Ugniagesys mažylei padovanojo antrą gyvenimą: be deguonies ji būtų išgyvenusi vos dešimt minučių | KaunoDiena.lt

UGNIAGESYS MAŽYLEI PADOVANOJO ANTRĄ GYVENIMĄ: BE DEGUONIES JI BŪTŲ IŠGYVENUSI VOS DEŠIMT MINUČIŲ

  • 6

Į gaisrą skubantiems ugniagesiams teko kitas iššūkis. Kauno rajone, kelyje juos sustabdė automobilis, kuriame buvo dūstanti vos trejų metų mergaitė. Guminuku užspringęs vaikas negalėjo kvėpuoti ir jau buvo pradėjęs mėlynuoti, praneša LNK.

„Vykome į Sargėnus. Buvo gautas pranešimas, kad dega mažas, statybinis namelis. Nuvažiavome ir užgesinome“, – teigė ugniagesys gelbėtojas Martynas Banaitis.

Gaisre komanda ilgai neužtruko ir susikrovę daiktus suko atgal į būstinę. Tačiau jų kelionę sustabdė juos staiga aplenkęs automobilis.

„Vandžiogalos plente mus aplenkė automobilis, kuris garso signalu bei rankų gestais bandė mus sustabdyti. Mums sustojus, iš automobilio išlipo vyras ir mergina, kurie paprašė suteikti pirmąją pagalbą jų mažametei dukrai“, – sakė M. Banaitis.

Martynas, išlipęs iš gaisrinės automobilio, pamatė, kad tėvai rankose laiko vos trijų metų negalinčią kvėpuoti mergaitę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mergaitei buvo sunku įkvėpti. Situacija buvo maksimaliai pavojinga“, – teigė gelbėtojas.

Jei ne žaibiška tėvų reakcija pamačius ugniagesius, mergaitė galėjo neišgyventi. Ugniagesys sako, kad vaikas be deguonies būtų išgyvenęs daugiausiai dešimt minučių. M. Banaitis nieko nelaukdamas panaudojo pirmosios pagalbos žinias.

„Pagrindinis svetimkūnio pašalinimo iš kvėpavimo takų metodas yra, kai žmogus apsikabinamas per nugarą, kumščiais suspaudžiama per pilvą ir atliekami paspaudimai“, – sakė M. Banaitis.

Tėvai turėtų apsilankyti pirmosios pagalbos kursuose. Tada jie žinos, ką daryti panašiose situacijose ir nereikės išsigąsti.

Mergaitė buvo užspringusi guminuku.

„Ji pradėjo kvėpuoti, nusišypsojo mums, padėkojo. Tada iškvietėme pirmąją pagalbą“, – teigė gelbėtojas.

M. Banaitis sako, kad anksčiau tarnybos metu neteko gelbėti užspringusio vaiko. Pasak gelbėtojo, užspringus - svarbi kiekviena sekundė, tad jis turi patarimą tėvams.

„Tėvai turėtų apsilankyti pirmosios pagalbos kursuose. Tada jie žinos, ką daryti panašiose situacijose ir nereikės išsigąsti“, – kalbėjo M. Banaitis.

Mergaitė nenukentėjo ir iš ligoninės išleista namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

yra

nuostabus MARTYNAS,kuris isgelbejo mergaite,didziausia pagarba jam

Tai yra

Gėris .Pagarba.

Anonimas

Gaivinimo būdus turėti žinoti visi jau mokyklinukai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS