Skandalingoji byla: broliai bus teisiami už prostituciją ir sprogmenis | KaunoDiena.lt

SKANDALINGOJI BYLA: BROLIAI BUS TEISIAMI UŽ PROSTITUCIJĄ IR SPROGMENIS

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl ugniagesio Algirdo Černiaus organizuoto prostitucijos verslo. Kartu su juo bus teisiamas ir jaunesnysis brolis Saulius – būsimas žemės ūkio specialistas, įtariamas poveikiu liudytojoms bei neteisėtu disponavimu sprogmenimis.

Sekti ne vieną mėnesį

"Kauno diena" rašė, kad gerai organizuotą prostitucijos verslą, kuriam įtariamas vadovavęs aukštąjį išsilavinimą turintis 30-metis A.Černius, Kauno teisėsaugininkams pavyko atskleisti po daugiau nei pusmetį trukusio tyrimo.

Informaciją apie tai, kad vienas asmuo, prisidengęs legaliais masažo salonais, užsiima ir kita veikla – teikia seksualines paslaugas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai gavo 2016-ųjų pabaigoje. Siekiant ją patikrinti, imtasi tam tikrų slapto tyrimo veiksmų.

Surinkti duomenys parodė, kad seksualinės paslaugos teikiamos prisidengiant egzotinių masažų salonų, veikiančių pačiame Kauno centre (Kaunakiemio gatvėje) ir Aleksote (Veiverių gatvėje), veikla. Jų darbuotojos seksualiai aptarnaudavo klientus darbdavio išnuomotuose butuose. Šie buvo nuolat keičiami.

 

 

Klientais buvo ir bendradarbiai?

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, klientų savo nusikalstamam verslui septynerius metus Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-ioje komandoje ugniagesiu gelbėtoju dirbęs A.Černius ieškojo populiariame interneto skelbimų portale.

Į jį dedamus skelbimus apie teikiamas esą masažo paslaugas iliustruodavo merginos, dėvinčios tik apatinius drabužius, nuotrauka. Tai buvo kaip slaptažodis.

Šie skelbimai būdavo publikuojami trumpai: tai įdedami, tai išimami.

Teikiamų paslaugų kaina svyravo nuo 40 iki 100 eurų. Priklausomai nuo paros laiko, trukmės ir pan.

Tačiau kai kuriems klientams, remiantis teikusiųjų seksualines paslaugas parodymais, buvo taikomos nuolaidos. Kai kurios iš jų teigė supratusios, kad tarp pamalonintųjų – ir A.Černiaus, esą teikdavusio nuolaidas savo sąskaita, bendradarbiai. Tačiau neatmetama prielaida, kad tai tebuvo nesusikalbėjimas.

Spąstai bedarbėms

Klientai buvo aptarnaujami tik darbo dienomis ir tuo vertėsi iki dešimties merginų tiek iš Kauno, tiek iš provincijos.

Darbuotojų savo nusikalstamam verslui A.Černius taip pat ieškojo interneto skelbimų portaluose. Buvo ieškoma jaunų moterų, besiskelbiančių, kad neturi jokių darbo įgūdžių ir sutiktų dirbti bet kokį darbą.

Pirmo pokalbio darbo ieškančios merginos buvo kviečiamos į susitikimą tiesiog gatvėje. Ir tik perėjusiosios gatvės filtrą jau buvo kviečiamos pokalbio, į kurį nors jau minėtų masažo salonų.

Kandidatėms buvo užsimenama, kad gali tekti teikti ne tik masažo paslaugas, už kurias priklausys pusė uždarbio. Kita pusė – darbdaviui.

Siekiant atlikti kratas išnuomotuose butuose, kuriuose buvo priimami klientai, jais teko apsimesti ir ONTV pareigūnams.

Įtariamasis tapo nukentėjusiuoju

Po sulaikymo 2017-ųjų rugsėjį A.Černiui pareikštas įtarimas tik dėl prostitucijos organizavimo ir vadovavimo šiam nusikalstamam verslui.

Tačiau, kreipiantis į Kauno apylinkės teismą dėl jo suėmimo pratęsimo, buvo pareikšti dar du įtarimai – dėl prekybos žmonėmis, pasinaudojant asmens socialiniu pažeidžiamumu ir išnaudojant jį nusikalstamų veikų darymui, bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Prieš pareiškiant šiuos įtarimus nuo baudžiamosios atsakomybės dėl bendradarbiavimo su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais atleistas ir kartu su A.Černiumi sulaikytas asmuo, kuriam taip pat iš pradžių buvo pateikti įtarimai dėl pelnymosi iš prostitucijos. Pastarojo apklausos metu paaiškėjo, kad jis pats galbūt tapęs A.Černiaus auka.

Šiuolaikinė vergovė

A.Černius įtariamas pasinaudojęs tuo, kad minėtas gyvenamosios vietos neturintis našlaitis taip pat ieško darbo.

Iš pradžių jis dirbo A.Černiaus namuose, o vėliau prievarta buvo įtrauktas ir į pastarojo nusikalstamą verslą. Ir netgi buvo padarytas savotišku A.Černiaus skydu – įdarbintas vieno šiam priklausiusio egzotinio masažo salono, kuriame po jo darbo valandų ir nakvodavo, direktoriumi.

A.Černiui pareikštas įtarimas ir šio asmens sveikatos sutrikdymu – su metaline montiruote sulaužius jam alkūnkaulį. Anot teismo medicinos ekspertų, tai nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Iš pradžių savo kaltę neigęs ir pusmetį suimtas buvęs A.Černius galiausiai iš dalies prisipažino. Tačiau tik dėl prostitucijos verslo organizavimo – už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Įtarimus dėl prekybos žmonėmis, už kurią jau gresia iki dešimties metų nelaisvės, jis neigia.

Jaunėlis nekalba

Pernai prieš Kalėdas buvo sulaikytas ir A.Černiaus 22-ejų  brolis Saulius, studijuojantis vienoje žemės ūkio mokykloje ir besiverčiantis individualia veikla. Tačiau dėl jo suėmimo į teismą kreiptasi nebuvo.

S.Černius buvo paleistas po dviejų parų. Kaip ir vyresnėlis, gesinęs ne tik gaisrus, bet ir seksualines aistras, jis iki šiol niekuo teisėsaugininkams nebuvo užkliuvęs.

Tačiau šį kartą S.Černius įtariamas ne tik poveikiu vyresniojo brolio verslo darbininkėms – kad šios pakeistų savo parodymus darbdavio naudai, bet ir neteisėtu disponavimu nedidelės galios sprogstamosiomis medžiagomis. Per kratą jo namuose aptikta dūminio parako ir aliuminio pudros mišinio.

Kokiam tikslui S.Černius jį laikė, neaišku. Iš pradžių neigęs savo kaltę, nepaisant to, kad teisėsaugininkai teigia turintys svarių jo bandymo padėti skęstančiam broliui įrodymų, galiausiai S.Černius iš viso atsisakė duoti parodymus.

Teismo procesas bus neviešas?

Paleidžiant šį pavasarį vyresnį Černių į laisvę, be kitų kardomųjų priemonių, jam buvo uždrausta ir bendrauti su jaunėliu.

Teisėsaugininkai prisipažįsta duomenų, kad broliai būtų pažeidę šį draudimą, nors jis galiojo ir per praėjusias Velykas bei Kalėdas, neturintys.

Broliai laukia teismo laisvėje. Jų bylą nagrinės Kauno apygardos teismas.

Kol kas jokių ieškinių broliams nėra pareikšta.

Perduodant Černių bylą teismui, nukentėjusiosios statusas paliktas tik vienai seksualines paslaugas teikusiai moteriai. Kitos, laikiusios save nukentėjusiomis dėl to, kad vyresnysis iš brolių pasiimdavo pusę jų uždarbio, galiausiai įgijo tik liudytojų statusą. Duomenų, kad prieš jas būtų naudotas koks nors smurtas, nėra. Psichologinio smurto, verčiant dalytis atlygiu, požymių nustatyta tik vienos moters atžvilgiu – dėl to ji ir liko šioje byloje nukentėjusiąja.

Černių byla, kaip ir kitos su prostitucijos verslu susijusios bylos, greičiausiai bus nagrinėjama už uždarų durų.

GALERIJA

  • Skandalingoji byla: broliai bus teisiami už prostituciją ir sprogmenis
  • Skandalingoji byla: broliai bus teisiami už prostituciją ir sprogmenis
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Marija

Opapaaaaa kaip čia taip :) černiau :) juk toks "kietas" tipo buvai,o dabar zona ?

zelemunčikas

Šio biznio šešėlyje buvo masturbuotojos,o teisiamas gaisrininkas.

Anonimas

Matomai nesidalino su mentais arba mažai duodavo,o moteriškės tai pačios ieškojo aistros ir piniguočių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS