Tragiškas gaisras Šilainiuose: po 4 metų sučiuptas pasprukęs įtariamasis | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKAS GAISRAS ŠILAINIUOSE: PO 4 METŲ SUČIUPTAS PASPRUKĘS ĮTARIAMASIS

Ketverius metus Kauno policijos ieškotas įtariamas padegėjas sulaikytas Jungtinėje Karalystėje.

26-erių metų Martynas Sasnauskas įtariamas 2012 m. kovą sukėlęs tragišką gaisrą Šilainių daugiabutyje, per kurį žuvo 19 metų Mindaugas Skruodis.

Netrukus po gaisro per kelias dienas buvo sulaikyti trys įtariamieji, gimę 1990 m., 1993 m. ir 1994 m. Dar vienas įtariamasis, kaunietis M. Sasnauskas, po nusikaltimo pasislėpė. Buvo paskelbta jo paieška. Vėliau buvo išduotas ir Europos arešto orderis.

Kauno apskrities policijos pareigūnams nuolat bendradarbiaujant su kitų Europos šalių teisėsaugos pareigūnais, taikant tiek viešus, tiek ir kriminalinės žvalgybos metodus, buvo gauta informacija, kad ieškomas jaunas vyras gali slapstytis Jungtinėje Karalystėje. Balandžio 16 d. anksčiau neteistas, tačiau administracine tvarka jau baustas jaunas vyras buvo sulaikytas Readingo mieste.

Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl ekstradicijos.

Kiti trys įtariamieji jau spėti nuteisti. Prieš dvejus metus Paulių Sasnauską Kauno apygardos teismas nuteisė pusaštuntų metų nelaisvės. Lukas Buckus nuteistas dvejiem metams nelaisvės lygtinai, Pauliui Diliūnui skirta kalėti 15 metų. Į bausmės laiką įtraukti dveji su puse metų, kuriuos kaltinamieji praleido suimti. Sulaikytojo M. Sasnausko broliui P. Sasnauskui bausmė sumažinta dėl to, kad nusikaltimo metu jis buvo nepilnametis.

Jaunuoliai teismo sprendimu solidariai privalo atlyginti apie 100 tūkst. eurų neturtinės žalos nukentėjusiems ir jų šeimoms, beveik 6 tūkst. eurų turtinės žalos, taip pat per 23 tūkst. eurų – Valstybinei ligonių kasai.

L.Buckus nepasiųstas už grotų, nes, kaip užfiksuota byloje, jis nesiėmė jokių veiksmų nusikaltimui įvykdyti, išskyrus tai, kad buvo kartu, atrakino daugiabučio laiptinės kodinę spyną ir taip atlaisvino kelią iki buto.

Visiems trims vaikinams Kauno apygardos teisme buvo pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti du ar daugiau žmonių, dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl sunkaus dviejų ar daugiau asmenų sveikatos sutrikdymo, dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl turto sugadinimo ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Trijulė sutartinai teismui aiškino, kad yra nekalti. Neva įvykio vietoje buvo, bet nieko blogo nedarė.

Bylos duomenimis, pragariškas gaisras sukeltas iš keršto. Namo grįžęs P. Sasnauskas broliui M. Sasnauskui pasiskundė, kad Šilainiuose esančiame bute buvęs sumuštas. Tuomet broliai su keliais draugais taksi nuvyko į degalinę, nusipirko benzino ir pasuko pas skriaudėjus. 

Buto, kuris vėliau buvo padegtas, duris atidarė jo šeimininkas, 19-metis M. Skruodis. P. Sasnauskas iš pradžių su juo ginčijosi, vėliau užsimojo kumščiais. M. Sasnauskas ėmė lieti benziną. Degiu skysčiu buvo apipiltas ir per gaisrą vėliau žuvęs M. Skruodis, ir buto koridorius. 

Iš įtariamojo liudininku byloje virtęs šių įvykių dalyvis A.Lukoševičius teismui kalbėjęs, kad jis tuo metu išsigando ir pabėgo. Paskui jį pabėgo ir L. Buckus.

Liudininkų teigimu, degantį degtuką metė P. Diliūnas. Todėl jam ir skirta didžiausia bausmė iš šios trijulės.

Nuo liepsnų bandę gelbėtis bute šventę jaunuoliai iššoko per balkoną ir langus. Krisdami iš 7 aukšto jie patyrė didelių sužalojimų, vienas liko neįgalus.

Gaisras pridarė žalos ir gretimų butų gyventojams. Per gaisrą bendrai sugadinta turto už maždaug 66 tūkst. eurų. Iš viso byloje pareikšti 28 civiliniai ieškiniai.

Tą naktį ligoninėje atsidūrė ir abu broliai Sasnauskai. Vienas – dėl sumušimų, kitas nudegė per pačių sukeltą gaisrą. M. Sasnauskas iš ligoninės pabėgo ir iki šiol slapstėsi.

GALERIJA

  • Tragiškas gaisras Šilainiuose: po 4 metų sučiuptas pasprukęs įtariamasis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jj

Kiek pikčio jaunuose žmonėse. Šitoks žiaurumas. Iš kur?

ponas

lietuvos religija-alkoholis,o sventikai musu mylimi politikai skleidziantys sita religija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS