Žaliakalnio detektyvas pavertė policininkus socialiniais darbuotojais | KaunoDiena.lt

ŽALIAKALNIO DETEKTYVAS PAVERTĖ POLICININKUS SOCIALINIAIS DARBUOTOJAIS

  • 1

Kauno ugniagesiai gelbėtojai antradienio vakare sulaukė nieko gero nežadančio policijos prašymo padėti iškelti į šulinį Žaliakalnyje įšokusį neblaivų asmenį. Veiksmas vyko vieno Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bendrabučio pašonėje.

Pirminiais duomenimis, šią sumaištį greičiausiai sukėlė benamis. Tik neaišku, ar dėl to, kad gynė savo nelegalų būstą, ar dėl kažkokių kitų tik jam vienam žinomų priežasčių.

Kauno ugniagesių gelbėtojai jau minėtą pranešimą iš policijos užregistravo 19.24 val. Pranešant apie reikalinga pagalbą V. Kudirkos gatvėje, teigta, kad minėtas šulinys yra pievoje. Šalia guli ir jo atidarytas dangtis. Tiesa, iš pradžių dar teigta, kad neblaivus asmuo tik grasina į šį šulinį įšokti, tačiau viskas baigėsi informacija, jog jau įšoko. O šulinys – gilus.

Ugniagesiams gelbėtojams išsirengus į pagalbą policijai, po penkių minučių šios atstovai jau ją atšaukė – esą žmogus iš šulinio iškeltas.

Kauno policijos atstovė, pasakodama, kas gi vyko antradienio vakare minėtoje Žaliakalnio vietoje, jau suteikė apie tai išsamesnės informacijos. Ji teigė, kad apie tai, jog į atidarytą šulinį grasina įšokti vyras, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 19.14 val.

Atvykus į įvykio vietą, apie tai pranešusi moteris pasakojo, kad eidama pro šalį, pastebėjo prie atidaryto šulinio – pievoje, prie pat gatvės, sėdintį vyrą, kuris, jai priėjus arčiau, pradėjo į jį lipti. Moteris dar bandė jį atkalbėti, bet keistuolis jos neklausė.

Atvykę pareigūnai jį rado gulintį šulinio viduje. Ir taip pat puolė įkalbinėti iš ten išlipti. Pareigūnams sekėsi geriau, negu juos kvietusiai moteriai – keistuolis po kurio laiko išlipo pats.

Į šio įvykio vietą Bendrasis pagalbos centras buvo pasiuntęs ir greitosios medikus. Šie, žinoma, keistuolį apžiūrėjo ir konstatavo, kad jokios jų pagalbos šiam nereikia.

Tada socialiniais darbuotojais tapo policijos pareigūnai, nuvežę, artėjant žadamai šaltai nakčiai, šį 63-ejų metų vyrą į saugios nakvynės namus. Anot policijos atstovės, jis nieko apie savo poelgio aplinkybes ar motyvus nepasakojo. Nenustatyta ir, kad šis, pirminiais duomenimis, benamis būtų neblaivus.

„Kadangi nieko nusikalstamo jis nepadarė, mūsų pareiga buvo tik jam padėti,“ – akcentavo policijos atstovė.

Belieka patiems daryti išvadą, kad šis benamis galėjo minėtame šulinyje gyventi arba bent šildytis nuo žiemos šalčių. Ir galbūt tokiais savo veiksmais bandė atkreipti žmonių dėmesį į jo problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Po perkūnais

Tai va kokia ta gerovės valstybė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS