Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka | KaunoDiena.lt

SKANDALINGOJO VAGIES IŠPAŽINTIS: ESU TIK APLINKYBIŲ AUKA

Kauno apylinkės teismas vakar atvertė skandalingojo Ernesto Čičinsko, siejamo su ne viena šokiruojančia vagyste, bylą. Jos nagrinėjimas prasidėjo ilgapirščio išpažintimi, kurioje jis prisipažino dėl visų jam inkriminuojamų vienuolikos nusikaltimų.

Bažnyčios turtas – lombardui?

Kaip jau rašyta, E.Čičinsko vagystė iš "Akropolio" kaimynystėje esančios Šv.Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčios, kurią įamžino virš Švč.Mergelės Marijos altoriaus įrengta vaizdo kamera, pernai vasarį buvo tapusi interneto sensacija.

Vakar teisme 32-ejų E.Čičinskas prisipažino pasisavinęs tada iš šios bažnyčios tikinčiųjų dovanas už pagalbą ištikus nelaimei: dvejus senovinius gintarinius karolius, tokią pačią segę, auksinį kryželį ir žiedą, paauksuotą kryželį bei tokią pačią grandinėlę su kryžiumi. Jis sutiko su bažnyčios pareikštu 3 tūkst. eurų ieškiniu.

"Neturėjau jokių minčių ką nors pasisavinti – tiesiog užėjau į bažnyčią ir pamačiau brangius daiktus. O kadangi daugiau žmonių nebuvo, nusprendžiau juos pasisavinti", – taip ilgapirštis teisinosi, kodėl apvogė Dievo namus. Ir teigė auksinius papuošalus pridavęs į lombardą, tiesa, į kokį, nepamena, kuriame esą iš jo nereikalauta jokio dokumento. O gintaro dirbinius pardavęs pagal skelbimą jų supirkėjui.

Nuodėmingasis globėjas

E.Čičinskui inkriminuojamų nusikaltimų, kuriems išvardyti prireikė net 30 kaltinamojo akto lapų, sąrašą pradeda užpernai rudenį taip pat vidury dienos įvykdyta vagystė Muzikinio teatro prieigose.

Tą 2016-ųjų rugsėjo popietę jo auka tapo iš muzikos mokyklos grįžtantis mažametis – pagrobtas jo dėklas su saksofonu ir mobiliojo ryšio telefonas.

Mano galvoje tada kažkas susisuko. Tačiau priežastis, kodėl taip padariau, – juokinga. Todėl nenoriu jos viešinti.

Anot kaltinamojo šia vagyste, jis tiesiog negalėjo praeiti pro gatvėje su nubrozdintu keliu sėdintį berniuką. O sužinojęs, kad trauma patirta pargriuvus, pasiteiravo, ir kur nelaimėlio tėvai. Ir vėl tikino neturėjęs jokių minčių mažamečio apvogti. Tačiau, kai šis prie jo bandė paskambinti telefonu tėvui, bet pastarasis atsakė neturintis laiko atvažiuoti, nusprendė palydėti berniuką iki mikroautobuso, panešdamas ir mįslingą jo dėklą, ir kuprinę, nors mažametis ir atsisakinėjo tokios paslaugos.

"Mano galvoje tada kažkas susisuko. Tačiau priežastis, kodėl taip padariau, – juokinga. Todėl nenoriu jos viešinti", – taip dėl šio kaltinamajame akte minimo epizodo aiškinosi E.Čičinskas. Mažamečio tėvas teisme pasakojo, kad, primygtinai įsisiūlęs į pagalbininkus, kaltinamasis vagyste netrukus pasuko į tarpuvartę. Vėliau į šią pašauktas jo sūnus rado ten tik kuprinę, iš kurios buvo ištrauktas mobilusis telefonas, kuris buvo pavogtas kartu su saksofonu ir šio dėklu. Apie tai, kad apvogtas sūnus, jo tėvas teigė sužinojęs iš jam paskambinusių svetimų žmonių, atkreipusių dėmesį į verkiantį mažametį.

E.Čičinskas tikino išmetęs 500 eurų įkainotą saksofoną į artimiausią šiukšlių konteinerį, nes jam šio nereikėjo. O telefoną, kurį vėliau policijai pavyko rasti ir grąžinti apvogtajam, pardavęs nepažįstamam taksistui.

Bendrininkai – taksistai

"Būdavo, pamatau stovintį taksi ir prieinu. Kalba trumpa: "Reikia – nereikia?" Arba einu į turgų – ten irgi viską superka", – taip E.Čičinskas aiškino, kur padėjo kitą grobį, kuris jau, anot apvogtųjų, buvo ir penkiaženklis.

Didžiausias grobis jam inkriminuojamas po įsibrovimo vieną pernykščio rugpjūčio vakarą į vieną Savanorių prospekto verslo centrą. Anot teisiamojo, ten jis pateko esą ieškodamas, kur permiegoti, nes buvo susipykęs su drauge ir nenorėjo grįžti į namus Partizanų gatvėje. Po kelių valandų miego laiptinėje, ieškodamas išėjimo, esą netyčia aptikęs, kad vienos durys  neužrakintos. Ir nusprendęs pažiūrėti, kas už jų, nesusilaikė nepatikrinęs visų ten esančių spintelių ir stalčių turinio. Tokiomis aplinkybėmis rado safyrą, kurį, žinoma, įsidėjo į kišenę. O po to dar aptiko ir duris, į kurių spyną buvo įkištas raktas. Už jų buvo ilgas koridorius, o šiame – daug stiklinių durų, už kurių – kompiuteriai. Ir jokios signalizacijos. Grįžo į ankstesnę patalpą, kurioje buvo radęs atsuktuvą. Ir su šiuo jau nesunkiai įveikė visų nusižiūrėtų kabinetų durų užraktus. Ir jau nešė tiek, kiek galėjo pakelti. Pagrobti septyni nešiojamieji kompiuteriai, kvepalų ir odekolono. Nors tikino, kad neketino vogti, daiktai įvertinti apie 12 tūkst. eurų.

Dar 1 tūkst. eurų pasisavintas iš vienoje patalpoje buvusio kasos aparato. Iš nusikaltimo vietos E.Čičinskas teigė jau išvykęs su taksi.

"Kompiuterius ir safyrą pardaviau taksistams. Dalį kvepalų – Stoties turguje, kur jie buvo graibstyte išgraibstyti, o dalį parsinešiau namo", – pasakojo E.Čičinskas, neslėpęs, kad vieną pavogtą kompiuterį pardavęs ir savo broliui.

Parodose ir tualetuose

Anot teisiamojo, vieną jam inkriminuojamą vagystę esą išprovokavo apsilankymas vienoje Senamiesčio meno galerijoje veikusioje parodoje.

"Nusileidęs iš jos į pirmąjį aukštą, pastebėjau pravirą renovuojamų patalpų žaliuzių apačią. O kadangi nieko aplink nebuvo, pralindau pro ją vidun. Ir ten radau kuprinę, iš kurios vėliau pasisavinau tik pinigus, o visa kita išmečiau", – pasakojo teisiamasis, visiškai sutikdamas su apvogtosios pareikštu 240 eurų ieškiniu.

Kitą vagystę – iš K.Donelaičio gatvėje įsikūrusios viešosios įstaigos E.Čičinskas teigė įvykdęs ieškodamas tualeto. Tačiau radęs atrakintas vieno aukšto duris. Ir įsitikinęs, kad sekmadienį jame nieko nėra, pradėjo klibinti visų kabinetų rankenas. Du aptiko neužrakintus. Viename rado ir raktą nuo trečiojo.

Apvogtos įstaigos vaizdo stebėjimo kameros tada užfiksavo, kaip pro neužrakintas lauko duris patekęs svečias poros valandų išeina iš pastato su kuprine ir tokiu pačiu pilnu maišu. Atėję pirmadienį į darbą, apvogtieji pasigedo šešių nešiojamųjų kompiuterių bei projektoriaus. Jo grobis buvo įvertintas daugiau kaip 7 tūkst. eurų. Nors pats teisiamasis tikina realizavęs jį nepažįstamiems taksistams už 800–900 eurų.

Per asmens kratą po E.Čičinsko sulaikymo pas jį rasta ir suklastota asmens tapatybės kortelė svetima pavarde, bet su jo nuotrauka.

Tačiau tai, kad E.Čičinskas prisipažino dėl visų inkriminuojamų nusikaltimų, jo bylai sutrumpintas įrodymų tyrimas teisme netaikytas, dėl to trečdaliu galėjo būti sumažinta ir skirta bausmė. O dėl to kaltas jis pats, reikalavęs teismo, kad šis patikrintų, ar pavogtų kompiuterių savininkai išskaičiavo iš grobio vertės pridėtinės vertės mokestį, kuris jiems buvo grąžintas. Tai teismas traktavo, kaip nevisišką prisipažinimą.

GALERIJA

  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
  • Skandalingojo vagies išpažintis: esu tik aplinkybių auka
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Vis taksistai ir taksistai...

Kaunietis

Šaunuoliai pareigūnai!!! Tikrai Kaunas tvarkosi :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS