Diplomai mena studentų tragedijas | KaunoDiena.lt

DIPLOMAI MENA STUDENTŲ TRAGEDIJAS

Netylant ginklų kanonadoms Ukrainoje, tarptautinė paroda „Neišduoti diplomai“ – skausmingas liudijimas per Rusijos invaziją žuvusiems ukrainiečių studentams atminti. Perspektyvūs absolventai taip ir neįgyvendino savo svajonių ir tikslų, nes žuvo už tėvynės laisvę.

I. Simonaitytės bibliotekoje atidaryta Klaipėdos universiteto studentės, savanorės Anastasijos Fediukos paroda „Neišduoti diplomai“ Ukrainos studentams atminti.

Ši nuotraukų paroda atveria langą į netolimą praeitį ir primena, ką teko išgyventi Ukrainos gyventojams.

Ekspozicijoje – dvidešimt jaunų žmonių istorijų, studentų, kurie ne tik studijavo, bet ir kovojo už laisvę ir savo tėvynę.

Sviedinys, pataikęs į namus, žūtis priešo pasaloje, mirtini sužeidimai žvalgyboje, egzekucija, palaidojimas po griuvėsiais – tai tik keletas istorijų, pasakojančių apie šių jaunuolių mirtis.

Jų diplomuose liko taip ir neįrašyti pažymiai, o patys diplomai neįteikti.

„Paskaitos metu man paskambino, atsiliepiu ir girdžiu, kaip ukrainietės studentės šeima su manimi atsisveikina ir linki sėkmės, kadangi jų šalyje prasidėjo invazija. Buvo girdėti šūviai, ašaros, baimė ir išgąstis. Daugiau su jais susisiekti nepavyko. Niekada gyvenime nepamiršiu šios akimirkos“, – parodos atidaryme, nubraukęs ašarą, jautriu prisiminimu pasidalijo dr. Arūnas Baublys.

Paroda „Neišduoti diplomai“ siekiama pagerbti Ukrainos studentų atminimą ir dalintis jų istorijomis su visu pasauliu.

Ekspozicija veiks iki birželio 30 dienos.

Gairės: diplomai, karas Ukrainoje, žuvę abiturientai, paroda, I. Simonaitytės biblioteka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS