Etnokultūros centre – advento vakaronė | KaunoDiena.lt

ETNOKULTŪROS CENTRE – ADVENTO VAKARONĖ

  • 0

Šįvakar 17 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks advento koncertas-vakaronė „Krašte marių, leliumoj“.

Folkloro ansamblis „Laukis“ (vad. L.Šarkaitė-Viluma) iš Vilniaus kvies prisiminti svarbiausių metų švenčių – Kūčių, Kalėdų papročius, prietarus, burtus, kartu dainuoti advento ir Kalėdų dainas bei žaisti žaidimus.

Didžioji dalis advento laikotarpio tradicinio folkloro mūsų dienas pasiekė iš Dzūkijos, kur ilgiausiai Lietuvoje gyvavo bendrų vakarojimų tradicija. Taigi klaipėdiečiai turės puikią progą ne tik pasisemti praktinių žinių, kaip spėti savo ateitį ar prognozuoti orus, bet ir pasiklausyti šiame krašte gana retai girdimos dzūkų tarmės, dzūkiškų melodijų vingrybių.

Folkloro ansamblis „Laukis“, susibūręs 2009 m., atlieka visų Lietuvos regionų folklorą. Vienas iš pagrindinių ansamblio veiklos barų – folklorinės ekspedicijos Lietuvoje, į kurias vykstama kiekvieną vasarą. Kasmet Vilniaus miesto folkloro ansamblių apžiūroje „Ulioj bitelė“ „laukiškiai“ pristato programą iš ciklo „Laukio ekspedicijos“, kurioje atliekami pačių užrašyti kūriniai. Ansambliečiai šią patirtį itin vertina. Tautosakos rinkimas, gyvas tradicijų pajautimas suteikia gilumo, prasmingumo bei įkvėpimo ansamblio koncertinei praktikai, organizuojamoms vakaronėms, renginiams ir bendrai „laukiškių“ filosofijai formuotis.

Renginys nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS