Už vairavimą išgėrus baustas vyras vėl įkliuvo neblaivus | KaunoDiena.lt

UŽ VAIRAVIMĄ IŠGĖRUS BAUSTAS VYRAS VĖL ĮKLIUVO NEBLAIVUS

  • 1

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę.

Nepraėjus metams po įvykdytos nuobaudos – sustabdytas vyras prie vairo vėl neblaivus

Jos metu pareigūnai iš viso užfiksavo 272 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus: 1 vairuotojas viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 212 – nuo 20 iki 30 km/val.,  46 – nuo 30 iki 40 km/val.,  11 – nuo 40 iki 50 km/val., 2 – daugiau nei 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti 3 neblaivūs automobilių vairuotojai. Nustatyti 3 lengvo girtumo atvejai. Taip pat nustatyti 4 neblaivūs dviračio vairuotojai.

Rugsėjo 30 d. apie 19.20 val. Jonavos rajone, Markutiškių kaime, Palokio ir Dragočių gatvių sankryžoje, patikrinimui sustabdytas automobilis „Citroen C4“. Pareigūnams nusprendus vairuotoją patikrinti alkoholio matuokliu, įtarimai pasitvirtino - 51 metų vyras buvo neblaivus.

Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,96 prom. Pareigūnai taip pat nustatė, jog vyras už analogišką nusižengimą jau yra baustas anksčiau. Vairuotojas pareigūnams sakė, jog maždaug prieš porą valandų išgėrė porą skardinių alaus ir nesijaučia  apsvaigęs. Vyrui gresia bauda iki 1 500 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki 4 metų.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 44 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų neužfiksuota. Taip pat pareigūnai nustatė 5 asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sūduvis

Jau daugiau kaip metai galioja įstatymas už vairavimą girtam daugiau kaip 1.5 promilės baudžiamoji atsakomybė, ne administracinė,, su tokiu girtumu pagauta TŪKSTANČIAI o realiai nubaustų 000000000000000, tai kam naudingas toks įstatymas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS