Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJANČIO PASITEISINIMO AUTORIUI SKIRTA BAUDA, NORS UŽ SUNKESNĮ NUSIKALTIMĄ JIS NENUBAUSTAS

Paaiškėjo, kad pakaunės gyventojas Jonas Okockis, išgarsėjęs savo pasiteisinimu, kad atsitrenkė automobiliu į vieną Vandžiogalos (Kauno r.) namą, bandydamas išmesti pro langą iš nosies iškrapštytą snarglį, nėra jau toks nekaltas avinėlis.

Kol kas sekasi

Dar būnant nepilnamečiu J. Okockiui teko minti teismo slenkstį dėl bendraklasiui surengto linčo teismo.

Tačiau dėl šio pakankamai žiauraus išpuolio įtariant, kad auka galėjo jį apvogti (smogė ne mažiau penkis kartus galva į nosį, sudavė panašų kiekį smūgių kumščiu į pakaušį bei trenkė rankoje turėtu žiebtuvėliu į veidą) jis nuo baudžiamosios atsakomybės dėl savo jauno amžiaus buvo atleistas.

Tačiau turėjo sumokėti Valstybinei ligonių kasai 1268 eurus už nukentėjusiojo gydymą, o jam pačiam – 2 tūkst. eurų moralinį atlygį.

Neprarado J. Okockis teisės vairuoti automobilį ir po minėto praėjusios vasaros įvykio Vandžiogaloje, kuris nutiko jam vos tapus pilnamečiu. Tačiau jam skirta beveik maksimali už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą – 225 eurų bauda. O po poros metų teks iš naujo laikyti vairavimo egzaminą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, tą rugpjūčio 23-iosios naktį vieno Vandžiogalos medinuko gyventojai pabudo nuo sienos, prie kurios miegojo, balkių smūgių į galvas, lydimų pažirusių lango stiklų. Taip baigėsi vos prieš mėnesį – liepos 13-ąją vairuotojo pažymėjimą gavusio aštuoniolikmečio iš kaimyninio Boniškių kaimo grįžimas tą gilią naktį iš kažkur į namus.

Portalo kauno.diena.lt fotografei lankantis šio įvykio vietoje, apie jį liudijo aplink minėtą apgriautą medinuką besimėtančios automobilio dalys ir vėžės, vedančios nuo greta esančios gatvelės per pievą – tiesiai į taranuotą objektą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėje apie tos paros įvykius, kuriuose sužaloti žmonės, buvo rašoma: „ Apie 4 val. Kauno rajono savivaldybės Vandžiogalos miestelio Kauno gatvėje automobilio ,,Volkswagen Polo" vairuotojas (gim. 2004 m.), nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namą. Jame buvusi moteris (gim. 1969 m.) vėliau kreipėsi į gydymo įstaigą ir gydoma ambulatoriškai.“

Pasiteisinimas pribloškė

Minėta moteris tada portalui kauno.diena.lt teigė, kad tąnakt nukentėjo ne tik ji, bet ir jos draugas. Tačiau dėl patirto šoko, pašokus iš miegų minėtomis aplinkybėmis, jie ne iš karto tai suprato.

Išbėgę tada į lauką, kaip manyta, aiškintis, kas išdaužė jų langą, sugyventiniai aptiko prie namo kampo stovintį automobilį. Iškvietus jo vairuotojui, kuris, anot pašnekovės, išsiskleidus oro pagalvėms, nenukentėjo, policiją, šios pareigūnai tik palaukė, kol bus užpildyta eismo įvykio deklaracija.

„Net nedavė vairuotojui pūsti į alkoholio matuoklį!“ – piktinosi apgriauto medinuko savininkė. Tačiau pasiteiravus jos, ar jautė nuo minėto vaikino alkoholio kvapą, ji atsakė, kad ne.

Tačiau pagrindo įtarti, kad šis aštuoniolikmetis galėjo būti nuo kažko apsvaigęs, suteikė jau minėtas jo pasiaiškinimas policijai. Anot taranuoto medinuko savininkės, jis teisinosi, kad važiavęs leistinu šioje vietoje – 50 km/val. greičiu, tačiau nesuvaldęs tiesiame kelyje automobilio, kai, bekrapštydamas nosį, panoro išmesti pro langą snarglį. Aštuoniolikmetis teigė važiavęs tokiu metu iš kažkur parsivežti draugo. Nors, pašnekovės manymu, greičiausiai, parvežęs į namus panelę, grįžo į už šešių kilometrų esančius Boniškius.

Prireikė skubios pagalbos

Apgriauto medinuko savininkė po kurio laiko vėl kreipėsi į policiją, nes jai ėmė labai skaudėti galvą. Skundėsi dėl to ir jos draugas, tačiau šis ryte vis tiek išėjo į darbą. O ji, sulaukusi aštuntos ryto, kreipėsi į šeimos gydytoją ir gavo nedarbingumo pažymėjimą.

„Dabar labiau skauda petį – negaliu pakelti rankos“, – skundėsi pašnekovė, parašiusi policijai pareiškimą dėl patirto sveikatos sutrikdymo.

Tačiau dar labiau ji tada pergyveno dėl apgriauto medinuko, kuris, žinoma, nebuvo apdraustas, nes po automobilio atsitrenkimo į šį šimtametį jis praktiškai pradėjo griūti. Be to, buvo pažeistas ir jo kaminas.

Praėjus mėnesiui, portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar sulaukė šio medinuko savininkė kokios nors pagalbos ir, kuo baigėsi jos kreipimasis į policiją dėl šio įvykio pakartotinai.

Paaiškėjo, kad gavus išmoką iš „Lietuvos draudimo“, kuriame buvo apdraustas įvykio kaltininko automobilis, medinukas skubiai suremontuotas, o jo savininkė turėjo nedarbingumą pusantros savaitės.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Startavo iškalbingai

Kauno policija po šio įvykio pradėjo administracinę teiseną dėl nežymų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą nulėmusio Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

O sulaukusi teismo medicinos ekspertų išvados, kad nukentėjusiosios patirtas sužalojimas vertinamas kaip nežymus, surašė J. Okockiui, atsitrenkusiam automobiliu į jos namą, administracinio nusižengimo protokolą.

Už nežymų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą nulėmusį Kelių eismo taisyklių pažeidimą Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 150 iki 300 eurų. Be to, teigia, kad už šį nusižengimą gali būti skirtas ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas nuo vienų iki dvejų metų.

Kaip jau užsiminta, J. Okockiui, anot Kauno policijos atstovės, pirmadienį skirta 225 eurų bauda. Ir nuspręsta, kad po poros metų jam reikės iš naujo laikyti vairavimo egzaminą.

GALERIJA

  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
  • Šokiruojančio pasiteisinimo autoriui skirta bauda, nors už sunkesnį nusikaltimą jis nenubaustas
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na \\\\\.../////

ir snarglys pas gaidį buvo.

Ot to štuka v Wandzegole

Jedin zapirdolil svojem wiadrom v chatu,drugi swoj štyk pognul s panienkoj...

"Lituanicos" sudužimo versiją buvo iškėlę "Radioshow" neprau

O jeigu dar prisiminus, kokią "Lituanicos" sudužimo versiją buvo iškėlę "Radioshow" nepraustaburniai ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS