Šilainiuose užfiksavo pabirusį krovinį: iki skaudžios nelaimės – vos vienas žingsnis | KaunoDiena.lt

ŠILAINIUOSE UŽFIKSAVO PABIRUSĮ KROVINĮ: IKI SKAUDŽIOS NELAIMĖS – VOS VIENAS ŽINGSNIS

  • 1

Ketvirtadienį portalą kauno.diena.lt pasiekė skaitytojų informacija apie netikėtą kliūtį vienoje Šilainiuose esančioje gatvėje. Nors iš pirmo žvilgsnio tokie atvejai gali nepasirodyti labai pavojingi, tačiau pareigūnai primena apie itin skaudžius įvykius, pasibaigusius tragedija.

Apie pabirusias plytas viduryje Baltų prospekto skaitytojai pranešė šiek tiek po 11 val.

„Baltų prospekte plytomis mėtosi“, – šmaikščiai situaciją apibūdino kaunietė. Nuotraukoje matoma, kad krovinys išbyrėjo iš mikroautobuso, o vairuotojas, nieko nelaukdamas, puolė jį dėti atgal į transporto priemonę.

Gali pasirodyti, kad toks atvejis nėra didelė bėda. Tačiau Kauno policijos atstovai nėra tokie kategoriški, net priešingai – siūlo atsakingai vertinti krovinių pervežimą ir jo saugiu transportavimu pasirūpinti iš anksto.

Portalas primena, kad net ir nekaltas daiktų automobiliuose gabenimas dėl neatsargumo ar neapsižiūrėjimo gali pridaryti nemenkos žalos transporto priemonėms ir kelti grėsmę eismo saugumui, gali nukentėti iš paskos ar šalia važiuojančios transporto priemonės, jų vairuotojai bei keleiviai.

Kaltu lieka vairuotojas, neužtikrinęs, kad jo kroviniai būtų vežami saugiai.

Tai, kad grėsmė yra reali iliustruoja itin skaudus įvykis, nutikęs praėjusią vasarą, kai per Paskutinio skambučio šventę kelyje nuo abiturientų automobilio nukritus dekoracijai žuvo iš paskos važiavusi moteris ir jos dukrelė.

Nuo automobilio nukritusi, atrodytų, nepavojinga kartoninė skrybėlė nuskriejo ant važiuojamosios kelio dalies. Netikėtos kliūties išsigandusi „Opel Meriva“ vairuotoja bandė stabdyti, tačiau sumėtytas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į priešais važiavusį sunkvežimį.

Per baisų susidūrimą vietoje žuvo šalia vairuotojos automobilinėje kėdutėje sėdėjusi šešiametė moters dukrelė, netrukus užgeso ir moters gyvybė.

Kelių eismo taisyklėse numatoma, kad krovinys transporto priemonėje turi būti padėtas, o prireikus pritvirtintas ir uždengtas taip, kad neblogintų matomumo, nepažeistų transporto priemonės stabilumo, netrukdytų jos vairuoti, neuždengtų išorinių šviesos prietaisų, šviesos atšvaitų, valstybinio numerio, skiriamųjų ženklų ir duodamų signalų, nekristų, nesivilktų, neterštų kelio ir aplinkos, nekeltų pavojaus žmonėms ir materialinėms vertybėms, negadintų kelio įrenginių ir techninių eismo reguliavimo priemonių.

Policijos pareigūnai vairuotojams pataria, kad visuomet turėtų bent kelis kartus patikrintų, ar kroviniai įtvirtinti, prikabinti ir pririšti tvirtai, laikantis instrukcijų.

Kelionės metu kilus abejonių dėl vežamo krovinio saugumo, pasigirdus įtartiniems garsams reikėtų esant galimybei nedelsiant sustoti ir patikrinti, ar su kroviniu yra viskas tvarkoje. Be to, vežant krovinius automobilio išorėje reikėtų nepamiršti, kad dėl jų padidėja automobilio gabaritai, todėl manevruojama turėtų būti atsargiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mimis

Pabiro plytos, o kiek pliurpalo priraśė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS