Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką | KaunoDiena.lt

KAUNO TEATRALAI DŽIUGINS IR UOSTAMIESČIO PUBLIKĄ

  • 1

Žengdamas į naująjį sezoną, Nacionalinis Kauno dramos teatras rugpjūčio 17, 18, 19 d. gastroliuoja Palangos senojoje gimnazijoje, o rugpjūčio 20 d. atvyksta į Klaipėdos dramos teatrą. Publika išvys skirtingo žanro spektaklius – lengvą komediją, jautrią autobiografinę dramą ir muzikinę pasaką vaikams bei visai šeimai.

Vasaros pabaiga neįsivaizduojama be gastrolių Palangoje – ši tradicija gyva jau daugiau nei keturis dešimtmečius. Rugpjūčio 17 d. Palangos senosios gimnazijos scenoje pasirodys puikūs aktoriai – Ričardas Vitkaitis, Artūras Sužiedėlis, Vilija Grigaitytė, Dainius Svobonas – Jeano Dellaso ir Gérald‘o Sibleyro komedijoje apie ES paramos įsisavinimo gudrybes „Tegyvuoja Bušonas!“.

Nediduko Prancūzijos Bušono miestelio (lietuviškai galėtume vadinti Kamštenu) meras Žakas kaip įmanydamas gudrauja ir vagia ES teikiamą paramą. Padedamas ištikimos sekretorės Odetės ir brolio Nikolia, jis bando kamšyti vis didėjančias finansines miestelio skyles. Viskas klostosi puikiai, kol į jų atkampią gyvenvietę atvyksta ES valdininkas Roberas Flapi...

Antrąją gastrolių dieną duetiniame spektaklyje „Aušros pažadas“ rašytojo motinos Minos Kacevos vaidmenį atliks visiems gerai pažįstama teatro ir kino aktorė Jūratė Onaitytė, Romain Gary – Sigitas Šidlauskas. Spektaklyje atgyja motinos meilės lydymas pasaulinio garso asmenybės, rašytojo ir diplomato R. Gary kelias nuo gimimo iki tapsmo Antrojo pasaulinio karo didvyriu ir prestižinės Gonkūrų premijos laureatu. Šilta, jautri sūnaus ir motinos istorija, kurioje atgimsta epizodai iš R. Gary vaikystės Vilniuje, gausiai lankoma Kauno teatralų nuo premjeros, įvykusios 2014 metais. Spektaklio inscenizacijos autorė ir režisierė – Agnė Sunklodaitė, dailininkė – Giedrė Brazytė. Šis spektaklis rugpjūčio 20 d. bus rodomas ir Klaipėdos dramos teatre

Teatras paruošė staigmeną ir mažiesiems žiūrovams – puikių atsiliepimų sulaukusią premjerą „Labas, Lape!“ pagal E. Daciūtės knygelę „Laimė yra lapė“. Berniuko ir Lapės draugystė prasidėjo labai seniai, dar tada, kai Antuanas de Sent Egziuperi pilotavo lėktuvą. Sako, jie tebedraugauja ir šiandien. O gal tai jau visai kitas berniukas ir visai kita Lapė? Galimas daiktas, bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia – draugystė, kuri prasideda nuo padovanotos bandelės ir niekada nesibaigia.

Berniukas Povilas pasakoja mažiesiems žiūrovams jaukią, šviesiai oranžinę savo draugystės istoriją. Tėčio repas, mamos žiedžiami puodai, Povilas, sūpynės ir ilgauodegė švelniakailė Lapė nepaliks abejingų mažųjų žiūrovų. Spektaklį režisavo Eglė Kižaitė, inscenizacijos autorė – Daiva Čepauskaitė, dainelių ir muzikos autorius – Edgaras Žemaitis, scenografijos ir kostiumų dailininkė – Justė Kondratė.

Muzikinė pasaka persikels ir į Klaipėdą – ją bus galima pamatyti rugpjūčio 20 dieną Mažojoje Klaipėdos dramos teatro scenoje.

Jean Dellas ir Gérald Sibleyr „Tegyvuoja Bušonas!“ – rugpjūčio 17 d. 20 val. Palangos senoji gimnazija.

„Aušros pažadas“ pagal R. Gary autobiografinį romaną – rugpjūčio 18 d. 20 val. Palangos senoji gimnazija, rugpjūčio 20 d. 18.30 val. Klaipėdos dramos teatras (Mažoji salė).

„Labas, Lape!“ – rugpjūčio 19 d. 17 val. Palangos senoji gimnazija, rugpjūčio 20 d. 12 val. Klaipėdos dramos teatras (Mažoji salė). Vaikai iki 3 metų įleidžiami nemokamai.

Bilietų galima įsigyti Klaipėdos dramos teatro kasoje (Teatro g. 2), visose Tiketos kasose ir internete, taip pat prie Palangos senosios gimnazijos ir Palangos tilto (nuo 08 12 d.).

GALERIJA

  • Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką
  • Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką
  • Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką
  • Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką
  • Kauno teatralai džiugins ir uostamiesčio publiką
NKDT archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rekomenduoju

„Tegyvuoja Bušonas!“ - labai smaiksciai, taikytina ir siu dienu kai kuriems musu politikams .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS