Teisiamoji švaistėsi kaltinimais pareigūnams | KaunoDiena.lt

TEISIAMOJI ŠVAISTĖSI KALTINIMAIS PAREIGŪNAMS

Piktnaudžiavimu tarnyba kaltinama buvusi įkalinimo įstaigų pareigūnė Lolita Vildžiūnienė penktadienį teisme beveik valandą vardijo tebedirbančių buvusių savo kolegų bei prokurorų esą nusižengimus įstatymams. Tačiau vienas iš šių siūlo nubausto 3012 eurų bauda būtent ją.

Skandalingas kaltinimas

"Kauno diena" rašė, kad buvusi Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos kriminalinės žvalgybos vyriausioji specialistė L.Vildžiūnienė kaltinama nuslėpusi galbūt grupinį seksualinį kalinio prievartavimą, kai užpernai vasarą buvo komandiruota į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Vakar šioje skandalingoje byloje pagaliau nuskambėjo baigiamosios kalbos.

Posėdyje nedalyvavo tik nukentėjusiuoju pripažintas buvęs kalinys. Iš pradžių pateikęs jai bei Lietuvos valstybei šokiruojantį 100 tūkst. eurų ieškinį ir prašęs uždaro teismo proceso, po apklausos teisme jis savo ieškinį atsiėmė ir daugiau ten nesirodė.

Prokuroras: kaltė įrodyta

Kaip buvo rašyta, nuslėptas nusikaltimas tapo vieša paslaptimi tik po mėnesio, kai apie panašų įvykį pranešė kitas šioje įstaigoje kalintis nepilnametis. Tai įvyko jau L.Vildžiūnienei atostogaujant ir ją pavadavęs kolega, kaip ir priklauso, inicijavo ikiteisminį tyrimą. Apie tai, kad būta panašaus pranešimo ir prieš mėnesį, paaiškėjo, kai buvo apklausiami liudytojai.

Pasak kaltinimą palaikiusio prokuroro, L.Vildžiūnienės kaltė, kad ji nuslėpė šį nusikaltimą – visiškai įrodyta. Ir dėl to buvo padaryta didelė žala tiek pačiam nukentėjusiajam, tiek valstybei, nes pakenkta jos kalėjimų sistemos pareigūnų autoritetui.

Prokurorui pritarė ir nukentėjusiajam atstovavęs advokatas, priminęs teisme girdėtus kai kurių liudytojų parodymus apie jo atstovaujamojo išgyvenimus – kartą šis buvo rastas duše verkiantis.

Viena prieš visus

"Tikiuosi, kad būsiu išteisinta", – suteikus paskutinį žodį, pareiškė L.Vildžiūnienė. Bylos nagrinėjimo teisme metu ji buvo pripažinta nebetinkanti tarnybai dėl sveikatos būklės.

L.Vildžiūnienė bandė įtikinti teismą, kad jos byla buvo sufabrikuota ir net leido sau dalį šios bylos medžiagos pavadinti "tiesiog makulatūra". "Prašau dėl to priimti atskiras nutartis šių pareigūnų atžvilgiu", – pareiškė kaltinamoji. Ikiteisminį tyrimą jos atžvilgiu pradėjusio prokuroro esą nusižengimus įstatymams ji vardijo keliolika minučių. O bylą teismui perdavusio ir kaltinimą jame palaikiusio jos kolegos – apie pusvalandį.

Kliuvo ir Kauno apygardos prokuratūros vadovui, esą pas kurį nuolat lankėsi susidorojimą su ja surengę buvę kolegos. "Su manimi buvo susidorota dėl mano principingumo – ne kartą esu pranešusi apie aukštų pareigūnų daromus nusikaltimus. Ir tai įvyko, kai gavau labai neigiamos įslaptintos informacijos apie vieną Kauno nepilnamečių įkalinimo įstaigos direktoriaus pavaduotoją. Be to, nenorėta, kad aš dalyvaučiau konkurse į šios įstaigos Kriminalinės žvalgybos skyriaus viršininko pareigas, kurias tuo metu laikinai ėjau. Pirmasis konkursas, kuriame buvau vienintelė kandidatė, net buvo atšauktas", – viešai švaistėsi kaltinimais teisiamoji.

Teisėjas Bronius Varsackis skelbs savo sprendimą šioje asmeniškumuose skęstančioje byloje gruodžio pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neri

Man vis kirba mintis, o kodel pats nukentejes asmuo nedalyvauja teismuose???? Ziuriu sioje byloje niekam neidomu. Del kazkokio slykstynes zuliko tiek tasytis!!! Negana savo gyvenima susivare, tai ir kitiems gadina. Teisingumas bus, veliau ar anksciau. Tie, kurie visa tai sugalvojo ir uzvire, kazin ar miega ramiai.

Anonimas

Na ko cia pykti

teisesmaukiniu mafija

skesta pati savo fekalijose ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS