Į Palangą atvyksta „Paryžiaus džiazas“ | KaunoDiena.lt

Į PALANGĄ ATVYKSTA „PARYŽIAUS DŽIAZAS“

  • 0

„Paryžiaus džiazo“ koncertinis turas, užkariavęs 12 skirtingų Lietuvos miestų publikų simpatijas, festivalių „KaunasJazz“, „Kristupo festivalis“ pripažinimą, atvyksta į Palangos kurhauzą. Liepos 20 d. 20 val. (ketvirtadienį) šioje įstabaus grožio, prestižinėje salėje skambės dviejų ryškių Lietuvos multiinstrumentalistų duetas: Leonardas Bėkša bei Vytenis Danielius. Vakaro programa bus dedikuojama dviem garsiems prancūzų muzikams – džiazo vargonininkui Eddy Louissui ir italų akordeonininkui Richardui Galliano. Girdėsite E. Louisso, R. Galliano kompozicijas, Edith Piaf dainas bei autorinę muziką.

Skambės septyni instrumentai, valdomi dviejų atlikėjų

„Paryžiaus džiazas“ – multiinstrumentalistinis projektas. Atrodo, pasirodyti žada visi septyni atlikėjai, tačiau juos visus valdys multiinstrumentalistų duetas: V. Danielius ir L. Bėkša.

V. Danielius – tai akordeonistas, saksofonistas, pianistas, džiazo vokalistas, savo meistriškumą įrodęs daugiau nei 30-yje tarptautinių konkursų bei turintis televizinio projekto „Lietuvos talentai“ 2022 m. vicečempiono titulą. Vytenis savo muziko karjeroje brandina ne vieną kontrastingą projektą: jį galite išgirsti tiek atliekant sudėtingą akademinę muziką akordeonu, tiek akomponuojant Ericai Jennings su pianinu, tiek koncertuojant kartu su styginių orkestru, tiek atliekant saksofono romantinę muziką ar tiesiog dainuojantį, besiakompanuojant sau gitara.

L. Bėkša yra VDU Muzikos akademijos Džiazo katedros vedėjas, universalus muzikas, kompozitorius ir aranžuotojas, kurį koncertų metu galite išvysti ne tik prie klavišinių, bet ir grojantį trimitu, saksofonu, kontrabosu, bosine gitara. Leonardas puikiai valdo džiazo ir klasikinį muzikos žanrus, taip pat nevengia dalyvauti roko, popmuzikos, folkmuzikos, sakralinės muzikos, dainuojamosios poezijos projektuose bei projektuose su teatralais, domisi elektronine muzika ir prodiusavimu.

Vytenis ir Leonardas, sujungę savo talentus, paruošę būtent šiam pasirodymui skirtas aranžuotes, muzikai žada žavingą vakarą su prancūzišku džiazu ir žiupsneliu siurprizų!

Rugpjūčio 17 d. 20 val. Palangos kurhauze skambės koncertas „Niujorkas–Paryžius“

Jeigu norite vienu kelionės bilietu aplankyti ir Paryžių, ir Niujorką, apsilankykite rugpjūčio 17 d. 20 val. (ketvirtadienį) koncerte „Skrydis Niujorkas–Paryžius“, kur koncerto vairą pilotuos multiinstrumentalistas V. Danielius, koncerto viešnia – dainų kūrėja Austėja Guiskytė. Paryžius ir Niujorkas – dvi skirtingos kultūros, sujungiančios skirtingų laikmečių kultūras – less belles chansons, nepalenkiami argentinietiški tango, braziliška bossa-nova ir amerikietiškos Franko Sinatros dainos… Šių ir kitų šalių tematikos atsiskleis akordeono, vokalo, saksofono, fortepijono derančiuose garsuose. „Visi instrumentai, kuriuos valdau, man yra kaip spalvų paletė, su kuria galiu tapyti kiekvieną dainą skirtingomis spalvomis. Žinoma, daugelyje spalvų dominuoja akordeonas – instrumentas, kuriuo turiu ką pasakyti scenoje daugiausiai. Tačiau, kodėl gi nenuspalvinus kūrinių papildomais fortepijono, saksofono, vokalo garsais? – sako multinstrumentalistas.

Visų koncertų bilietų ieškokite puslapyje Ticketmarket.lt bei Palangos Kurhauze valandą prieš koncertą.

GALERIJA

  • Į Palangą atvyksta „Paryžiaus džiazas“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS