Slidinininku apsimetęs narkotikų gabentojas pareigūnų neįtikino (rasta 133 kg hašišo) | KaunoDiena.lt

SLIDINININKU APSIMETĘS NARKOTIKŲ GABENTOJAS PAREIGŪNŲ NEĮTIKINO (RASTA 133 KG HAŠIŠO)

  • 5

Muitininkai sulaikė Rusijos piliečio gabentą 133 kilogramų hašišo kontrabandą, penktadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Vasario 15 dieną apie 14 val. kelyje A5, netoli Garliavos, muitinės pareigūnai sustabdė Rusijos piliečio A. P. vairuojamą automobilį „Kia Optima“.

Vairuotojas pareigūnams sakėsi grįžtąs iš poilsio Lenkijos Zakopanės slidinėjimo centro, bet netrukus ėmė painiotis savo pasakojime, o automobilyje nebuvo jokio slidinėjimo kostiumo, tačiau netrūko prekių su ispaniškomis etiketėmis.

Pareigūnai nusprendė „Kia Optimą“ detaliai patikrinti Kybartuose, kur su rentgeno kontrolės sistema netrukus nustatė, jog po automobilio bagažine įrengta slėptuvė. Iš jos muitininkai ištraukė apie 200 įvairių dydžių paketų.

Sprendžiant iš pirminio narkotikų aptikimo testo rezultatų, tai gali būti kanapių derva – hašišas.

Iš viso rasta daugiau nei 133 kg hašišo, kurio vertė juodojoje rinkoje apie 1 mln. 330 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelio kiekio kvaišalų kontrabandos ir gabenimo, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Rusijos pilietis, narkotikai ir automobilis sulaikyti.

Vasario 16 -ąją teismo sprendimu A. P. buvo suimtas dviem mėnesiams, jam gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Iš viso per dvi vasario savaites į muitinės pareigūnų rankas trijų sėkmingų sulaikymų metu jau pateko 205 kg hašišo, 25 kg marihuanos ir 3,7 kg kokaino.

Bendra tokio kiekio kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – beveik 3 mln. eurų.

Pernai MKT pareigūnai sulaikė daugiau nei toną įvairių narkotikų, tarp kurių vyrauja augalinės kilmės (hašišas, arabinis dusūnas).

Anot muitinės kriminalistų, Lietuvoje sulaikomi įspūdingi kvaišalų kiekiai dažniausiai yra „tranzitiniai“. Iš Vakarų į Rytų šalis per mūsų šalį dažniausiai gabenamas hašišas, marihuana ir kokainas, o iš Rytų valstybių į Vakarų šalis – heroinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Bet

Bet kur konfiskuotas dedamas niekas nemato kaip ji sunaikina Neveltui teisejai teisiami

...

Tragedija tiems gabentojams kai SAVI teisėjai susodinti.

Nerijus

Manau suma padidinta del ispudzio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS