Baroti galerijoje bus atidaryta džiazuojanti A. Gražio tapybos paroda | KaunoDiena.lt

BAROTI GALERIJOJE BUS ATIDARYTA DŽIAZUOJANTI A. GRAŽIO TAPYBOS PARODA

  • 0

Birželio 6 d., trečiadienį, 18 val.  Baroti galerijoje Klaipėdoje (Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2) bus atidaryta paroda, skirta 24-ajam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui.  Parodoje „Jazz vizualieji menai“  bus eksponuojami  Audriaus Gražio  tapybos darbai.

A. Gražys – tapytojas, instaliacijų ir scenografijų autorius, parodų, meno projektų dalyvis ir kuratorius. A. Gražio kūrybai būdingas daugiasluoksniškumas, tam tikra poetika ir minties nepastovumas. Menininkas teigė: „Kurdamas neteikiu daug reikšmės madingoms meno tendencijoms. Mano paveikslai, sukurti pastarųjų dviejų metų laikotarpiu, galėtų  būti nutapyti ir prieš dešimtį metų. Man svetima bjaurumo estetika, siekiu, kad mano paveikslai atspindėtų harmoniją, intelektą ir prasmės gylį.“

A. Gražys yra įvairių apdovanojimų laureatas. Portugalijos prezidentas Jorge Sampaio pagerbė šį Lietuvos menininką Portugalijos Karininko kryžiumi. Dailininkas pelnė X tarptautinės tapybos trienalės, 7-ojo tarptautinio tapybos simpoziumo prizas, Vilniaus tarptautinio plenero prizus, 2016-aisias apdovanotas Lietuvos dailininkų sąjungos auksiniu ženkliuku už meninės kūrybos įvairiapusiškumą ir refleksyvumą.

Naujausios A. Gražio tapybos parodos tema nėra atsitiktinė. Prisiekusio melomano ir tikrojo džiazo mėgėjo tapyba visuomet turėjo sąlytį su su šia muzika.  Didelė dalis jo kūrinių  atsirado skambant džiazui, todėl spalvų sinkopėmis, potėpių ritmika neretai jie panašūs į  perėjimą iš garso į šviesos bangas.

Tęsdamas ciklą „Tpliai“, autorius publiką veda savo kelionių prisiminimais, supintais iš pamatytų vaizdų ir garsų,  iš laiko perspektyvos jau tapusių interpretatyviais. Tai lyg kelionė laiku džiazo maniera.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS