Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas | KaunoDiena.lt

DIRBTI BE NUOSTOLIŲ PADEDA KVALIFIKACIJA IR ATSAKINGUMAS

 UAB "Autokausta" – šiuo metu viena iš didžiausių statybinių-gamybinių bendrovių Lietuvoje, kuri yra pajėgi įgyvendinti visus statybos darbus net ir sudėtingiausiuose objektuose savo jėgomis ir savo technika, taip dirbdama jau daugelį metų. Ne tik Lietuvoje užsirekomendavusi kaip imli naujovėms, greitai ir kokybiškai įvairiausius statybos darbus atliekanti bendrovė, UAB "Autokausta" yra gavusi ne vieną partnerių pasiūlymą vykdyti statybos darbus užsienyje.

Sparčiai augo ir modernėjo

"Autokausta" atlaikė jau ne vieną krizę. Net ir sunkmečiu dirbo kryptingai ir planingai. "Mūsų sėkmės garantas – savi žmonės, sava technika, lankstumas, sugebėjimas dirbti net ir sudėtingiausiomis sąlygomis sudėtingiausiuose objektuose, prisitaikyti prie realios ekonominės situacijos", – teigia UAB "Autokausta" direktorius Juozas Kriaučiūnas. Pasak bendrovės direktoriaus, didžiausias įmonės turtas – kvalifikuoti ilgamečiai bendrovės darbuotojai, kurie suvokia, ką daro, daro tai savo jėgomis ir atsako už savo darbo kokybę.

Bendrovė, įsikūrusi Kaune, Marvelės g. 199B, savo veiklą pradėjo 1997 m., kai AB "Kausta" savo statybinėje bazėje įkūrė antrinę įmonę – UAB "Autokausta". Bendrovė įsigijo betono gamyklą Kaune, kurioje pradėjo gaminti prekinio betono mišinius, vykdyti statybos rangos darbus. Be to, sparčiai augant statybų rinkai, siekiant patenkinti statytojų poreikius, UAB "Autokausta" savo gamybinėje bazėje sertifikavo gamybinį procesą, pradėjo stambiagabaričių metalo konstrukcijų gamybą .

"Autokausta" iki šiol sėkmingai ir stabiliai dirba statybų, betono skiedinių ir statybinių medžiagų gamybos bei statybinės technikos nuomos paslaugų rinkose. Investuoja į naujas technologijas, naują techniką ir įsisavina naujas, perspektyvias veiklos kryptis.

Šiuo metu pagrindinės UAB "Autokausta" veiklos kryptys: statybos rangos darbai, kelių tiesimas ir statyba, betono ir metalo konstrukcijų gamyba, statybinės technikos nuoma.

Statybos darbai – išskirtiniai

Bendrovei "Autokausta" yra suteikta teisė atlikti ypatingų statinių statybos darbus pagal LR Aplinkos ministerijos išduotą įmonės atestatą (Nr. 3532), įgalinantį atlikti gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų, susisiekimo komunikacijų, inžinerinių tinklų, sporto paskirties inžinerinių statinių ir kitos paskirties statinių statybą.

Pastaraisiais metais UAB "Autokausta" vykdė statybos darbus ne viename išskirtiniame objekte. Tokie darbai pareikalavo ypatingų žinių, puikaus sudėtingų technologinių statybos procesų suvokimo ir nemenkos patirties statybų srityje. Tarp tokių objektų – Kauno geležinkelio tunelis, Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelė Nemuno saloje ir kt.

Kauno geležinkelio tunelis – vienintelis toks objektas Lietuvoje. UAB "Autokausta" savo gamybinėje bazėje pagamino sudėtingos formos skliautinius armatūrinius karkasus, kuriuos panaudojo įrengiant gelžbetonines monolitines tunelio konstrukcijas. Bendrovei teko rekonstruoti ir tunelio drenažo sistemą. Bendrovė itin sudėtingomis sąlygomis išmontavo senus drenažo įrenginius, o vietoj jų pagal vokišką technologiją įrengė naują sistemą, kurios didžiausias išskirtinumas – ilgaamžiškumas. Šiuos darbus ypač sunkino tai, kad teko dirbti dideliame gylyje ir ankštoje erdvėje, be to, darbus reikėjo atlikti per gana trumpą laiką.

Prie Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje pastatytoje dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelėje "Autokausta" atliko monolitinio gelžbetonio konstrukcijų įrengimo darbus – įrengė pamatus, kolonas, perdangas, rėmų sijas. Specialistai siekė kuo mažesnės apimties konstrukciją padaryti kuo atsparesnę. Tad šiame objekte buvo panaudota Lietuvoje gan retai statybose naudojama įtempta armatūra.

2009–2014 m. "Autokausta" statė Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčią Kaune, atliko aikštės tarp Šiluvos bazilikos ir Švč.Mergelės Marijos apsireiškimo koplyčios įrengimo darbus, statė "Gariūnų" prekybos kompleksą, prekybos centrą "Maxima"  Ringauduose, ūkininko Antano Matijošaičio žemės ūkio kompleksą su naftos baze Šakių rajone, atliko Paminklinės prisikėlimo bažnyčios aplinkos tvarkymą, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos punkto statyba, kempingo statyba, Kaune, Kęstučio g. Dalies ( ties Kęstučio g. 4A) rekonstrukcija, troleibusų kontaktinio tinklo statyba Parodos ir K. Petrausko gatvėse Kauno mieste, gamybos ir pramonės paskirties pastato nauja statyba „Pienas LT“, Geležinkelio linijos Kaišiadorys - Kybartai geležinkelio ruože Jiesia-Kaunas rekonstrukcija ir daugelį kitų stambių objektų.

Tik statybomis neapsiriboja

"Autokausta" savo jėgomis ir turima statybine technika bei mechanizmais atlieka tokius statybos darbus kaip pramoninių šlifuotų betono grindų, perdangų, gręžtinių, juostinių pamatų įrengimas, gelžbetoninių ir metalinių konstrukcijų montavimas, statinių griovimas, požeminių komunikacijų ir elektros tinklų iki 10 kV įrengimas, kelių tiesimas ir tiltų statyba bei kitus darbus. Visiems šiems darbams atlikti bendrovė turi Statybos produkcijos sertifikavimo centro išduotus atestatus ir išugdžiusi savo ilgamečius patyrusius specialistus.

Vien statybos darbais bendrovė neapsiriboja. UAB "Autokausta" gaminami betono mišiniai, kurių sudėtys yra paruoštos Kauno technologijos universiteto (KTU) statybinių medžiagų katedroje, atitinka jiems keliamus atitikties LST EN 206-1:2000 reikalavimus. Tai užtikrina Statybos produkcijos sertifikavimo centro išduotas atitikties sertifikatas (Nr. SPSC-4588A). Nuolat gaminamos produkcijos kokybei išlaikyti KTU statybinių medžiagų ir konstrukcijų mokslo laboratorijoje periodiškai atliekami betono mišinių tyrimai, nustatant jų klasę, stiprį gniuždant, atsparumą šalčiui ir vandens pralaidumą.

Betono mišiniams gaminti yra įrengti trys nepriklausomi autonominiai modernizuoti betono mazgai ir du nepriklausomi elektros įvadai, kurie garantuoja nepertraukiamą elektros srovės tiekimą, dėl ko "Autokausta" gali užtikrinti nepertraukiamą betono mišinių gamybą ir tiekimą bet kokiomis sąlygomis.

UAB „Autokausta“ 2012 metais skyrė daug lėšų asfaltbetonio ir bitumo emulsijos gamybos įrangai pirkti bei modernizuoti ir jau 2012 m. rugsėjo mėnesį pradėjo veikti moderniausia ir didžiausia Lietuvoje asfaltbetonio ir bitumo emulsijos gamykla. Jos našumas - 200 tonų asfaltbetonio per valandą. Gaminamas asfaltbetonis yra sertifikuotas ir atitinka visus kokybei keliamus reikalavimus, kurie yra griežtai kontroliuojami laboratorijos.

Bendrovės metalo gamykla gamina įvairias stambiagabarites metalo konstrukcijas,  armatūrinius tinklus, atlieka lakštinio metalo karpymo, valcavimo ir virinimo bei kitus darbus.

"Autokausta" turi didelį transporto priemonių ir statybinės technikos parką. Bendrovėje gaminamas betonas užsakovams gali būti pristatomas automobilinėmis betono maišyklėmis arba savivarčiais. Betonui išpilti naudojami betono automobiliniai betono siurbliai, kurie pagerina darbų operatyvumą. Turimą statybinę techniką bendrovė naudoja ne tik savo statybos darbams atlikti, bet ir nuomoja. Bendrovėje galima išsinuomoti visą statybos darbams atlikti reikalinga techniką: automobilinius kranus, autobokšelius, buldozerius, ekskavatorius ir kita.

Vadovaujasi tarptautiniais standartais

2009 m. "Autokaustoje" įdiegtas ISO 9001 kokybės standartas. ISO (International Standard Organization) – tai tarptautinės standartų organizacijos kokybės vadybos sistemų standartai.

ISO 9001 standartas labiausiai paplitęs Vakarų Europoje, JAV. Šiandien Lietuvoje yra per 300 įmonių, galinčių džiaugtis, kad dirba pagal tarptautinius ISO 9001 standartų reikalavimus. Tai stipriausios įmonės savo veiklos srityse.

Įdiegus kokybės sistemą, "Autokausta" pagerino vidinę įmonės tvarką, įgyvendino efektyvesnį valdymą. Dabar bendrovės darbuotojai aiškiau supranta įmonės tikslus, procesus, o jų pareigybės yra griežtai apibrėžtos. Svarbiausia, kad klientai gali labiau pasitikėti bendrovės produktais ir darbo kokybe.

Europos verslo praktikoje įmonės, įdiegusios ISO 9001 standartą, traktuojamos kaip solidūs ir patikimi partneriai, kurie nesiekia vien tik trumpalaikio pelno, o orientuojasi į ilgalaikius planus ir kokybę, tarp kurių yra ir UAB "Autokausta".

Bendrovėje įdiegta ISO 14000 standartų serija apima įvairius aplinkos apsaugos vadybos aspektus. Aplinkos apsaugos vadybos standartuose pateikiami efektyvūs ir su kitais vadybos reikalavimais susiję aplinkos apsaugos vadybos sistemos elementai. Jų paskirtis – padėti "Autokaustai" siekti aplinkos apsaugos ekonominių tikslų. Pagrindinis šio standarto tikslas – skatinti bendrovės aplinkos apsaugą ir taršos prevenciją, atsižvelgiant į socialinius ir ekonominius poreikius. Sistema garantuoja  suinteresuotoms šalims, kad aplinkos apsaugos politika bus įgyvendinta, o tikslai  pasiekti.

2009 m. bendrovėje įdiegtas OHSAS 18001 standartas. OHSAS – darbuotojų saugos ir sveikatos įvertinimo standartų serija BS-OHSAS 18001:2007 standarto reikalavimais siekiama valdyti ir visiškai pašalinti su darbuotojų saugos ir sveikatos rizika susijusius veiksnius. Vadovaujantis standartu, bendrovėje sukuriamos prielaidos  darbuotojų saugai ir sveikatos būklei bei darbo sąlygoms nuolat gerinti, skatinamas darbuotojų sąmoningumas ir motyvacija, gerinama bendrovės reputacija, didėja jos konkurencingumas darbo rinkoje, auga pelningumas.

Užsakovai vertina spartą ir kokybę

"Autokausta", dirbdama gyvenamųjų individualių ir daugiabučių namų statybose, suprastėjusią padėtį šalyje pajuto labai greitai, todėl sparčiai persiorientavo į infrastruktūros statybos darbus, be to, šiuo metu bendrovė intensyviai dirba su ūkininkais, kurie racionaliai skirsto savo lėšas ir vis daugiau investuoja į žemės ūkio kompleksų statybą ir ūkio plėtrą.

2011-2014 metais bendrovė vykdė milijoninių apimčių statybos darbus Padovinio žemės ūkio bendrovėje, Marijampolės savivaldybės teritorijoje, Šakių rajono Voniškių žemės ūkio bendrovėje, kur statė pienininkystės kompleksus."Apie "Autokaustą" jau seniai turiu gerą nuomonę, kaip ir kitos bendrovės, kurios naudojosi jos paslaugomis. Be to, rengdamasis naujoms statyboms ir jų vykdytojų konkursui, tvirtai nusprendžiau nesivadovauti įprastu atrankos kriterijumi – statybos darbų pigumu, nes ilgainiui tos vadinamosios pigios statybos tampa labai brangios visomis prasmėmis. Tad vėl  136 vietų karvidės su veršiavimosi ir veršelių laikymo patalpomis įrengimo darbams statinių vykdytoju pasirinkau bendrovę "Autokausta", – tvirtino Šakių rajono Voniškių žemės ūkio bendrovės pirmininkas Henrikas Braškys, vesdamas į būsimą gyvulininkystės kompleksą.

"Pasirinkau UAB "Autokaustą" statyti šiuos ir kitus objektus mūsų žemės ūkio bendrovėje todėl, kad šios įmonės žmonės prieš tai labai kokybiškai įrengė 317 vietų užtrūkusių karvių ir prieauglio tvartą – dirbo be jokių subrangovų labai sparčiai ir kokybiškai. Neprisimenu, kad darbai būtų sustoję dėl kokių nors priežasčių – tai ypač  vertinu ir branginu", – tvirtino H.Braškys.

Panašūs atsiliepimai apie "Autokaustą" skambėjo ir stambioje Padovinio žemės ūkio bendrovėje, įsikūrusioje netoli Marijampolės. Čia 2011-2014 metais "Autokausta" statė pienininkystės kompleksą. Šių grandiozinių statybų konkursą bendrovė laimėjo todėl, kad, kaip ir Voniškių ŽŪB vadovai, paskelbtame konkurse vertino ne pigiausią, o ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą.

Kaip sakė Padovinio ŽŪB pienininkystės komplekso statybai vadovavęs bendrovės "Autokausta" darbų vadovas Andrejus Aleksandrovas, buvo pastatyta  pieno blokas, pastatyti 4 skysto mėšlo rezervuarai (po 5444 kub. m talpos kiekvienas), įrengti 2 karvidės.

 

GALERIJA

  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
  • Dirbti be nuostolių padeda kvalifikacija ir atsakingumas
Bendrovės nuotr.
Gairės: Autokausta inf.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

babcė >juodas

manau,kad dėl bažnyčios kalti architektai,o ne darbus vykdančioji įmonė.

Kaunas2016

Kur autokausta -ten nesibaigiantys darbai !!!!! Israusia isdrasko ir gerekites !!1

juodas

Atsiprašau, bet bažnyčia Eigulių rajone jūsų statyta panaši į daržinę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS