Tarnybų sujudimas festivalyje „Granatos Live“ – iš kebabinės veržėsi tiršti dūmai | KaunoDiena.lt

TARNYBŲ SUJUDIMAS FESTIVALYJE „GRANATOS LIVE“ – IŠ KEBABINĖS VERŽĖSI TIRŠTI DŪMAI

  • 4

Visą savaitgalį Rumšiškėse šėlo susirinkusieji į „Granatos Live“ festivalį. Po praėjusių metų Rumšiškių muziejų nusiaubusio gaisro muziejininkai šiemet pasirūpino didesne pastatų apsauga, tačiau sekmadienio paryčiais net trys ugniagesių autocisternos buvo sukeltos ant kojų – iš čia buvusios kebabinės ėmė veržtis dūmų debesys.

Sekmadienio rytą portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė informacija apie tarnybų sujudimą Rumšiškėse, Liaudies buities muziejuje.

Liudininkai pasakoja, kad jau prašvitus, apie 6.20 val., iš muziejaus teritorijoje esančios kebabinės ėmė veržtis tiršti dūmai. Į nelaimės vietą tuoj pat atvyko festivalyje „Granatos Live“ budėjęs ugniagesių ekipažas, taip pat buvo iškviesti dar du. Portalo žiniomis, rūko kebabinės patalpoje buvusi ventiliacijos anga. 

„Dūmų buvo labai gausu, galvojome, kad kebabinė užsidegė. Laimė, ugnies nebuvo, tik tiršti dūmai. Ugniagesiai dirbo operatyviai ir netrukus juos užgesino“, – pasakojo portalo kauno.diena.lt skaitytojas.

Pasak jo, į gaisro vietą atvyko ir čia budėjęs greitosios medicinos pagalbos ekipažas, bet medikų pagalbos niekam neprireikė. Skaitytojas teigia, kad iškart po nelaimės kebabinė iš teritorijos pasišalino.

Kol kas portalui su ugniagesių atstovais susisiekti nepavyko.

Jau rašėme apie praėjusiais metais festivalio metu įvykusį gaisrą. Jo metu iki pamatų supleškėjo du vertingi pastatai. Pasak šiais metais festivalyje buvusių kauniečių, šiais metais didesniu saugumu rūpinosi gausios savanorių pajėgos.

Vilmanto Raupelio/"Kauno dienos" nuotr.

„Prie kiekvieno pastato nuolat buvo paliekami du-trys savanoriai. Pastebėjau, kad šiemet pastatų apsauga buvo rūpinamasi labiau, atsisakyta ir šventinio fejerverko“, – sakė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vards

Kas bendro tarpnarkasu tuso, kebabiniu ir unikalaus muziejaus? Tam jaunimeliui proseneliu pastatai terupi tiek, kad jie smagiai dega. Vertinant dar ir siuksliu savartynu paversta aplinka-ar neber lietuvoj tokiems renginiams niekam nereikalingu pakrumiu?

Na ir kas?

Tai rodo, kad apsaugos tarnybų pasiruošimas tikrai puikus..Nebuvo jokio gaisro, tik prisvilo rytinis kebabisto "kotletukas" prie keptuvės ,o visos priešgaisrinės tarnybos jau vietoje. Tiesiog baisu. kaip nepasisekė žurnaliūgoms sukelti skandalą, sensaciją ir isteriją.

Makas

Ar tokiose vietose turi dirbti "kebabines"? Kas cia, nacionalinis valgis? Marazmas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS