Ramybės parke senolę užpuolę plėšikai priėjo liepto galą | KaunoDiena.lt

RAMYBĖS PARKE SENOLĘ UŽPUOLĘ PLĖŠIKAI PRIĖJO LIEPTO GALĄ

Teismui perduota pernai vasarą kauniečius sukrėtusio žiauraus išpuolio, įvykdyto vidury baltos dienos Ramybės parke, byla. Dviejų sužvėrėjusių jaunuolių auka tada tapusi senolė neišgyveno.

Įkalčių dėl nužudymo nepakako

Specialistai konstatavo, kad nepraėjus penkiems mėnesiams po išpuolio užgesusios 86-erių metų P.Z. mirtį pagreitino tada jos patirti sužalojimai, pašiurpinę net medikus. Tačiau esą jie nebuvo tiesioginė mirties priežastis. Todėl plėšikai bus teisiami ne dėl nužudymo, o dėl plėšimo, panaudojant peilį ar kitą specialiai žmogaus žalojimui pritaikytą daiktą, bei dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų.

Pagal pareikštą kaltinimą jiems gresia laisvės atėmimas iki dvylikos metų. Tiesa, kadangi vienas iš jų tada buvo nepilnametis, maksimali jam gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų. 

Vienintelė liudininkė – liūtis

Kaip jau rašyta, vos už kelių šimtų metrų nuo išpuolio vietos gyvenusi senolė pateko į plėšikų spąstus grįždama iš šeimos gydytojo, kuris tądien jos nepriėmė, nes netikėtai sunegalavusi pacientė nebuvo iš anksto užsiregistravusi. Ji tapo auka sužvėrėjusių jaunuolių, pasinaudojusių tuo, kad parkas buvo tuščias, nes lyg iš kibiro pliaupė lietus.

Apie prie cerkvės ant žemės gulinčią moterį praskelta galva Bendrajam pagalbos centrui tą pernykščio rugpjūčio 22-ąją buvo pranešta maždaug pusę trijų dienos. Greitosios pagalbos medikai rado nelaimėlę sąmoningą, tačiau ištiktą šoko. Jos veidas buvo kruvinas bei sutinęs. Kraujavo ir dešinė ranka, kurioje buvo matyti pjautinė žaizda.

"Ji eidavo tik į bažnyčią arba pas šeimos gydytoją", – portalui kauno.diena.lt tada sakė sukrėsti senolės kaimynai.

Mįslė dėl žiedo

Nuvežus nukentėjusiąją į Kauno klinikas, jai konstatuoti dešinio skruostikaulio, nosies ir dešinės rankos delnakaulio lūžiai bei veido sumušimas. Po šio išpuolio ji beveik nesikėlė iš patalo. Pervežus nelaimėlę į kitą ligoninę, ji ten gydyta gana ilgai. Po to buvo kuriam laikui išleista į namus, tačiau vėliau vėl paguldyta į ligoninę.

Teisėsaugininkams pavyko išsiaiškinti, kad senolė buvo užpulta iš už nugaros. Plėšikai pagrobė jos rankinę, kurioje be kitų daiktų buvo ir mobilusis telefonas. Iš pradžių įtarta, kad numautas nuo piršto ir auksinis žiedas. Tačiau baigiant ikiteisminį tyrimą apsistota ties prielaida, kad pirštas, ant kurio plėšikų auka galėjo jį mūvėti, buvo sužalotas peiliu užpuolimo metu.

Sulaikyti po savaitės

Į lietaus merkiamą parką atskubėjusiems patruliams sulaikyti nusikaltėlių karštais pėdsakais nepavyko. Jie buvo sučiupti po savaitės.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, kuriems šio nusikaltimo tyrimas buvo patikėtas dėl didelio rezonanso, prisipažino nustatę įtariamuosius jau po poros dienų. Tačiau sulaikę tik tada, kai jau pakako įkalčių kreiptis į teismą dėl jų suėmimo.

Šiuo brutaliu išpuoliu įtariamas dar neteistas 17-metis N.N. buvo sulaikytas netoli savo gyvenamosios vietos M.Riomerio gatvėje. Ketveriais metais vyresnis jo bendrininkas T.S. – Raudondvario plente. Pastarasis jau teistas dėl vagystės ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Priremti įkalčių, iš pradžių jie abu prisipažino padarę šį nusikaltimą. Ir net nurodę, kur išmetė aukos rankinę.

Suimtas tik vienas

Perduodant bylą teismui, jau tik N.N. buvo linkęs prisipažinti, kad atėmė iš senolės rankinę, tačiau esą jos nemušė.

Jau teistas jo bendrininkas T.S. šiuo metu tikina iš viso nieko nedaręs. Beje, pastarasis teismo laukia laisvėje.

Kaip jau rašyta, teisėsaugininkams skelbiant T.S. ir N.N. nuotraukas, jų nurodytais telefonais daugiau sulaikytųjų aukų neatsiliepė, nors mažai tikėtina, kad įtariamieji įkliuvo iš karto po pirmo tokio išpuolio. Esant tokioms aplinkybėms, dėl jų suėmimo pratęsimo jau nebuvo kreiptasi, skiriant įtariamiesiems švelnesnes kardomąsias priemones.

Tačiau iki šiol nepilnamečiu esantis N.N., kuriam be atidavimo mamos priežiūrai buvo skirta ir periodinė registracija policijoje, šią kardomąją priemonę ne kartą pažeidė. Dėl to birželį buvo suimtas ir laukia teismo už grotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ne naujiena

poliklinikoje ir man buvo pasakyta budincio daktaro- greitai bek i namus ,nes sirdis ne plaka ,o tiesiog dauzosi ir issikviesk greitaja. Tai turbut ne vienam senam zmogui teko panasus atvejis.

Senjora

reiketu paviesinti gydytojo pavarde ir poliklinika kur dirba tas netasytas chamas. Sitokio garbaus amziaus zmogu negalejo priimti. Turbut ne is gero ta mociute ejo pas gydytoja per toki lietu.Kiek nemazai tokiu runkeliniu kiaukiu -gydytoju dirba musu gydymo istaigose ! graudu... Labai gaila senoles.

jonas

uždaryti dešimčiai metų ,kad dirbdami naudingą darbą patys save išlaikytų ,ėsti duoti tik kartą dienoj

SUSIJUSIOS NAUJIENOS