Temidė nubaudė kaunietę, bandžiusią įvesti savo tvarką per vaikų sniego mūšį | KaunoDiena.lt

TEMIDĖ NUBAUDĖ KAUNIETĘ, BANDŽIUSIĄ ĮVESTI SAVO TVARKĄ PER VAIKŲ SNIEGO MŪŠĮ

Panaudotas smurtas prieš mažametį kaimynės vaiką, esą šiam žaidžiant su sniego gniūžtėmis nuskriaudus bendraamžį jos sūnų, 30-metei kaunietei Živilei K. kainavo dar vieną teistumą. Šalia jau turėtų penkių, tarp kurių – ir už automobilio vairavimą esant neblaiviai, ir už apiplėšimą.

Ši pamokanti istorija įvyko 2022-ųjų gruodžio 8-osios vakarą, apie 19 val., viename K. Baršausko gatvės daugiabučių kieme. Devynmetis Živilės K. sūnus į namus tada iš jo parėjo verkiantis. Ir teigė, kad jį nuskriaudė kitas berniukas. Tai išgirdus, Živilė K. puolė laukan daryti tvarkos.

Nors nenustatyta, kad tą vakarą ji buvo neblaivi, tokių įtarimų yra. Ne vien dėl to, kad liudytojai teigė jautę nuo jos alkoholio kvapą. Gana neadekvatus, remiantis kaltinamuoju aktu, buvo ir Živilės K. elgesys, susiradus esą jos sūnų nuskriaudusį kaimynės devynmetį. Šiam buvo trenkta delnu į veidą, o po to spirta į pilvą.

Tai paliudijo ir kiti vaikai, žaidę tada kieme. Tik dvi Živilės K. atžalos buvo linkusios antrinti savo mamai, tikinusiai, kad ji tik sugriebė už gobtuvo besimušantį kaimynės devynmetį ir atitraukė šį į šoną.

Tačiau šio devynmečio mama dėl smurto prieš jos sūnų kreipėsi į teisėsaugą. Teismo medicinos ekspertai, apžiūrėję tada šį mažametį, konstatavo jam padarytą nežymų sveikatos sutrikdymą.

Živilė K. stojo prieš teismą dėl fizinio skausmo mažamečiui sukėlimo arba nežymaus jo sveikatos sutrikdymo, už ką Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šią bylą nagrinėjo Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai, padėję kolegoms iš Kauno rūmų dorotis su dideliu darbo krūviu.

Su incidentu, dėl kurio buvo teisiama Živilė K., susiję vaikai šiame teismo procese tradiciškai nedalyvavo. Įstatymai leidžia nepilnamečius apklausti tik vieną kartą. Ir paprastai tai atlieka ikiteisminio tyrimo teisėjas. O teismas vėliau gali remtis šios apklausos protokolu.

Kaimynė, prieš kurios sūnų smurtavo Živilė K., jokio ieškinio šiai nepareiškė, nors galėjo. Ji teigė tenorinti, kad tai būtų pamoka teisiamajai, jog negalima tokiu būdu auklėti svetimų vaikų, o, jeigu ir kyla nepasitenkinimas dėl šių elgesio, reikia dėl to aiškintis su jų tėvais.

Živilė K. ir teisme laikėsi savo – kad nesmurtavo. Ir prašė ją išteisinti. Savo ginamajai, kad vaikų parodymai – nepatikimi, nors jais buvo ne tik incidento liudytojai, bet ir pačios teisiamosios atžalos, antrino ir Živilės K. advokatė.

Tačiau kaltinimą šioje byloje palaikiusi prokurorė, atsižvelgdama į ankstesnius Živilės K. teistumus ir pasirinktą poziciją, prašė jai skirti vienerių metų laisvės atėmimą, atidedant šios bausmės vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui, nes ji turi du vaikus, kuriuos augina viena. Be to, įpareigoti smurtautoją pradėti dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, nuo 23 iki 6 val. būti namuose su vaikais ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Bylą nagrinėjusi Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų teisėja Henryta Gerdvilė šiandien paskelbė, kad Živilė K. padarė jai inkriminuotą nusikaltimą. Ir skyrė jai iš esmės tokią pačią bausmę, kaip siūlė prokurorė. Tik ne vienerių, bet dešimties mėnesių laisvės atėmimą, tačiau taip pat atidedant šios bausmės vykdymą vieneriems metams. O be įpareigojimo naktimis būti namuose bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų dar skirtas ir privalomas dalyvavimas elgesio pataisos programoje, kaip ir įpareigojimas pradėti dirbti, sukonkretinti ir laike – per vieną mėnesį.

Živilė K. dar turi teisę šį nuosprendį per 20 dienų apskųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Patarimas

Niekad nedaužykit svetimų vaikų patys. Duodi 50eu bomzui ir subaladoja kaip reikiant.

onute

Visiškas absurdas pažiūrėkit kiek sumasto nubausti ir neišeit iš namu ir nekalbet ir ne sedėt ir ko dar arba kaip po avarijos žmogus turi visai šeimai tetom dėdėm ir dar velnias žino kam mokėti lygtai jis tyčia ta avarija padare apšiktos demokratyjos apšikti istatymai Taip kai jankyne sena boba sumasto kad kada ja išprievartavo Džonis nes džonis dabar turtingas ir gauna boba milijona O tas vargšas Džonis net ir gaves iš jos milijona ant jos neliptu Baisu kas du bepročiai leidžia istatymus ir valdo žmones

JOOOO

Baršausko gatvės bendrikai...ką norėt..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS