Sulaukė atpildo už melą kraupios avarijos byloje | KaunoDiena.lt

SULAUKĖ ATPILDO UŽ MELĄ KRAUPIOS AVARIJOS BYLOJE

  • 7

Kauno apylinkės teismas pirmadienį kaunietei, davusiai melagingus parodymus dėl nužudymo nuteisto vairuotojo byloje, skyrė keturženklę baudą.

Kaip pranešė teismas, 23-ejų Ernestai Valiūnaitei skirta 1,1 tūkst. eurų bauda. Ji taip pat turės atlyginti beveik trigubai didesnę neturtinę žalą ir beveik dvigubai didesnes atstovavimo išlaidas nukentėjusiesiems.

Mergina nuteista už tai, kad davė žinomai melagingus parodymus Arvydo Stiklioraičio, sukėlusio mirtiną avariją, byloje.

2014 metų sausį jauną vyrą pražudęs, o jo draugę sunkiai sužalojęs A.Stiklioraitis nuteistas vienuolikos metų laisvės atėmimo bausme.

Nagrinėjant bylą nustatyta, kad jo automobilis miesto gatvėmis galėjo važiuoti triskart greičiau nei leistina ir rėžėsi į posūkį dariusios vairuotojos automobilį.

Teismas nustatė, kad E.Valiūnaitė policijoje ir teisme apklausiama liudytoja, būdama įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą, A.Stiklioraičio naudai davė žinomai melagingus parodymus.

A. Stiklioraitis/Elijaus Kniežausko nuotr.

Ji pareigūnams sakė, kad automobilį vairavo ne A.Stiklioraitis, o jo bičiulis. Tik vėliau paaiškėjo, kad liudytojai nuo pat pradžių davė melagingus parodymus apie minėtą eismo įvykį, nes A.Stiklioraitis išvis neturėjo teisės vairuoti automobilį. Teisė vairuoti transporto priemonę jam jau buvo atimta.

E.Valiūnaitė kalta dėl melagingų parodymų neprisipažino, ji teigė, kad teisėsaugos institucijose apie minėtą eismo įvykį papasakojo tiesą ir sakė nežinanti, kodėl teismai ja nepatikėjo.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Rimantas Sipavičius šiuos E.Valiūnaitės argumentus vertino kaip siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės. Nuosprendyje pažymima, kad A.Stiklioraičio kaltė įrodyta Kauno apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu, jį paliko galioti ir Lietuvos apeliacinis teismas. Vyras pripažintas kaltu ir nuteistas už žmogžudystę bei sunkų sveikatos sutrikdymą. Nuosprendis dėl jam skirtos vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmės yra įsiteisėjęs.

E.Valiūnaitė vienam iš nukentėjusiųjų turės atlyginti 290 eurų turtinę žalą, trims nukentėjusiesiems priteista po 1 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 2 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

Teismo skirtą baudą E.Valiūnaitė turės sumokėti per du mėnesius. Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Portalas jau rašė, kad 2017 metų rugpjūtį buvo paskelbta A.Stiklioraičio tarptautinė paieška. Nuteistas kaunietis iš Lietuvos spruko netrukus po nuosprendžio įsigaliojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

As

Kalbat visi nesamones cia.Nes ne vienas nezinot tiesos.Cia tik uzsakyta ziniasklaida ir visos kitos institucijos.Neginu Stiklioraicio,nes jau neviena zmogu suzalojes.Bet labai tikiu,kad tikroji tiesa islys y dienos sviesa.

Manau

Kad teismai korumpioti ir kas turejo pinigu, tas byla ir laimejo. Be kysiu cia neapsiejo.

Aras Valiulis

advokatas-šiaip,profesija,bet ko tyli Ručienė?Ne jos interesas?Nespėja suktis,bylos, ,,darbais,,užversta,krizė...O Tėvui visuotinė pagarba tebūnie.Ir stikloraičiai lai dūla molyje tūkstantmečiais.Gėda man,šančiškiui, ir Šančiams,kad čia ir tavo grybiena raizgėsi.Šlykštynė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS