Sukčius žadėdavo atlikti remonto darbus, tačiau paimdavo pinigus ir nieko nedarydavo | KaunoDiena.lt

SUKČIUS ŽADĖDAVO ATLIKTI REMONTO DARBUS, TAČIAU PAIMDAVO PINIGUS IR NIEKO NEDARYDAVO

  • 5

Kauno miesto Dainavos policijos komisariate buvo atliekamas ir teismo baudžiamuoju įsakymu pabaigtas ikiteisminis tyrimas dėl vykdyto sukčiavimo, dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir vagystės.

Tyrimo metu nustatyta, kad 33 metų vyras, internetinėje erdvėje patalpinęs melagingus skelbimus apie atliekamus įvairius remonto ir statybos darbus, sudarydavo su gyventojais sutartis, kuriose nurodydavo melagingus duomenis.

Vyras paimdavo pinigus, tačiau darbų neatlikdavo ir apgaule iš dviejų asmenų įgijo daugiau nei 6 000 eurų.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, kurį organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, buvo nustatyta, kad tas pats vyras yra įvykdęs ir vagystes – nuo trijų skirtingų automobilių pagrobė galinio vaizdo stebėjimo veidrodėlius, taip padarydamas 1 870 eurų žalą.

Dainavos PK viršininkas Stanislovas Zaikinas ragina gyventojus būti budriais: „Asmenis, kurie skelbia apie savo atliekamas paslaugas interneto skelbimuose, rekomenduojame vertinti itin atsakingai ir atsargiai. Įmones ar įstaigas, kurios yra registruotos, visuomet galima lengvai patikrinti internete, paskaityti atsiliepimus, įvertinti darbo atlikimo riziką. Tačiau jei gyventojai vis dėlto renkasi, jog darbai būtų atliekami privačių asmenų, tuomet rekomenduojame patikrinti ne tik verslo liudijimą, kurį jums turi pateikti atvykęs žmogus, bet ir asmens tapatybės dokumentą, kad įsitikintumėte, jog tai tikrai tas pats asmuo.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

idomu

o tai kur to aferisto pavarde vardas nuotrauka ar vel negalim skelbti nes saugo istatymas o apgaudineti galima istatymas nedraudzia

Edmundas Tulcevicius

Pirkimas , sutarčių sudarymas internetu tai loterija , katės pirkimas maiše .

Tam "Turi pinigu jeigu darosi remontus"

Pavydas bamba grauzia? Koks jusu reikalas, turi ar ne pinigu ir darosi remontus? Jus,matyt, nei pinigu nei remontu, esate nevykelis ir sugebate tik pavydeti. Zmones gyvena gyvenima, o ne tik egzistuoja. Remontus daryti yra normalu. Skaiciuokite savo pinigus (zinoma, jei ju turite), o ne svetimus. O jei neturite pinigu, darykite remontus patys, dauguma taip ir daro ir nerasinekite cia tu pavydu persunktu komentaru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS