Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia | KaunoDiena.lt

PRAMOGOS KAINA: KALTINAMIEJI ABSURDIŠKA ŽMOGŽUDYSTE IŠGIRDO, KAS JIEMS GRESIA

Kauno apygardos teismas, nagrinėjantis dviejų pavojingai pramogavusių viengungių, kaltinamų pirmą kartą sutikto mikrorajono kaimyno, pagal amžių vienam iš jų tikusio į tėvus, nužudymu absurdiškomis aplinkybėmis bylą, įsuko į finišo tiesiąją. Ketvirtadienį joje prasidėjo baigiamosios kalbos.

Terorizavo visą vakarą

Kaip jau rašyta, R.M., kuriam tebuvo 43-eji, lavonas buvo aptiktas 2017-ųjų liepos 17-osios ryte parkelyje ties Kalniečių mikrorajone esančiu prekybos centru „Norfa“. Nors dėl jo nužudymo teisiamiems 29-erių Audriui Komisaraičiui ir 24-erių Jonui Čeplauskui pareikšti kaltinimai mirtinai suspardžius savo auką apie pirmą-antrą valandą nakties.

Maždaug tokiu laiku prieš tai kartu su R.M. vakarojęs šio draugas buvo trumpam užmigęs. O kai pabudo buvusio šachmatų partijos partnerio ir sugėrovo nebebuvo.

R.M. svečias labai dėl to išsigando, nes jau apie penkias valandas buto šeimininkas konfliktavo telefonu su jam skambinančiais nežinomais asmenimis. Paskambinę apie septintą vakaro, jie prisistatė siuntų tarnybos darbuotojais. Ir netrukus pradėjo R.M. įžeidinėti. Pastarasis, pavadintas gaidžiu, neliko skolingas.

Žodinė dvikova telefonu užsitęsė. Galiausiai pergėręs R.M. pats pasiūlė skambinantiems, kurių sutramdyti nepavyko ir telefoną trumpam perėmusiam jo draugui, susitikti. Juolab, kad paaiškėjo, jog visi jie šiuo metu - tame pačiame Kalniečių mikrorajone. Tik R.M. su draugu – viename S.Žukausko g. daugiabutyje. O skambinusieji – J.Čeplausko, vos prieš kelias savaites paleisto iš Pravieniškių pataisos namų, kuriuose atliko bausmę už eilinį nusikaltimą, išsinuomotame bute Šiaurės prospekte.

Iš pradžių buvo sutarta susitikti prie prekybos centro „Iki“ kebabinės. Tai, anot draugo, pasiūlė pats R.M., niekaip negalėjęs nusiraminti, kad buvo pavadintas gaidžiu. Tačiau, jam su draugu pralaukus sutartoje vietoje apie penkiolika minučių, skambinusieji nepasirodė.

Buvo prisipažinęs

Tačiau, vos grįžus į namus, vėl sulaukta skambučių.

Susinervinę draugai išgėrė dar po kelis stikliukus degtinės. Ir vienas iš jų netrukus užmigęs, o kai pabudo, buto šeimininko namuose nebebuvo.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad parkelyje prie „Norfos“ be gyvybės ženklų rastas R.M. mirė nuo galvos sumušimo – išsiliejus kraujui į smegenis.

A.Komisaraitis, sulaikytas už keturių dienų, buvo prisipažinęs, kad po to, kai papurškė R.M. į veidą turėtu dujų balionėliu, spyręs jam, suklupusiam ir bandančiam dangstytis rankomis, į smilkinį. Nors R.M. esą ir teigęs, kad darykite, ką norite, tik nemuškite. Esą leidęs pasisavinti ir jo mobilųjį telefoną, prašydamas palikti tik šio kortelę, ką jiedu su J.Čeplausku ir padarę.

Pasakojo A.Komisaraitis tada ir, kad esą jie skambinę R.M., tik norėdami papramogauti. Ir pirmasis pastarojo mobilaus telefono numerį – esą visai atsitiktinai surinko jis. Nors, tiriant R.M. žūties aplinkybes, išsiaiškinta, kad šis statybininku dirbęs su žmona išsiskyręs kaunietis dėdavo savo telefono numerį į pažinčių svetainę viename pramoginės televizijos, publikuojančios skelbimus bėgančia eilute, ekrane. Taip jis ieškodavo moters laisvalaikio praleidimui.

Iš pradžių su teisėsauga bendradarbiavęs, bet vėliau, kaip ir J.Čeplauskas, sulaikytas dar po kelių dienų, jau parodymų nebedavęs A.Komisaraitis tada pasakojo ir apie tai, kad iš pradžių jie R.M. prie „Norfos“ laukę krūmuose, nes nežinoję su kokia palaikymo komanda šis gali ateiti.

„Surinkau aš tada jo telefono numerį „iš lempos“! Tikrai!” - tikino žiniasklaidą prieš atverčiant jo bylą teisme su apykoje į šį atėjęs intensyvios priežiūros sąlygomis nuosprendžio laukiantis savo namuose viename Vilkijos seniūnijos kaime po paleidimo iš suėmimo įkalintas A.Komisaraitis.

Audrius Komisaraitis/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Jis neslėpė, kad mėgdavo juokauti, skambindamas nepažįstamiems asmenims, ir anksčiau. Tik pastarieji nutraukdavo su juo pokalbį ir daugiau neatsiliepdavo.

Gresia belangė ir solidūs ieškiniai

Teisme A.Komisaraitis jau savo kaltės nepripažino ir teigė, kad jie paliko R.M. sąmoningą. Esą ir ekspertai konstatavo, kad šis galėjo patirti mirtiną traumą ir griuvinėdamas.

„Juk pas jį aptikta daugiau kaip trys promilės alkoholio! O mes buvome blaivūs! Ir ėjome su juo aiškintis tik todėl, kad jis ar jo draugas grasino duoti mums per galvą keptuve!“ – tokia buvo gynybinė A.Komisaraičio pozicija, tada išsakyta ir žiniasklaidai.

Ir ėjome su juo aiškintis tik todėl, kad jis ar jo draugas grasino duoti mums per galvą keptuve!

Dabar jis jau tikino, kad niekas R.M. tąnakt nespardęs. Esą po to, kai jam buvo papurkšta dujų, R.M. buvo tik pastumtas.

Jau keturis kartus, nepaisant savo jauno amžiaus, teistas J.Čeplauskas, skirtingai, negu laisvėje esantis A.Komisaraitis, įnirtingai dangstęs veidą nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, neigė net dalyvavęs toje R.M. lemtingoje akistatoje. Tačiau, vaizdo kamerų įrašai, anot teisėsaugininkų, tai paneigia.

Jau du kartus – už plėšimą ir vagystę teistas ir A.Komisaraitis. Tačiau, jo teistumai – jau išnykę.

Atsižvelgdamas ne tik į teisiamųjų pozicijas, bet ir biografijas, kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Vytautas Gataveckas pasiūlė J.Čeplauskui dvylikos metų laisvės atėmimo bausmę, pripažįstant jį pavojingu recidyvistu. A.Komisaraičiui – vienuolikos metų.

Jonas Čeplauskas/Eitvydo Kinaičio nuotr.

Prokuroras prašo teismo tenkinti ir visų nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažintų R.M. artimųjų ieškinius. O šie siekia beveik 160 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
  • Pramogos kaina: kaltinamieji absurdiška žmogžudyste išgirdo, kas jiems gresia
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vila

...gresia belange ir solidus ieskiniai? Uzmuse zmogu, tai koks dar gali buti klausimas, zinoma belange ir noretusi,kad ilgiems metams. Tik isejo is kalejimo ir vel daro nusikaltimus. Slykstus iskrypeliai,kuriems nieko nera svento.

...

Du buduliai, gyvenę buduliškom sąlygom ir buvę NIEKUOM, staiga tapo 'žvaigždėmis' - apie juos visi šokinėja, kalba, maitina... tas 'iki gyvenimo pabaigos' jų NEGĄSDINA: pagyvens EUROPINĖM sąlygom kokius 10-20 metų ir vėl bus paleisti... pasitaisę? - juk NE, tai ir vėl kažką nukakošins kad SAU normalų gyvenimą užsitikrint. O ir nauda iš to TIK teisėjams ir advokatams (jie juk BŪTINI, jei ne savi, tai Valstybė jiems apmokės), už ką jie ikrą valgys jei tokie iškart eliminuoti bus? (o ir tokių nusikaltimų bus mažiau, nes SAVO gyvybe rizikuot ir paskutinis budulis nenori). Taip kad - KIEK DAR tiems advokatams pataikausim?

Taigi cia

Byvis su teslagalviu.ir protelis ir isvaizda sutampa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS