Teismas nepasigailėjo už prostitucijos organizavimą nuteisto politiko | KaunoDiena.lt

TEISMAS NEPASIGAILĖJO UŽ PROSTITUCIJOS ORGANIZAVIMĄ NUTEISTO POLITIKO

Buvusiam Krikščionių partijos Kauno skyriaus pirmininkui Deividui Kripui, kaltintam prostitucijos verslo organizavimu, nepavyko įrodyti savo nekaltumo ir Kauno apygardos teismui. Pastarasis trečiadienį atmetė ekspolitiko bei vienos jo bendrininkės skundus dėl Kauno apylinkės teismo jiems skirtų bausmių.

Skandalinga operacija

Kaip jau rašyta, su tuometiniu Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininku D.Kripu siejamus „relaksinio masažo“ salonus operatyvininkai stebėjo ne vieną mėnesį. Po jų šturmo 2011-ųjų spalio 4-osios rytą į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą buvo pristatyta apie dešimt šių salonų darbuotojų.

Remiantis surinktais operatyviniais duomenimis, šių salonų tinklo savininkui D.Kripui bei vienai iš sulaikytųjų – Viktorijai Kulaginai – buvo pareikšti įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Dešiniąja D.Kripo ranka laikyta tada dar 20-metė V.Kulagina jau buvo bausta administracine tvarka už tai, kad teikė masažo paslaugas neturėdama verslo liudijimo. Daugiau įrodyti tuomet nepavyko.

Aptarnavo ir vilniečius

Jau buvo baustos už vertimąsi prostitucija ir dalis kitų kartu su D.Kripu sulaikytų jo salonų darbuotojų. Kaune politikas jų turėjo net keletą. Šio jo nusikalstamo verslo gijos buvo pasiekusios ir Vilnių.

D.Kripo salonų teikiamos „relaksinio masažo” paslaugos reklamuotos ir tradicinėje žiniasklaidoje, ir internete. Pareigūnai nustatė 24 merginas, iš kurių salonų savininkas kas mėnesį uždirbdavo nuo 3 iki 16 tūkst. litų. Nors operatyvininkai teigė turėję duomenų, kad tarp jų buvo ir nepilnamečių, tarp sulaikytųjų tokių nebuvo. 

Kartu su D.Kripu ir V.Kulagina dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos buvo  teisiama ir Viktorija Jonaitienė.

Buvo pasiskirstę vaidmenimis

Po metų perduodant šią bylą Kauno apylinkės teismui, buvo nustatyti ir vaidmenys, kuriais buvo pasiskirsčiusi kaltinamųjų trijulė.

D.Kripas surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų kainas.

V.Kalugina ir V.Jonaitienė reklamuodavo paslaugas, ieškodavo naujų darbuotojų, priimdavo šias į darbą, apmokydavo, fotografuodavo apsinuoginusias bei talpindavo nuotraukas internete. Jos taip pat skirstydavo pinigus bei kontroliavo darbuotojas.

Siekdami nuslėpti šią nusikalstamą veiklą, D.Kripas su V.Kulagina įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo pastaroji. Be to, siekdami išvengti teisinės atsakomybės, jie gamino netikrus dokumentus – paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nuodydavo melagingą informaciją. Todėl D.Kripui su V.Kulagina buvo pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėtos įmonės veiklos bei dokumentų klastojimo.

Dėjosi politinių intrigų auka

Turint galvoje tuometines D.Kripo pareigas Krikščionių partijoje ir tai, kad tais pačiais 2011-aisiais jis buvo kandidatavęs į Kauno miesto savivaldybės tarybą, šio politiko sulaikymas bei jam pareikšti įtarimai negalėjo nešokiruoti. Krikščionių partijos sąraše rinkimuose į savivaldybės tarybą jis tada buvo įrašytas antru numeriu, tačiau ši neiškovojo nė vieno mandato.

Po sulaikymo Krikščionių partijos Etikos komisija skubiai pašalino D.Kripą iš savo gretų. Tačiau ekspolitikas, perdavus jo bylą Kauno apylinkės teismui,  tikino žiniasklaidą, kad jam pareikšti kaltinimai išlaužti iš piršto. Esą jis tapo politinių intrigų auka. Anot D.Kripo, jam pereinant į Krikščionių partiją iš Naujosios sąjungos, buvę kolegos grasino, kad gali tekti dėl to gailėtis. Ir esą jų žodžiai išsipildė, nes tarp partijai vadovavusio eksprokuroro bendražygių buvo nemažai buvusių teisėsaugininkų.

Be to, D.Kripas tikino nežinojęs, kad jo masažų salonų darbuotojos papildomai teikia ir lytines paslaugas. Esą, priimant į darbą, jos buvo perspėtos, kad tuo užsiimti draudžiama. Net sutartyje, kurią turėjo pasirašyti, buvo punktas, kad, paaiškėjus tokiems faktams, bus nedelsiant pranešta policijai, o pažeidėja turės sumokėti darbdaviams 5 tūkst. litų baudą.

Bausmė buvo skirta tik dviem

Kauno apylinkės teismo teisėja Lina Lesinskienė po daugiau kaip ketverius metus trukusio teismo proceso paskutinę 2016-ųjų darbo dieną pripažino D.Kripą ir V.Jonaitienę kaltais.

Buvusiam Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkui jį skyrė trejus metus lygtinai be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos leidimo neišvykstant iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, turto už beveik 15 tūkst. eurų konfiskaciją bei pusaštunto tūkstančio eurų įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

V.Jonaitienei skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą vieneriems metams bei taip pat įpareigojant be institucijos, prižiūrėsiančios, kaip ji laikosi teismo nurodymų, leidimo neišvykti ilgiau kaip septynioms paroms iš gyvenamosios vietos ir sumokėti į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą 564 eurus.

V.Kulagina nuo bausmės atleista pagal tetos laidavimą. Bet ir ji įpareigota sumokėti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą 564 eurus. Atsižvelgta į tai, kad ji vienintelė pripažino pareikštus kaltinimus, tuo pačiu padėdama įrodyti D.Kripo kaltę.

V.Kulagina Kauno apylinkės teismo nuosprendžio neskundė. Tik V.Jonaitienė su D.Kripu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To Anonimas

To Anonimas. Kam reikalinga gyvenamoji vieta?

Anonimas

Svolačiau praradęs sąžinę......atmata esi kokių reta........., labai noriu,kad tau iš viršaus Dievulis taip drioksteltų,kad maža nepasirodytų......

Anonimas

o kur jo gyvenamoji vieta ??? jis ne žmogus........nemokami alimentai vaikui išlaikyti......tyliu,supuvęs prostitučių pirklys.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS