Atgis Klaipėdos muzikos apdovanojimai | KaunoDiena.lt

ATGIS KLAIPĖDOS MUZIKOS APDOVANOJIMAI

Klaipėdiečiai sieks įrodyti, kad uostamiestyje kuriantys muzikantai nė kiek nenusileidžia Kaunui ir Vilniui. Tiesa, ambicijos surengti savo miesto ar net viso regiono muzikos apdovanojimus vieniems atrodo realios, o kitiems sukėlė abejonių.


 

Klaipėdiečiai sieks įrodyti, kad uostamiestyje kuriantys muzikantai nė kiek nenusileidžia Kaunui ir Vilniui. Tiesa, ambicijos surengti savo miesto ar net viso regiono muzikos apdovanojimus vieniems atrodo realios, o kitiems sukėlė abejonių.

Įpūsti naujų vėjų į Klaipėdos muzikinį gyvenimą nutarė studijos "Grock" vadovas Linas Švirinas. Jis kviečia miestiečius kartu kurti kitąmet vyksiančio renginio koncepciją ir siūlyti kandidatus apdovanojimams. Iniciatyvaus klaipėdiečio žodžiais, uostamiestis turi ne tik muzikuoti, bet motyvuoti, pagerbdamas labiausiai nusipelniusiuosius.

"Tam, kad galėtume nuimti derlių, reikia sėklų. Pirminė renginio idėja paprasta – paskatinti, pabendrauti, apdovanoti, padėkoti. Prisidėti kviečiami absoliučiai visi. Šiemet fiksuosime visus muzikinius įvykius, pasižymėjusius atlikėjus, kad kitąmet galėtume juos įvertinti. Tiesa, ne tik džiaugsimės atliktais darbais, bet ir stimuliuosime tą muzikinį gyvenimą", – atskleidė pašnekovas.

Anot L.Švirino, renginys neapsiribos tik Klaipėda, galbūt apims net visą regioną ir čia kuriančius atlikėjus.

Teikti savo pasiūlymus apdovanojimams gali visi pageidaujantieji. Šiuo metu svarstoma apie metų dainos, vokalisto, grupės, įvykio, koncerto ir kitas nominacijas.

Kai kurie suabejojo, ar apskritai Klaipėdoje yra ką apdovanoti ir ar nevirs šis renginys kito tokio panašaus projekto plagiatu. Anot L.Švirino, siekiama ne kopijuoti, o priešingai – paskatinti uostamiesčio muzikus. Esą vieniems tai būtų gera motyvacija, kitiems – galimybė būti išgirstiems, o atsiradus renginiui, atsiras ir pretendentų.

Idėja jau sulaukė nemenko aplinkinių susidomėjimo ir diskusijų. Abejingi neliko ir miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis, kiti įžymūs žmonės.

V.Grubliausko žodžiais, tai būtų gera motyvacija muzikantams, tačiau svarbiausia – iniciatyvos tikrumas ir originalumas. Esą būtina išsikelti konkrečius tikslus ir į renginį įnešti kuo daugiau klaipėdietiškos dvasios, tuomet jis taps patrauklus ir originalus.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai užsimojo turėti savo originalų renginį –  Klaipėdos muzikos apdovanojimus.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Tikrai reikia, nes Klaipeda yra ir muzikos uostas! Pvz. patys rimciausi klasikines muzikos koncertai vyksta Sostineje ir Klaipedoje; tas pats apie dzaza, o populiarioji muzika negali gyvuoti be pajurio....

kaimynai

geri žmonės...graži darni šeima:)sėkmės!!!

N.Puteikienė

Puiki idėja!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS