Anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui – paroda | KaunoDiena.lt

ANAPILIN IŠĖJUSIŲ KLAIPĖDOS DAILININKŲ ATMINIMUI – PARODA

  • 1

Lapkričio 15 d. 17.30 val. “Naujojoje Klaipėdos galerijoje” mados ir verslo centre „Herkaus galerijoje“, Herkaus Manto g. 22, atidaroma paroda „In memoriam“.

Parodą, skirtą anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui, Naujojoje Klaipėdos galerijoje rengia Edmundas Kolakauskas, garsus meno kolekcionierius, sukaupęs didžiulę ir, ko gero, vertingiausią  Lietuvos bei Klaipėdos dailininkų kūrinių kolekciją.

Pirmoji paroda “In memoriam” vyko 2008 m., prieš dešimtmetį. Per tą laiką amžinybė pasikvietė ne vieną talentingą menininką, tačiau jų darbai liko čia, su mumis ir šioje parodoje mes galėsime pamatyti juos, saugomus privačioje E. Kolakausko kolekcijoje.

Algimantas Jusionis, Rimvidas Jankauskas Kampas, Vydas Pinkevičius, Valdimaras Kalninis, Linas Julijonas Jankus, Arūnas Mėčius, Algirdas Taurinskas,  Angelas Gabrielaitis  – visa plejada talentingų Klaipėdos dailininkų, palikusių ryškų pėdsaką mūsų dailės istorijoje, savo kūrinių dėka trumpam sugrįš susitikti su mumis. Vyresnei kartai  tai bus senų bičiulių susitikimas, o jaunimui galbūt – pirmoji pažintis.

Kolekcionierius, LDS Klaipėdos skyriaus garbės narys E. Kolakauskas jau daugelį metų dosniai dalinasi sukauptos kolekcijos lobynais parodose.

„Tai gyva mūsų krašto dailės istorija, ir tik mūsų valioje ar ji nukeliaus į užmarštį ar mes ją prikelsime naujam gyvenimui, - sako jis. - Šioje parodoje bus eksponuojami tapybos ir grafikos  darbai. Paroda bus įdomi ir moksleiviui ir žinovui - vieni galės sekti dailės raidą, kiti - tiesiog prisiminti ir gyva akimi apžvelgti žinomų, mėgiamų dailininkų kūrybą“.

Lapkričio  mėnuo – susikaupimo, rimties ir atminties laikas. 

Visų šventųjų dieną artimųjų ilgesį žymėjome žvakių liepsna, anapilin išėjusius kūrėjus prisiminsime žvelgdami į Naujojoje Klaipėdos galerijoje eksponuojamus  jų nemirtingus darbus.

Paroda truks iki gruodžio 12 d.

Naujoji Klaipėdos galerija dirba I-V nuo 11 iki 18 val., VI - nuo 11 iki 16 val.

GALERIJA

  • Anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui – paroda
  • Anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui – paroda
  • Anapilin išėjusių Klaipėdos dailininkų atminimui – paroda
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

---

Sėkmės Violetai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS