Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą | KaunoDiena.lt

ŠILAINIŲ GAISRO ORGANIZATORIUS GRĄŽINAMAS Į LIETUVĄ

Prieš 4 metus pražūtingą gaisrą Kaune sukėlęs vyras šiandien pargabenamas į Lietuvą

Nuo teisėsaugos pasislėpęs gaisro Šilainiuose įtariamasis Martynas Sasnauskas stos prieš teismą.

Kauno policija pranešė, kad šiandien vakare į Vilniaus oro uostą iš Londono Kauno apskrities policijos pareigūnai parskraidina M.Sasnauską.

26-erių metų kaunietis įtariamas prieš 4 metus sukėlęs pražūtingą gaisrą Kauno daugiabutyje Šilainių mikrorajone. Rytoj Kauno apygardos prokuratūros prokurorai planuoja kreiptis į Kauno apylinkės teismą dėl suėmimo termino nustatymo.

Per tragišką gaisrą vienas žmogus žuvo, kiti gelbėdamiesi šokinėjo per langus. Daugelis patyrė sunkių sveikatos sužalojimų, vienas iš buvusių pleškančiame bute liko prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio.

Trys butą daugiabutyje padegę asmenys buvo sulaikyti netrukus po nusikaltimo. M.Sasnauskas nuo teisėsaugos pasislėpė. Tarp sulaikytųjų buvo jo brolis. Tuomet pareigūnai neatmetė, kad šeimos nariai gelbėdami bent vieną iš vaikų galėjo padėti M.Sasnauskui pasislėpti.

Ši tragedija buvo buvo plačiai aprašyta, kai Kauno apygardos teismas nagrinėjo Šilainių gaisro bylą.

2014 metais prieš teismą stojo Paulius Sasnauskas, buvęs Aleksandro Stulginskio universiteto trečiakursis Paulius Diliūnas ir Kauno statybininkų rengimo centre tuo metu mokslus krimtęs  Lukas Buckus.

Primename, kad nusikaltimas septinto aukšto bute įvykdytas buvo įvykdytas 2012 metų kovo mėn. tarp 1 val. ir 2.30 val. Minėti asmenys, žinodami, kad bute yra žmonių ir suvokdami savo elgesio pasekmes, iš plastikinės talpyklos išpylė benziną ant Mindaugos Skruodžio bei į 19 buto koridorių ir juos padegė.

Bylos nagrinėjimo metu teisme paaiškėjo, kad lemtingą vakarą vaikinai viešėjo pas M. Sasnauską. Namo grįžęs M. Sasnausko brolis Paulius pasiskundė, kad per konfliktą bute Šilainiuose buvo sumuštas.

Vaikinai gėrė brendį. Pamatęs sumuštą brolį, M.Sasnauskas nusprendė atkeršyti – penki vaikinai išsikvietė taksi ir nuvykę į degalinę į 5 litrų talpos tarą įsipylė benzino.

Vaikinai su keliais litrais benzino atvyko kerštauti į Šilainius. Buto duris atidarė M.Skruodis. Persimetus keliais žodžiais P. Sasnauskas bandė smogti vaikinui, o M. Sasnauskas pradėjo pilti benziną.

Paskui beliko tik brūkštelėti degtuką ir įvyko baisiausia. Liepsnos akimirksniu paplito bute ir įkalino ten buvusius žmones. M.Skruodį draugai matė apimtą liepsnų. Jis užsidarė vonioje. Nelaimės liudininkai prisiminė, kai jis bandė gelbėtis, tačiau patys jam niekuo padėti nebegalėjo.

Jau užgesinus liepsnas ugniagesiai jį negyvą ir rado vonioje.

Tačiau dar iki atvykstant ugniagesiams bute buvęs jaunimas mėgino gelbėtis. Vieni kabojo įsikibę į balkonų turėklus, kiti nebeišgalėję išsilaikyti šokinėjo žemyn.

Siaubo apimti buvo visi tos laiptinės gyventojai. Neabejojame, kad aukų galėjo būti daugiau, tačiau laimingo atsitiktinumo dėka, pavyko atkreipti laiptinėje gyvenusios kurčiųjų šeimos dėmesį ir juos išvesti.

Žmonės bėgo iš namų vos pakilę iš lovų su vaikais ant rankų.

Savo kaltės nė vienas iš kaltinamųjų nepripažino – visi trys teigė apie kilusį gaisrą sužinoję tik vėliau, o teismo posėdžiuose tvirtino daugelio detalių neprisimenantys. Nepaisant to, teismas juos 2014 metais pripažino kaltais.

P.Diliūnas nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme, P.Sasnauskas, kuris nusikaltimo įvykdymo metu buvo nepilnametis, kalės 7,5 metų. Teismas nusprendė, kad trečiasis nuteistasis, L.Buckus, neturėjo tikslo nužudyti, todėl jam paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė vykdymą atidedant.

Nuo teisėsaugos besislapsčiusio M.Sasnausko byla buvo atskirta.

GALERIJA

  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Šilainių gaisro organizatorius grąžinamas į Lietuvą
  • Martynas Sasnauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS