Už tortą ir sausainius gydytojai – beveik 1000 eurų bauda | KaunoDiena.lt

UŽ TORTĄ IR SAUSAINIUS GYDYTOJAI – BEVEIK 1000 EURŲ BAUDA

  • 44

Kaune gydytojai saldžių "dovanų" atnešusi moteris tikriausiai pasigailėjo tokio savo poelgio – už papirkimą jai skirta beveik 1000 eurų bauda.

Kalčiausia dukra?

Kauno apylinkės teismas nubaudė dar vieną Klinikų mediką papirkti bandžiusį šios gydymo įstaigos pacientų artimąjį.

Paskutinę 2017-ųjų darbo dieną 979,16 eurų bauda skirta Izraelio pilietybę turinčiai 45-erių metų Kauno rajono gyventojai Polinai Abarienei, palikusiai Akių ligų klinikos gydytojos oftolmologės D. S. kabinete maišelį su tortu "Mocartas" ir sausainių "Alfa chores" dėžute.   

Kartu su saldumynais buvo ir vokas su 200 eurų, tačiau nuteistoji tikino, kad to nežinojo, nes netyčia paėmė iš namų ne tą maišelį. Šis buvo skirtas kūdikio susilaukusiai dukters draugei. Būtent dukra buvo jos prašiusi nupirkti už savikainą konditerijos įmonėje, kurioje ji dirba technologe, minėtų saldumynų. Motinai juos parnešus į namus ir nuėjus ruoštis vizitui į Klinikas, esą dukra į vieną iš maišelių įdėjo ir minėtą voką. To nežinodama, grįžusi motina pastarąjį ir paėmusi.

Jos dukra ikiteisminį tyrimą atlikusiems Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams teigė pamačiusi, kad maišelyje nėra voko tik prie draugės namų. Teko šiai duoti piniginėje rastus 150 eurų – daugiau neturėjo.

Pinigai bus grąžinti

Ne mažiau aistrų tą popietę buvo ir gydytojos oftolmologės, pas kurią P.Abarienė užsuko tą pernykštės gegužės 24-osios popietę pasikonsultuoti dėl perspektyvos jos 20 metų įkalintam sutuoktiniui gauti neįgalumą, kabinete. Pastarasis - buvęs vienas iš Daktarų grupuotės vadeivų – Egidijus Abarius, pravarde Goga,  kitą dieną turėjo būti atvežtas pas šią oftolmotologę iš įkalinimo įstaigos konsultacijai. Išeidama iš kabineto, P. Abarienė prie medikės stalo paliko savo dovanas. O kabineto šeimininkei šūktelėjus, kad viešnia paliko savo maišą, pajuokavo, kad tai – tik tortukas.

Kas iš tikrųjų yra ant grindų gulinčiame maiše oftolmologė teigė sužinojusi tik darbo pabaigoje. Šios istorijos liudytoja tapo ir kartu buvusi slaugytoja.

Kreipusis į STT, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo mažesniu nei 1 MGL (beveik 38 eurai) kyšiu. P. Abarienės dovana, jai pavykus įtikinti, kad nieko nežinojo apie voką su pinigais, įvertinta 27,40 eurų.  

E. Abariaus žmona savo kaltę pripažino pilnai, dėl ko jos byla baigta baudžiamuoju įsakymu. Teismas skyrė jai už padarytą baudžiamąjį nusižengimą tokią pačią baudą, kokią siūlė prokuroras. Tačiau, vadovaujantis baudžiamojo įstatymo nuostatomis, ji sumažinta trečdaliu – iki 979, 16 eurų. Juos P. Abarienė turės sumokėti per du mėnesius. O šiam baudžiamajam įsakymui įsiteisėjus, jai turėtų būti grąžinti ir maišelyje rasti 200 eurų.  

Ne pirmas atvejis

Kaip jau rašyta, gruodžio viduryje 20 kartų didesnę baudą už duotą kyšį Kauno apylinkės teismas skyrė ir 41-erių metų kauniečiui V. J., pernai rugpjūtį įdėjusiam Kauno klinikų Intensyvios terapijos klinikos Centrinės reanimacijos gydytojui anesteziologui-reanimatologui į chalato kišenę 200 eurų. Į minėtą skyrių buvo paguldyta sunkiai serganti jo motina.

V. J. savo kaltės nepripažino – esą gydytojas jį melagingai apkaltino. Tačiau V. J. kaltė įrodyta liudytojų parodymais.

Kadangi V. J. neprisipažino, jam skirta 3 766 eurų bauda, kurią jis privalės sumokėti per vienerius metus, sumažinta nebuvo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Asta

Baisus tas poelgis kyšininkavimas.Aš nesusimokėjau, tai mane ,su sunkia stuburo trauma, praleidę narkotikų, išrašė namo.Esu sužalota visam gyvenimui.Juk tų gydytojų niekas sumažintų grandinėmis į darbą ne atvaro. Kokią teisę jie turi kankinti,dar daugiau žaloti, suluošinta-kankinė ar net nužudyti žmones.Jeigu jiems mažai tų pinigų, tai jie gali persiklafikuoti į geriau apmokamas darbus.Juk šitokius mokslus baigę .Kodėl taip elgiamasi su jau ir taip sužalotas pacientais?Aš tai laikyčiau proto degradacija - nužmogėjimu. (gerai, kad ne visi tokie - yra labai gerų medikų).

Ernestai

Matomai visos tos STT dirba tik dėl akių, o faktiškai beveik nedirba? Pas mus dar nuo sovietmečio viskas dėl akių? Man tik keista, kaip tie gydytojai išdrįsta taip "naglai" imti, juk jei ne STT, tai kokie banditai gali ant jų ir supykti?

Kodėl

Įdomu, kodėl VMI neužkliūna anesteziologų , chirurgų ir akušerių turtai ar išlaidos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS