Recidyvistui gresia belangė iki gyvos galvos: padangos nuleidimas nebuvo atsitiktinis | KaunoDiena.lt

RECIDYVISTUI GRESIA BELANGĖ IKI GYVOS GALVOS: PADANGOS NULEIDIMAS NEBUVO ATSITIKTINIS

  • 4

Prieš Kauno apygardos teismą stos vienuolika kartų teistas recidyvistas A. V., pranešimu apie kurio neeilinį išpuolį buvo pradedamos 2022-ųjų rugsėjo 14-osios Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius tos paros įvykius šalyje. Jis kaltinamas pasikėsinimu nužudyti du žmones – savo seserį ir šios sugyventinį.

Ikiteisminio tyrimo metu pasitvirtino pirminė versija, kad tą vakarą Kauno rajone – Neveronyse bandyta aiškintis santykius po giminaičių susiėjimo kaimyniniuose Karčiupio, kurie jau priklauso Kaišiadorių rajonui, soduose.

Kaip jau rašyta, kitą rytą Policijos departamentas pranešė, kad rugsėjo 22-ąją – apie 21 val. minėtoje pakaunės gyvenvietėje konflikto metu peiliu sužaloti vyras ir moteris. 1990 m. gimęs nukentėjusysis paguldytas į vieną Kauno ligoninių. Ten pat buvo nuvežta ir 1993 m. gimusi moteris, kuri, suteikus jai būtinąją pagalbą, išleista gydytis ambulatoriškai.

Kadangi vyro būklę medikai tada įvardijo kaip sunkią, bet stabilią, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Šiuo išpuoliu įtariamas 1989 m. gimęs įtariamasis, vos prieš devynis mėnesius – 2021-ųjų pabaigoje paleistas laisvę iš paskutinės įkalinimo vietos, buvo sulaikytas po pusės paros. Tai įvyko jau kitą rytą – apie 9.30 val. jau minėtuose Karčiupio kaimo soduose. Kaip tada teigta, jis buvo sulaikytas ne savo gyvenamoje vietoje, nors taip pat yra ją deklaravęs šiame kaime. Ir sulaikymo metu buvo blaivus.

Jau jį sulaikant buvo aišku, kad sugyventiniai buvo užpulti, grįžtant iš Karčiupio sodų, kur svečiavosi pas giminaičius, į savo namus kitame Kauno rajono gale esančioje Užliedžių seniūnijoje. O Neveronyse jie buvo priversti sustoti, nes nuleido jų automobilio padangą.

Kaip praneša prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad būtent A. V. pradūrė jų automobilio padangą. Sugyventiniams nepastebėjus to ir išvažiavus, jis sekė paskui nusižiūrėtuosius į aukas dviračiu, kol jų automobilis dėl nuleistos padangos sustojo. O, kai A. V. sesuo ir jos sugyventinis išlipo iš automobilio laukan, kaltinamasis pasikėsinimu juos nužudyti porą užpuolė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pradėjęs nuo grasinimų, A. V. galiausiai pargriovė ant žemės savo seserį ir pradėjo ją mušti, po to dūrė ir peiliu. Tačiau šios sugyventiniui pavyko jį nustumti nuo sesers. Moteriai pabėgus, A. V. puolė jos gynėją, kuriam ne mažiau kaip 8 kartus dūrė peiliu į įvairias kūno vietas, smaugė bei kitais smurtiniais veiksmais kėsinosi nužudyti.

A. V. liovėsi smurtauti, tik išsigandęs pro šalį važiuojančio dviratininko. Ir pasišalino iš įvykio vietos, palikdamas sužalotus nukentėjusiuosius. Jiems abiem vėliau konstatuoti sunkūs sveikatos sutrikdymai.

A. V. prisipažino kėsinęsis nužudyti seserį bei šios sugyventinį, tačiau negalėjo paaiškinti savo išpuolio motyvų.

Pagal pareikštą kaltinimą jam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos. A. V. jau yra teistas už vagystes, nusikaltimus, susijusius su narkotikais, bei pasipriešinimą pareigūnams. Pastarasis jo teistumas, susijęs su įvykiu įkalinimo įstaigoje, kurioje jis atliko paskutinę jam teismo skirtą bausmę.

A. V. teismo nuosprendžio laukia suimtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tik neigalaus teismo deka

Tokie siuksles vaiksto lausveje,ir zudo zmones?laukit vel naujienu,is naujo teismo.gali duot net lygtinai,jei nepaleis.

PSD i galva trenktas.... idomu

kuris pensijinis fondas o gal aferitu geroves vaslstybes kalejimas pats recidivistuj mokes oria pensija ? kaip del nuteistuju ateities ?

Socialinė darbuotoja

Tokiems orkų vadai atleidžia visas nuodėmes , jei pasirašo kariauti Ukrainoje. Už Rusiją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS