Pirmasis nepriklausomos Lietuvos tautos referendumas | KaunoDiena.lt

PIRMASIS NEPRIKLAUSOMOS LIETUVOS TAUTOS REFERENDUMAS

Kai pagaliau Tautos balsas buvo išgirstas ir seimas paskelbė referendumo datą, iškyla paskutinis klausimas. Ar žmonės informuoti?

 Referendumas sulaukė daugybę pasipriešinimo tiek iš žiniasklaidos, tiek iš politikos atstovų šmeižtais, melais ir visokia kitokia neigiama informacija, kad tik jis neįvyktų. Nepaisant to, šviesūs lietuviai, kuriem brangus šis kraštas ir kurie nepamiršo savo kaip piliečio pareigos kištis ir taisyti valstybės valdymą, nepasidavė. Bemiegės naktys renkant parašus, kad atitiktų konstitucijos kažkada numatytą skaičių 300 000, bemiegės naktys drąsių patriotų saugant vilties ugnį įžiebtą po kovo 11 eitynių Vilniuje prašant seimo paskelbti referendumo datą. Visas tas pasiaukojimas davė vaisių... Ir štai, birželio 29 diena tampa istorine. Pirmasis nepriklausomos Lietuvos tautos balsu surengtas referendumas. Per 22 metus ne syki bandyta įgyvendinti referendumo įdėją tačiau nesėkmingai. Ir dabar kai tai pavyko, referendumas nesulaukia jokio dėmesio. Istorinis šalies įvykis, o apie tai žino tik labai menka dalis tautiečių. Kyla klausimų: ir kodėl taip yra? Turbūt per nelemtingą praeito šimtmečio istoriją mes atitolome vieni nuo kitų ir pamiršome tai, kas brangu. O suvienija mus tik juntama grėsmė, ar tai būtų kėsinimasis į suverenitetą ar tankų vikšrų girgždesys su automatų šūviais. Tačiau ateina metas kai turi pakelti akis, apsidairyti ir savęs paklausti: ar tai yra gyvenimas kurį mus bočiai taip aršiai gynė ir ar dėl to mus broliai miškuose guldė galvas. Geresnės progos tapti pokyčių dalimi turbūt gali ilgai ir nebebūti. Ateitį kuriame mes, žmonės turi galią ir valdžia turi vykdyti jų valią. Ką daugelis jau spėjo pamiršti.

2014 m. birželio 29 d. vyks pirmasis Tautos iniciatyva surengtas referendumas. Jame siekiama:
– Sumažinti referendumui surengti reikiamą parašų skaičių iki 100000.
– Referendumu priimtus sprendimus keisti tik referendumu.
– Atstatyti Lietuvos piliečių nuosavybės teisę žemei, miškams ir vidaus vandenims.
– Gamtos išteklius pramoniniu būdu naudoti tik po privalomo referendumo.

Ar šie klausimai svarbūs jūsų ir jūsų vaikų ateičiai, spręsti  jums. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dviratininkų žiniai

Pirmadienį, birželio 23 d., 9 val. ryto, nuo REGITROS, RAUDONDVARIO pl., Kaune, organizuojamas dviračių žygis maršrutu KAUNAS--PALANGA informacijai apie artėjantį Referendumą paskleisti. Išsamesnė informacija telefonu 867304771. Kviesti Algirdą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS