Tragiško Šilainių gaisro byloje ieškinių suma jau artėja prie 3 mln. litų | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKO ŠILAINIŲ GAISRO BYLOJE IEŠKINIŲ SUMA JAU ARTĖJA PRIE 3 MLN. LITŲ

Kauno apygardos teisme vakar baigta liudytojų apklausa ir prabilo pirmasis kaltinamasis, ėmęs neigti per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus. Bendra pateiktų ieškinių suma jau artėja prie 3 mln. litų, tačiau dar gali padidėti.

Kauno apygardos teisme vakar baigta liudytojų apklausa ir prabilo pirmasis kaltinamasis, ėmęs neigti per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus. Bendra pateiktų ieškinių suma jau artėja prie 3 mln. litų, tačiau dar gali padidėti.

Mokosi gyventi

"Niekada nevaikščios", – tokį gydytojų verdiktą teisme prisiminė Daiva Tamašauskienė. Jos sūnus Mantas buvo priverstas gelbėtis nuo liepsnų ir šoko iš septintojo aukšto balkono. Gimtadienį šventusio vaikino stuburą gydytojai sulipdė iš skeveldrų, buvo trūkęs vienas plautis.

"Sūnus vis kartojo, kad sudegė jo draugas. Negalėjo sulaikyti ašarų", – teisme kalbėjo prie invalido vežimėlio prikaustyto M.Tamašausko mama. Šeimai buvo didžiulė šventė, kai jis pajudino vieną kojos pirštą. Pragulos, kuokštais krentantys plaukai, nuolatinis skausmas, depresija, mankštos, mokymasis iš naujo sėdėti, tikėjimas, kad pasveiks, – tokia kasdienė M.Tamašausko kova.

Lemtingą kovo 24-ąją M.Tamašauskas mokėsi 12-oje klasėje. Jis taip ir neišlaikė valstybinių egzaminų. "Ar galės sukurti šeimą? Ar galės turėti vaikų? Ar galės dirbti?" – D.Tamašauskienė kartojo sūnaus keliamus klausimus.

Milijoninis ieškinys

M.Tamašauskas teismui pateikė civilinį ieškinį – 1 mln. litų neturtinei žalai atlyginti ir per 15 tūkst. turtinės žalos. "Ar galima pinigais suskaičiuoti, ką patyrė ir išgyvena mano sūnus?" – retoriškai klausė M.Tamašausko mama. Moteris patvirtino – sūnus tikisi pasveikti. Tam reikalinga ilga ir intensyvi reabilitacija, kuri kainuoja nepigiai. "Įvyko stebuklas, kad jis liko gyvas", – neabejojo D.Tamašauskienė.

Apie patį įvykį D.Tamašauskienė persakė tik sūnaus išsakytus žodžius: Martynas Sasnauskas pylė benziną, o Paulius Diliūnas metė degtuką. "Sūnus nekaltina Luko Buckaus. Jis tapo aplinkybių auka", – teisme liudijo D.Tamašauskienė.

Sukūrė savo versiją

Antradienį vykusiame posėdyje prabilo ir pirmasis kaltinamasis. P.Diliūnas neprisipažįsta kaltu. Jis tikino nežinantis, kaip kilo gaisras. Vaikinas pareiškė, kad per ikiteisminį tyrimą duoti parodymai esą buvo išgauti prievarta.

P.Diliūno versija: 2011 m. kovo 24 d. vakarą kartu su šiuo metu nuo teisėsaugos besislapstančiu M.Sasnausku ir drauge buvo pradėję gerti antrą butelį brendžio, kai grįžo sumuštas Paulius Sasnauskas. Tada vyrai ir nutarė pasikalbėti su mušeikomis.

Kompanija patraukė į butą Šilainių daugiabutyje, kuriame buvo švenčiamas gimtadienis. P.Diliūnui nesukėlė įtarimų, kad M.Sasnauskas nešasi 5 litrų indą su degalais. Esą būdavo, kad tekdavo įpilti į pasiskolinto automobilio baką.

Skambutį prie buto durų nuspaudė P.Diliūnas. "Kažkas pradėjo rėkti, kad benzinas. Pamačiau balą. Kažkas ėjo su cigarete", – apie tragiškos nakties įvykių kulminaciją klojo P.Diliūnas.
Kaltinamojo pasakojimu, po šių pastebėjimų jis pasileido laiptais žemyn, paskui jį dar kažkas. Po to dar nuvežė P.Sasnauską į klinikas. Važiuodami namo matė lekiančias greitąsias, tačiau P.Diliūnas tikina negalvojęs, kad pagalbos prireikė ten, kur dar visai neseniai stovėjo jis pats.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tu ir pakalbi

Apmastyk savo poelgi koks buvai , ka jus darydavote su tais draugeleis ir tavo tuo taremu broliu , ce jums kersijo netik jie ce dievas tave ir tavo visus draugus baude , jus save tokeis sventais laikote o juos kaltinate jums tik taip ir reikejo . gal dabar supratote ka reiske skaudinti kitus kaip patiems taip atsitiko . dievas mato koks esi ir koks buvai tai neleis tau pakilti is vezimelio.

Mantui

bandyk gydytis pas Dikulį Maskvoje! Jis sukūręs unikalią metodiką, nes pats turėjo stuburo traumą kritęs iš didelio aukščio kai dirbo cirke. Stiprybės !

rrrrrrrrrr

Gaila, nera mirties bausmes tokiems tik kulka į ............. ir viskas.Manta - stiprybes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS