Kaip matuojamas dviračio rėmo dydis? | KaunoDiena.lt

KAIP MATUOJAMAS DVIRAČIO RĖMO DYDIS?

  • 0

Dviratis – tai ekologiška transporto priemonė, kurią renkasi vis daugiau ir daugiau žmonių. Juo galima itin patogiai ir greitai pasiekti norimą kelionės tašką, nesugaištant daug laiko automobilių spūstyse. Be viso to, dviratis nereikalauja jokių papildomų išlaidų, tad yra idealus pasirinkimas ir tuo atveju, jei norisi daugiau sutaupyti. Susidomėjote ir norėtumėte įsigyti šią transporto priemonę? Tokiu atveju reikėtų turėti omenyje, jog svarbu ne tik tai, koks yra jos dizainas. Kad dviratis būtų patogus ir atitiktų jūsų turimus poreikius, būtina pasirinkti tinkamą jo dydį. Kaip tik šiame straipsnyje aptarsime, kaip teisingai tai padaryti ir į ką reikėtų dar atkreipti dėmesį, ieškant geriausio dviračio sau.

Kuo svarbus dviračio rėmas?

Labai svarbu suprasti, jog rėmas yra esminis dviračio elementas, kuris atlieka tikrai ne vieną funkciją. Visų pirmiausia, tai – pagrindinė konstrukcija, laikanti visas kitas dviračio dalis: ratus, sėdynę, vairą bei pedalus. Rėmas turėtų būti pakankamai tvirtas, kad atlaikytų ne tik pačio dviratininko ar vežamo krovinio svorį, bet ir vibraciją ar smūgius, kurie tenka važiavimo metu. Taip pat nuo rėmo geometrijos priklauso, kaip dviratis reaguoja į dviratininko vairavimą, kaip jis valdosi. Trumpai tariant, ji daro įtaką dviračio manevringumui. Pavyzdžiui, kalnų dviračių ratų bazė yra pakankamai ilga, todėl jis yra laikomas gana stabiliu, pritaikytu važiuoti kalnuotomis vietovėmis ir bekele. Tuo tarpu, plentinių dviračių bazė yra kur kas trumpesnė, kas lemia, jog važiuojant jais galima įsukti net ir į itin aštrų posūkį, valdymas yra kur kas jautresnis. Negana to, nuo rėmo geometrijos priklauso ir dviratininko laikysena bei komfortas. Tarkime, ant miesto dviračio dviratininkas sėdi tiesiai, jo nugara yra tiesi, na o sėdėsena ant plentinio dviračio yra sportinė, t. y. kūnas pasviręs į priekį, dėl ko tenka didesnė apkrova rankoms.

Kaip pasirinkti tinkamą dviračio rėmo dydį?

Dviračio dydis priklauso nuo rėmo aukščio – atstumo tarp vertikalaus vamzdžio, į kurį įstatomas balnelis, bei pedalų ir priekinių žvaigždžių. Įprastai jis yra matuojamas coliais arba standartiniais dydžiais – S, M, L ar XL. Kadangi dydžių pasirinkimas - nemažas, gali būti kiek sudėtinga nuspręsti, kuris iš jų geriausiai tiktų būtent jums. Norint, jog rinkimosi procesas būtų bent kiek lengvesnis, siūlome atkreipti dėmesį į keletą esminių aspektų, ieškant sau tinkamiausio dviračio:

Ūgis yra vienas svarbiausių kriterijų, sprendžiant, kokio dydžio dviratis žmogui yra tinkamiausias. Dėl to būtina tiksliai žinoti savo ūgį – net kelių centimetrų skirtumas gali lemti labai daug!

Taip pat, renkantis dviratį, reikalingas dar vienas matmuo - kojos ilgis. Laimei, tai nustatyti – gana paprasta. Atsistokite basomis taip, jog pėdos būtų viena nuo kitos nutolusios 15-20 cm atstumu. Tuomet statmenai, nuo kirkšnies iki žemės, išmatuokite, koks yra jūsų kojos ilgis. 

Dviračio tipas. Skirtingų tipų dviračiai turi skirtingą geometriją, kas daro įtaką ir pačiam rėmo dydžiui. Dėl to, reikia suprasti, jog L dydžio galingi elektriniai dviračiai tikrai nebus tokių pačių išmatavimų kaip L dydžio plento dviračiai. Dėl šios priežasties tiksliai nuspręskite, kokio tipo ši transporto priemonė jums yra reikalinga.

Dauguma gamintojų pateikia dydžių lenteles, pagal kurias, žinant žmogaus ūgį ir kojos ilgį, galima lengvai nustatyti, koks dviratis būtų tinkamiausias būtent jam. Jos yra puiki pagalbinė priemonė, perkant internetu, kai nėra galimybės dviračio išmėginti vietoje.

Kiti svarbūs parametrai, renkantis dviračio rėmą

Žinoma, dviračio rėmo dydis nėra vienintelis parametras, į kurį reikia atsižvelgti, ieškant sau tinkamiausio dviračio. Be jo, reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, iš kokios medžiagos yra pagamintas rėmas. Būtent ji lemia dviračio svorį, patvarumą ir važiavimo kokybę. Tarkime, aliuminiai dviračiai savo kaina yra prieinami bene kiekvienam bei yra gana lengvi, tad puikiai tiks pradedantiesiems. Tuo tarpu, plieniniai dviračiai yra kur kas sunkesni, tačiau labai tvirti, patvarūs. Dažnai plienas yra naudojamas kalnų dviračiams gaminti, kadangi jis atlaiko ilgas keliones nelygiu paviršiumi.

Tikimės, jog šiame straipsnyje sužinojote naujos, naudingos informacijos, kuri padės lengviau išsirinkti, koks dviratis jums bus tinkamiausias. Jei norėtumėte susipažinti su visu jų siūlomu asortimentu, užsukite čia - https://pigu.lt/lt/dviraciai, kur visi dviračiai yra parduodami itin geru kainos ir kokybės santykiu!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)