Vaiką nukankinę įtariamieji susitiko akis į akį | KaunoDiena.lt

VAIKĄ NUKANKINĘ ĮTARIAMIEJI SUSITIKO AKIS Į AKĮ

  • 3

Vakarykštė Monikos Kaziukaitytės bei jos sugyventinio Gedimino Kontenio, įtariamų itin žiauriu keturmečio vaiko nužudymu, akistata, surengta Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate, neturėjo įtakos išankstiniam prokuroro apsisprendimui kreiptis į teismą dėl mažylio motinos suėmimo pratęsimo. Konkrečiau akistatos rezultatų pareigūnai nekomentuoja, teigdami, kad nenori, kad tai būtų traktuojama kaip spaudimas teismui.  

Nenorėdami būti apkaltinti nekorektiškumu teismo, kurio vėl bus prašoma pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą, atžvilgiu, pareigūnai tepasakė, kad nė vienas iš įtariamųjų neatsisakė akistatos metu duoti parodymų. Ir jie buvo nuoseklūs. Ar teisingi – jau kitas klausimas. 

Pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams bus prašoma antradienį po pietų. Kaip ir praėjusį kartą prašant pratęsti jos suėmimą, pati M.Kaziukaitytė į Kauno apylinkės teismą nebus atvežta. Po teismo sprendimo žadamas trumpas komentaras.

Lig šiol Kauno apylinkės teismas pilnai nepatenkino nė vieno prokuroro prašymo dėl M.Kaziukaitytės suėmimo termino, nors šiuos prašymus nagrinėjo skirtingi teisėjai. Pirmą kartą vietoj prašyto mėnesio leista laikyti M.Kaziukaitytę už grotų tik savaitę. O prašant pratęsti jos suėmimą jau trims mėnesiams, leista tik mėnesiui. Pastarąjį kartą tokį sprendimą priėmusi teisėja konstatavo, kad nepateikti jokie objektyvūs įrodymai, kad šioje byloje planuojami atlikti veiksmai galėtų užtrukti ilgą laiką.    

Anot teisėsaugininkų, ketvirtadienio akistatos prireikė bandant nustatyti, ar 23-ejų M.Kaziukaitytė taip pat prisidėjo traumuojant savo sūnaus galvą. Kaip jau rašyta, mažasis Matas mirė išsiliejus kraujui po kietuoju galvos smegenų dangalu.

Ne kartą teistas 27-erių G.Kontenis iš pradžių buvo linkęs savo kaltę neigti, po to prisipažino smurtavęs prieš sugyventinės vaiką, bet ėmė tikinti, kad kelis smūgius per galvą berniukui sudavė ir jo motina. Pastaroji tai neigė. Esą ji sūnų tik papurčiusi, suėmusi už peties.

Ekspertai, apžiūrėję berniuko kūnelį, konstatavo, kad jam suduota ne mažiau 135 smūgių kietais, bukais daiktais.

G.Kontenis yra prisipažinęs, kad mušė keturmetį rankomis, diržu bei telefono pakrovėju. O nuo vieno smūgio vonios patalpoje mažylis atbulas trenkėsi galva į radiatorių. Netrukus jo būklė pradėjo akyse blogėti. Tačiau greitoji pagalba žiauriai sumuštam vaikui buvo iškviesta tik prieš vidurnaktį. Atvykę medikai rado mažylį nebekvėpuojantį, bet dar sugebėjo jį atgaivinti. Vis dėlto po pusantros paros jis mirė Kauno klinikų reanimacijoje.

Anot dvikovą dėl jo gyvybės pralaimėjusių medikų, mažylį dar buvo galima išgelbėti, bet pagalba suteikta per vėlai.

Sugyventiniai, kurių šlapime ekspertai aptiko metamfetamino pėdsakų, yra prisipažinę, kad jų įsiūtį sukėlė tai, jog keturmetis Matas skaičius iki devynių mokėjo, o sudėtingesnių dar nepajėgė tinkamai ištarti. Neatmetama, kad jie buvo apsvaigę nuo narkotikų ir per mažyliui surengtą egzekuciją, prasidėjusią ryte ir trukusią apie pusdienį. Įtariamieji buvo linkę teisintis tik rūkę „žolę“. Per kratą narkotikų jų bute nerasta, tačiau G.Kontenis prieš trejus metus buvo teistas už disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Šiomis dienomis M.Kaziukaitytei bei G.Konteniui buvo skirta ir specialisto, kurio prašyta įvertinti jų psichinės sveikatos būklę, konsultacija. Po pokalbio su įtariamaisiais specialistas konstatavo, kad nei M.Kaziukaitytei, nei G.Konteniui skirti psichiatrinės ekspertizės nereikia.

Vakarykštė įtariamųjų akistata užtruko apie kelias valandas. Po to dar papildomai apklausta M.Kaziukaitytė, kuriai teisėsaugininkai turėjo lig šiol neužduotų klausimų.

GALERIJA

  • G. Kontenis <span style=color:red;>(viduryje)</span>
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vida

budeliai -vaikazudziai nudobti juos!! kaip atmatas ar patupdyti su "henyte" visam likusiam gyvenimui vargsas kudikis jeigu nesusaudyti tai butina abu meiluzius STERILIZUOTI ir KASTRUOTI gyvulius prakeiktus

...

O jiems sąlygos kitą vaiką pasidaryt ar buvo suteiktos? - juk pas mus nusikaltėliai mylimi.

Anonimas

Siaubas kažkoks kokios čia dar ekspertizes reikia, narkotiku pririje nužudė maža nekalta žmogeliuka. Kokias kančias ir kruvinus kelius praėjo mažasis angeliukas kol pasidavė. Tik greiciau į kaliuze abu iki gyvos galvos ir tegul ten mokinasi skaičiuoti išmoks visokiom kalbom.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS