Už penkių eurų grobį gresia iki septynerių metų nelaisvės | KaunoDiena.lt

UŽ PENKIŲ EURŲ GROBĮ GRESIA IKI SEPTYNERIŲ METŲ NELAISVĖS

  • 11

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) kriminalistams užteko vos trijų dienų išsiaiškinti ne tik, kas įvykdė, bet ir kas organizavo bandymą apiplėšti vieną Šiaurės prospekto gyventoją liūdnos šlovės 90-uosius primenančiu stiliumi.

Kaip jau rašyta, į šio 32 metų asmens namus buvo įsibrauta vėlų gegužės 8-osios vakarą. Į buto duris buvo paskambinta apie 23 val. O jas atidarius, surengta ašarinių dujų ataka.

Įsibrovus į butą, jo šeimininkas buvo surakintas, kaip paaiškėjo vėliau, vienkartiniais antrankiais. Iš jo naudojant smurtą – smūgiuojant į veidą, buvo reikalaujama pinigų. Tačiau rasti tik penki eurai. Iš pradžių manyta, kad su jais buvo pagrobtas ir aukos mobiliojo ryšio telefonas. Bet vėliau šis rastas tame pačiame bute – numestas į nuošalią vietą, kad nebūtų panaudotas kviečiantis pagalbą.

Įtariamuosius šiuo išpuoliu jį tiriantys Kauno AVPK Nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė jau gegužės 11-ąją. Tuo pačiu metu tik skirtingose Kauno vietose.

Paaiškėjo, kad visi įtariamieji – jau teisti. Tiesa, šio nusikaltimo organizatoriumi laikomas 23-ejų metų kaunietis – ne Lietuvoje, bet Vokietijoje. Jis teistas už vagystę bei plėšimą. Ir grįžo jis į Lietuvą vos prieš porą mėnesių.

Tiesiogiai bandyme apiplėšti dalyvavę jo sėbrai – teisti už panašius nusikaltimus. Kai kurie ikiteisminiai tyrimai, pradėti šių taip pat kauniečių atžvilgiu, dar nebaigti.

Įtariamą organizatorių ir 27-erių metų jo bendrininką teismas leido suimti. Dėl dar vieno su šiuo nusikaltimu susijusio asmens, kuriam – 21-eri, suėmimo nuspręsta į teismą nesikreipti, skiriant jam švelnesnę karomąją priemonę.

Pirminiais duomenimis, nusižiūrėtąjį į aukas ketinta apiplėšti, įtariant, kad jis gali turėti nemažai pinigų. Ikiteisminis tyrimas dar tik prasidėjo. Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį jis pradėtas, už plėšimą, įsibraunant į patalpą, numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kaip visada raso pievas...

Nebestebina tokie pareiskimai.Reikia Maidano.Mano nuomone.

Milijonieriu bausti negalima.Is kokiu pinigu statys dvarus,gyvens kaip burai teisejai prokurorai advokatai.Stai ir dabar tesiamas zurnalistu burbulas su korumpuotais verslininkais ,politikais.Apie baudziamuma niekur neuzsiminama,Tik mat sukciu negalima isviesinti,gresia Lietuvai sugriuti.Saugumas Lietuvos sukciu rankose.

reikia gimti

bent masiuliu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS