Tragiško gaisro byloje bus išklausyti paskutiniai kaltinamųjų žodžiai | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKO GAISRO BYLOJE BUS IŠKLAUSYTI PASKUTINIAI KALTINAMŲJŲ ŽODŽIAI

  • 2

Kauno apygardos teismas, šiandien turėjęs pranešti, kada bus skelbiamas nuosprendis tragiško gaisro Šilainiuose byloje, atnaujino įrodymų tyrimą.

Kauno apygardos teismas, šiandien turėjęs pranešti, kada bus skelbiamas nuosprendis tragiško gaisro Šilainiuose byloje, atnaujino įrodymų tyrimą.

Teismo atstovės spaudai teigimu, byloje numatytas dar vienas posėdis, kuriame bus pakartotos baigiamosios kalbos ir išklausyti paskutiniai kaltinamųjų žodžiai.

"Teisėja paskelbė Konstitucinio ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis, pagal kurias išaiškinta, kad vienam teisiamųjų Lukui Buckui nuosprendžiu gali būti pritaikyti kiti, galimai net švelnesni Baudžiamojo kodekso straipsniai, nei buvo surašyti kaltinamajame akte", – paaiškino atstovė spaudai Gintarė Vėželytė.

Dėl išaiškinimo teismui teko daryti pertrauką, tad būtina atnaujinti įrodymų tyrimą ir vėl išklausyti baigiamąsias kalbas ir paskutinius teisiamųjų žodžius.

Paulius Sasnauskas, L.Buckus ir Paulius Diliūnas kaltinami, kad būdami apsvaigę nuo alkoholio praėjusių metų kovą padegė Šilainių daugiabučio namo butą ir jiems duris atidariusį 18-metį Mindaugą Skruodį. Šis įvykio vietoje mirė. P.Sasnauskas nusikaltimo metu buvo nepilnametis. Taip pat nusikaltimu įtariamas vyresnysis P.Sasnausko brolis, kuris nuo teisėsaugos slapstosi.

Ugnis išplito į didžiąją buto dalį, todėl dalis jame buvusių ir gimtadienį šventusių asmenų, gelbėdamiesi nuo liepsnų, šoko iš buto per balkonus. Vienas jų patyrė sunkią traumą ir liko neįgalus.

Bendrai gaisras suniokojo turto už 222,786 tūkst. litų.

Už itin žiaurų nužudymą P.Diliūną prokuroras siūlo nuteisti šešiolika metų laisvės atėmimo bausme, P.Sasnauską – devynerių metų laisvės atėmimo bausme, o L.Buckų už pagalbą nužudyti – aštuonerių metų nelaisvės. Šiuo metu laisvėje esančiam kaltinamajam L.Buckui taip pat paprašyta pakeisti kardomąją priemonę ir suimti jį teismo salėje.
P.Sasnauskas nusikaltimo metu buvo nepilnametis, todėl jam skiriama bausmė negali viršyti dešimties metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gafas

Labai teisingas komentaras,kas kontroliuoja patalpų nuomos patentus,ar visi butų savininkai ,kurie nomuoja butus ,moka patalų nuomos mokesčius???Nuo nuomininkų kenčia pastovūs namų-butų savininkai.Kada šiuo klausimų bus padarytos išvados ir imtasi priemonių,Kauno mieste????

kari

Manau ,kad atėjo laikas uždrausti nomuoti butus, ir imtis griežtesnių priemonių ir be visų namo savininkų sutikimo neišduoti patalpų nuomos patentų. Beveik kiekviename name yra nomuojami butai ,kiti namo savininkai negali ramiai gyventi.Nuomininkai ir nuomojamo buto savininkai neprižiūri laiptiniu ,nesilaiko tvarkos .Dažniausiai nuomininkai kelia triukšmą vakarais,nesaugo bendrą namo turtą.Negana to, nuomojamo buto savininkai dažniausiai nuteikia prieš kitus to namo bendrasavininkus,agituoja nekreipti dėmesio į perspėjimus ir t.t....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS