Fantazijos žymiausių operų temomis | KaunoDiena.lt

FANTAZIJOS ŽYMIAUSIŲ OPERŲ TEMOMIS

  • 1

Klaipėdos koncertų salės scenoje kovo 16 d. 18 val. skambės įvairių kompozitorių sukurtos fantazijos žymiausių operų temomis.

Koncerte skambės atpažįstamos, žaižaruojančios ir ryškios Wolfgango Amadeuso Mozarto „Užburtosios fleitos“, Gioacchino Rossini „Otelo“, Charles Gounod „Fausto“ ir Georges Bizet „Karmen“ melodijos. Programą, pavadintą „Karmen, Otelas, Faustas ir užburtoji fleita atgyja“ atliks dvi jaunos klaipėdietės, buvusios Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos auklėtinės – smuikininkė Lina Marija Domarkaitė ir pianistė Aušra Vaitkutė.

L.M.Domarkaitė yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatė. Studijas ji baigė prestižiniuose Italijos, Austrijos ir Šveicarijos muzikos universitetuose. Meistriškumo įgūdžius atlikėja tobulino žymių smuikininkų meistriškumo klasėse. Kaip solistė ji koncertavo Austrijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Rusijoje ir Švedijoje, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose.

Būdama 6-erių smuikininkė debiutavo su Klaipėdos kameriniu orkestru. Taip pat griežė solo su Lietuvos valstybiniu, Mažosios Lietuvos, Kauno miesto, M.Oginskio festivalio simfoniniais orkestrais, su kameriniu orkestru „Russian Camerata“ ir kitais.

Studijų Šveicarijoje metu Lina Marija laimėjo konkursą į Gustavo Mahlerio jaunimo orkestrą, su šiuo kolektyvu koncertavo Europos koncertų salėse. Prieš porą metų Lina Marija tapo visame pasaulyje koncertuojančio kamerinio orkestro „Kremerata Baltica“, vadovaujamo maestro Gidono Kremerio, nare.

Pianistė A.Vaitkutė yra tarptautinių bei respublikinių konkursų laureatė. Studijas ji baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tobulinosi daugybėje meistriškumo kursų. Pianistė skambino su Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru, koncertavo tarptautiniuose festivaliuose „Kaunas 2004“, „Druskomanija“, „Impresijos“, įvairiuose kamerinės muzikos projektuose. Atlikėja taip pat bendradarbiauja su fortepijoniniu ansambliu bei urbanistinio šokio teatru „Low air“. Praėjusiais metais A.Vaitkutė pasirodė tarptautiniame šokio festivalyje „Naujasis Baltijos šokis 2015“.

Koncerte kompozitorių Pablo de Sarasatės, Heinricho Ernsto, Henryko Wieniawskio ir Franzo Waxmano sukurtos charakteringos ir ypač virtuoziškos fantazijos leis išgirsti muzikos garsais pasakojamas istorijas, visai kitaip interpretuojamas smuiko ir fortepijono dueto. Jausmingus, meilės ir išgyvenimų kupinus operų siužetus klausytojams primins ir koncertui teatrališkumo suteiks klaipėdietė aktorė Regina Šaltenytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

monika

kas straipsnio autore?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS