes šio atstovas nepasiėmė jo iš Kėdainių savivaldybės kanceliarijos skyriaus spintos, kurios sutartoje vietoje tokie pranešimai paprastai buvo paliekami.

Tarnybinio patikrinimo dėl ankstesnį ikiteisminį tyrimą nutraukusios Kėdainių prokurorės Generalinė prokuratūra dar nebaigė. Kaip ir Policijos departamentas savojo tyrimo dėl šį ikiteisminį tyrimą atlikusio Kėdainių policijos tyrėjo, kuris, kaip paaiškėjo, mokėsi kartu su G.Konteniu pradinėse klasėse, veiksmų. Tačiau praėjusią savaitę norą pasitraukti iš tarnybos jau pareiškė Kėdainių rajono policijos viršininkas Gintautas Dirmeikis.

"Duomenų, kad toks jo sprendimas būtų susijęs su keturmečio nužudymo byla, neturiu. Jis teigia, kad išeina dėl asmeninių motyvų, kuriuos nurodė, tačiau šių pagarsinti dėl asmens teisės į privatumą negaliu", – taip G.Dirmeikio apsisprendimą trauktis komentavo G.Žukauskas, akcentuodamas, kad šis jo pavaldinys per 27 tarnybos policijoje metus buvo skatintas 42 kartus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klausimas

Tai kas narkotiku tiekejas? Gal reiketu nuo to pradeti......vaikelio nebesugrazinsi, o narkotikai nuodys toliau, ka veikia veikejai, atsakingi uz tai,,islaikomi is mokesciu moketoju pinigu?....

S

Pakarti abu

Walter White

Skirtingai nuo kanapių metamfa sukelia gana rimtą ažitaciją ir neadekvačią agresiją. Vokiečiai, kurie ir susintezavo metamfetaminą, per WW2 jį naudojo "teigiamai" notyvuoti savo karius :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS