Fotografijose slypi kasdienybė | KaunoDiena.lt

FOTOGRAFIJOSE SLYPI KASDIENYBĖ

Meno kiemo dirbtuvių fotografijos laboratorija buvo pernelyg ankšta susitikimui su multimedijos menininku Augustinu Našlėnu. Fotografai, fotografijos mėgėjai, studentai ir meno entuziastai, norėję išgirsti šio kūrėjo pasakojamas patirtis, net stoviniavo kiemelyje prie laboratorijos durų.

Menininkas užsiminė, kad lygiai prieš 20 metų jis pradėjo savo fotografijos kelionę.

„O pradėjęs fotografavau viską aplink save – kasdienybę, draugus, gatvės gyvenimą, norėdamas pamatyti, kaip pasaulis atrodo nufotografuotas“, – pasakojo A. Našlėnas.

Renginio organizatorius, Lietuvos fotomenininkų Klaipėdos skyriaus vadovas Darius Vaičekauskas teigė labai norėjęs, kad klaipėdiečiai susipažintų ir pamatytų, kaip dirba A. Našlėnas.

„Mano noras buvo pristatyti Augustino kūrybą, kadangi labai seniai jį pažįstu ir žinau, kuo jis užsiima, kaip dirba. Pamaniau, kad žmonėms būtų įdomu pažinti ribą tarp analoginės ir skaitmeninės fotografijos, sužinoti šio autoriaus istoriją bei pasigrožėti jo darbais“, – atviravo D. Vaičekauskas.

Susitikimas buvo skirtas jauniems žmonėms, kurie pradeda savo kūrybinį kelią, sieja jį su fotografija.

Ne vienas į renginį atėjęs studentas, taip pat ir patys fotografai yra pasinėrę į panašias kūrybines veiklas.

Jie atėjo pasiklausyti menininko istorijų, kad jos bent truputį padrąsintų, įkvėptų, paskatintų kurti ir ieškoti savęs, padėtų susieti gyvenimą su menu.

Po šios pirmosios pažinties su A. Našlėno darbais ir kūrybiniais metodais planuojamas praktinis užsiėmimas, kurio metu Augustinas ketina parodyti, kaip spausdinti fotografijas iš negatyvų, kuriuos naudojo koliažuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS